5/5

Een offerte maken in
een hand-omdraai

Gebruik MoneyMonk om offertes te maken in jouw eigen huisstijl. Heb je de opdracht binnen en het werk af? Zet de offerte dan met één klik om naar een factuur. Probeer het zelf, de eerste 30 dagen gratis.

De eerste 30 dagen gratis, geen betaalgegevens nodig
Professionele offertes maken in jouw huisstijl
Verstuur offertes vanuit de software
Houd eenvoudig de offertestatus bij
Creëer een factuur op basis van de offerte
Foto van klant Aimée met facturen op de achtergrond

Online offerte-
programma voor al je voorstellen

Online een offerte maken, dat is heel eenvoudig met MoneyMonk. Het standaardsjabloon bevat alle belangrijke informatie en pas je gemakkelijk aan naar jouw huisstijl. Vervolgens verstuur je de offertes direct vanuit je administratie en houd je in één scherm het volledige overzicht over de voortgang. Super handig.
Je past het professionele offertesjabloon gemakkelijk aan naar jouw huisstijl. Voeg simpelweg jouw logo, bedrijfsgegevens en andere huisstijlelementen toe. Daarna heb je een template, dat je steeds opnieuw vult met relevante informatie over de gewenste opdracht en opdrachtgever.
Volg het template of pas het ontwerp aan
Importeer je logo en eigen briefpapier
Voeg eenvoudig vrije velden toe
Werk desgewenst met meerdere sjablonen
Jasper
Jasper
Boss Monk

Tip voor starters:
Durf nee te zeggen

Heb je twijfels over de opdrachtgever of onderdelen van de opdracht? Bijvoorbeeld omdat de verwachtingen onrealistisch zijn. Spreek je twijfels uit. Dat maakt je geloofwaardiger als opdrachtnemer. Beweegt de beoogde opdrachtgever niet mee in jouw richting? Overweeg dan om helemaal geen offerte uit te brengen. Er komt altijd een nieuwe kans.

Ook onze offerte module

wordt als uitstekend beoordeeld door zzp’ers

Leonie
review circle

“Scheelt mij echt tijd in mijn administratie. Eenvoudig, overzichtelijk, mooie inzichten en rapportages en professioneel uitziende facturen en offertes.”

10/10
Coen
review circle

“Ik ben een ZZP'er en wilde mijn boekhouding wat professioneler gaan aanpakken. De online tool sprak mij direct aan omdat ik zelf zeer uitgebreid een opmaak kan maken van de offertes, facturen etc. Bij vragen reageren ze direct en ze staan altijd open voor feedback. Een aantal van mijn punten worden zelfs meegenomen in de uitwerking/updates voor komend jaar. Ik kan niet spreken voor mensen die misschien meer verwachten van een boekhoudprogramma maar voor alles wat ik er van verwacht krijgen ze de volledige 5 sterren!”

10/10
Joost
review circle

“Aanrader! Eenvoudig je administratie voeren. Van offerte tot factuur en jaaroverzicht. Facturen met één klik meteen ook online verzenden en overzichtelijk welke facturen nog niet betaald zijn. Gewoon prettig administratie voeren. En het ziet er naar uit dat ze het alleen maar leuker maken!”

10/10
Videotutorial

Een offerte maken met MoneyMonk

Wil je een voorproefje van het online offerteprogramma? Bekijk dan deze YouTube-playlist en ontdek de mogelijkheden.
Thom Stocksen

Wat vind je van deze functionaliteiten?

Als je offerte wordt omgezet in een opdracht, ga je aan de slag met de volgende modules. Succes met de klus!
Urenregistratie
Projectadministratie
Factuur maken

Urenregistratie

Voor een complete administratie
Registreer ook de uren die je steekt in de offerte. Ze tellen mee voor het urencriterium.
foo
Jasper
Jasper
Boss Monk

Tip voor starters:
Bewaar je offertes in de cloud

Ze zijn namelijk onderdeel van je administratie en op je administratie geldt een bewaarplicht van minimaal zeven jaar. Sla alle voorstellen die je uitbrengt daarom veilig op. Bijvoorbeeld in de Cloud van MoneyMonk. (anders moet je het misschien overal met hoofdletter C doen)

Kennisbank offerte maken

Hoe maak ik een offerte
Een offerte maken is heel simpel. Je kiest de klant uit jouw contactpersonen of zoekt de gegevens er eenvoudig bij met de bedrijfsnaam of het KvK-nummer. Dankzij onze sjablonen staat alle belangrijke informatie meteen op de offerte. In jouw huisstijl maak je een professionele offerte die je vanuit MoneyMonk kunt versturen.
Welke gegevens moeten er op een offerte?
Welk offertenummer moet ik gebruiken?