5/5

Project­administratie

Met een projectadministratie beheer je uren, ritten, en onkosten op klantniveau. Zo houd je grip op lopende projecten en daarmee op het resultaat van je onderneming. Probeer het zelf de eerste 30 dagen gratis.

De eerste 30 dagen gratis, geen betaalgegevens nodig
Je uren, ritten, onkosten en budget in een projectoverzicht
Dreigt een budgetoverschrijding? Grijp direct in!
Factureer je uren en onkosten met een druk op de knop
Analyseer de rapportages en verbeter je offertes
Foto van klant Aimée met het MoneyMonk project dashboard op de achtergrond

Een professionele projectadministratie voor zzp’ers

Een projectadministratie is niet verplicht, maar wel een aanrader als je werkt op projectbasis. Met een projectadministratie werk je gemakkelijker binnen budget, wat belangrijk is voor je omzet en klantrelatie. Uitzoomen op je projectdata vergroot zelfs je succes als ondernemer. Dat werkt als volgt:
Als je uren, ritten en onkosten toeschrijft aan een klant wordt je projectadministratie automatisch bijgewerkt. Je ziet in een oogopslag hoe de administratieve kant van je project ervoor staat. Super handig, zeker als je gebonden bent aan een budget.
Alle (non)declarabele kosten/uren in een overzicht
Hetzelfde geldt voor ritten en gemaakte onkosten
Stel budgetten in per uur of per totaalbedrag
Alles is direct inzichtelijk dankzij handige grafieken
Jasper
Jasper
Boss Monk

Tip voor starters:
Registreer ook non-declarabele uren

Een uurtje inlezen in de trein, een telefoontje op de fiets of ‘s avonds e-mails beantwoorden op de bank. Het sluipt erin als je freelancet. Realiseer je wel dat deze uren ook meetellen als werk. Voer ze in bij je urenadministratie en koppel ze aan een opdrachtgever. Dan krijg je een veel completer beeld van het urentotaal van een project.

Ook onze projectadministratie

wordt als uitstekend beoordeeld door zzp’ers

Jesper
review circle

“MoneyMonk is een zeer intuïtief boekhoudprogramma. De bankkoppeling werkt top en transacties worden automatisch geladen. Alleen even de juiste grootboekrekening toekennen en voilà! Projectmanagement werkt ook goed. Kortom: MoneyMonk is zeer geschikt voor dienstverlenende ZZP'ers.”

10/10
Arjan
review circle

“De Customer Journey is next level! Van mijn reviews-check en digitale registratie tot de zeer handige korte introfilmpjes en effectieve opstartservice door support. De functionaliteiten zijn precies wat ik nodig heb, inclusief de handige koppeling tussen boekhouden en projectmanagement. Alles wat MoneyMonk doet is drempelverlagend.”

10/10
Pascal
review circle

“Compact en overzichtelijk pakket. Het aanmaken van projecten, uren en ritten registreren en eventuele onkosten doorbelasten. Alles is een mum van tijd gedaan. Helemaal mooi is dat je een verzamelfactuur kunt maken met meerdere projecten voor een klant. Ik ben zeer tevreden en raad dit pakket zeker aan!”

10/10
Videotutorial

Zo richt je een projectadministratie in

Wil je weten hoe je een projectadministratie opzet in MoneyMonk, zonder al het werk te doen? Check dan deze YouTube-playlist.
Thom Stocksen

De onderdelen van een projectadministratie

De volgende functionaliteiten komen samen in een MoneyMonk projectadministratie.
Offertes
Urenregistratie
Rittenregistratie
Onkosten
Factureren

Offertes

Handig als naslagwerk
Is je project goedgekeurd? Zet de taken en budgetten in je projectadministratie.
foo
Jasper
Jasper
Boss Monk

Tip voor starters:
Koppel al je uren en onkosten aan een project

Je projectadministratie in MoneyMonk werkt alleen als je de basis op orde hebt. Maak daarom klanten aan, geef je projecten een naam en specificeer de terugkerende taken. Voer je uren of onkosten in? Selecteer dan een project. Daarna wordt je projectadministratie automatisch bijgewerkt.

Kennisbank projectadministratie

Wat is een projectadministratie?
Is een projectadministratie verplicht?
Kun je een projectadministratie in Excel bijhouden?
Hoe kan ik mijn resultaat verbeteren met een projectadministratie?