Start je gratis proefperiode!

Aan de slag

Door een account aan te maken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

  • Geen betaalgegevens nodig
  • Je kan altijd eerst 30 dagen het hele product gratis proberen
  • Je gaat pas betalen als je zelf een abonnement selecteert
  • Kies je geen abonnement, dan ga je naar het gratis abonnement
  • Tijdens je proefperiode kan je gebruik maken van de gratis opstartservice
Support
Kennisbank
Hoe boek je creditcard-uitgaven in de boekhouding?

Hoe boek je creditcard-uitgaven in de boekhouding?

Creditcard-uitgaven boeken in de boekhouding? Dit kan op twee verschillende manieren. Er is een snelle manier beschikbaar, die het lastiger maakt om kosten per leverancier terug te vinden. De andere methode is wat minder snel maar maakt het wel gemakkelijker de kosten per leverancier later weer op te zoeken.

We leggen je de beide methoden om credit-card uitgaven te boeken in het online boekhoudprogramma uit.

Creditcard-uitgaven op één of meerdere inkoopfacturen

Methode 1:
Je kunt de creditcard-uitgaven boeken op één inkoopfactuur. Het grote voordeel daarvan is dat het de snelste methode is om een afschrift te boeken en verwerken. Houd er aan de andere kant rekening mee dat je de kosten per leverancier later minder gemakkelijk terug kunt vinden. Het is verstandig om in je online boekhoudprogramma een nieuwe crediteur aan te maken, met een naam zoals ‘Creditcard ’. Vervolgens kun je een inkoopfactuur aanmaken, met daarop een factuurregel per afschrijving van de creditcard. Let er goed op dat je de juiste btw-tarieven hanteert voor de verschillende uitgaven.

Methode 2:
Het alternatief is de creditcard-uitgaven te boeken op meerdere inkoopfacturen. Je maakt in dit geval opnieuw een nieuwe crediteur aan met een vergelijkbare naam. Vervolgens kun je per afschrijving van de creditcard een inkoopfactuur aanmaken in je online boekhoudprogramma. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten per leverancier later gemakkelijk terug te vinden zijn, aan de hand van de relevante inkoopfacturen. Houd er aan de andere kant rekening mee dat deze methode doorgaans langer duurt, omdat je meerdere inkoopfacturen moet aanmaken.

Creditcard-uitgaven boeken in het online boekhoudprogramma

Je kunt op die manier creditcard-uitgaven boeken in een online boekhoudprogramma zoals MoneyMonk. Benieuwd naar meer handige tips voor je online boekhouding? Bekijk ons blog met informatieve artikelen.