Veiligheid

Binnen MoneyMonk is veiligheid een héél belangrijk onderwerp. Terecht, we werken immers met jouw financiële gegevens. Daarvan mag je op zijn minst verwachten dat daar goed mee wordt omgegaan. Bij MoneyMonk doen wij er écht alles aan om zo veilig mogelijk om te gaan met het verwerken en opslaan van jouw financiële gegevens. Naast de verwerking van de gegevens dragen we uiteraard ook zorg voor de juiste backups.

Op deze pagina leggen we uit wat we doen en welke maatregelen wij treffen om jou de meest optimale zekerheid te kunnen bieden. Mocht je ondanks dat toch nog vragen hebben? Neem dan contact met ons!

Betrouwbare partner & serveromgeving

We werken samen met onze betrouwbare hostingpartner Exonet. Met Exonet zijn wij verzekerd van een stabiele hardware infrastructuur, waar jouw bedrijfsgegevens veilig opgeslagen worden op servers in Nederland. Exonet is ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd; een unicum in de branche! Exonet is daarmee voorloper in de Nederlandse markt van managed hostingproviders.

Informatie over de status van de infrastructuur van Exonet kan je vinden via: https://status.exonet.nl

Informatiebeveiliging

De processen en procedures van Exonet voldoen aan de ISO 27001 normering. Dit biedt extra zekerheden dat jouw data in sterke mate wordt beschermd en dat er een continu beleid wordt gevoerd dat ook periodiek geëvalueerd wordt.

Kwaliteitsmanagement

De ISO 9001 norm is gericht op het leveren van hoogwaardige kwaliteit vanuit de gehele organisatie van Exonet. De processen worden periodiek getoetst door middel van audits. Zo voldoet Exonet altijd aan de hoogste norm. Deze ISO certificeringen geven jou zekerheid dat de middelen waarmee jouw online omgeving en daarmeee uiteindelijk ook jouw administratie beheerd wordt, zijn onderworpen aan kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging.

Gebruik van de beste SSL-verbindingen

Voor het verwerken en versturen van jouw gegevens maken wij gebruik van een beveiligde HTTPS-verbinding, deze standaard wordt ook gebruikt voor Internetbankieren door banken.

Een HTTPS-verbinding is een normale HTTP-verbinding bovenop een SSL-Verbinding. De SSL-verbinding versleutelt hierbij het HTTP-verkeer, waardoor het verkeer, als het onderschept wordt, niet uit te lezen valt zonder het encryptie-algoritme te kraken. Niet alle beveiligde verbindingen bieden dezelfde veiligheid. MoneyMonk maakt gebruik van het meest veilige type SSL-verbindingen, genaamd Perfect Forward Secrecy.

Wanneer een SSL-verbinding geen gebruik maakt van Perfect Forward Secrecy, kan data mogelijk worden onderschept. Wanneer de beveiligingssleutel in de toekomst achterhaald wordt, kan met terugwerkende kracht, alle data die in het verleden is onderschept, alsnog ontsleuteld worden. Door gebruik te maken van Perfect Forward Secrecy is dat niet meer mogelijk.

Linksboven in de zoekbalk van je browser kun je ons SSL-certificaat controleren. (het slotje)

Zorg voor regelmatige en deugdelijke backup’s

Bij MoneyMonk hoef je je geen zorgen te maken over backup’s van jouw administratie! Wij hebben passende maatregelen getroffen die je van je boekhoudleverancier mag verwachten. Elke dag, maken wij een volledige backup van jouw volledige administratie. De backups worden op in het datacenter van Exonet opgeslagen. Zoals aangegeven blijft jouw data bij MoneyMonk ook écht in Nederland.

Daarnaast bewaren we gemaakte backups ook nog in een data-storage-center dat los staat van het hiervoor genoemde datacenter. Backups zijn daarmee dus altijd opgeslagen op twee fysiek gescheiden locaties.

In the Cloud, Uit the Cloud!

Wat je ’In de Cloud’ stopt moet er ook makkelijk weer uit kunnen vinden wij bij MoneyMonk! Als ondernemer wil je niet volledig afhankelijk zijn van je cloud-leverancier en zelf grip houden op ingevoerde data. Al jouw financiële feiten zijn met de Auditfile in 1 druk op de knop eenvoudig uit MoneyMonk te halen. Bij MoneyMonk heb jij altijd grip op je eigen data.