5/5

Afschrijvingen

Regel je afschrijvingen volgens de regels van de Belastingdienst. Gewoon automatisch, met MoneyMonk. Probeer het zelf, de eerste 30 dagen gratis.

De eerste 30 dagen gratis, geen betaalgegevens nodig
Voer je bezitting in, MoneyMonk regelt de rest
MoneyMonk verwerkt de afschrijving automatisch
Werk volgens de regels van de Belastingdienst

Afschrijven volgens het boekje

Met MoneyMonk regel je afschrijvingen automatisch. Voeg je bezittingen toe, dan verwerkt de software de afschrijving netjes in de boekhouding. Je hebt er geen omkijken naar.
Je moet nieuwe bedrijfsmiddelen van boven de €450,- afschrijven. Open de investeringsmodule, voer de naam, de aanschafdatum en het investeringsbedrag in. Selecteer vervolgens een standaardrubriek (zoals computers) en sla op. Alles staat ingesteld voor de automatische afschrijving.
Schrijf bedrijfsmiddelen boven de €450,- af
Voer het aankoopbedrag in van je bedrijfsmiddel
MoneyMonk doet een suggestie over de afschrijftermijn
Jasper
Jasper
Boss Monk

Tip voor starters:
Kijk goed naar de btw

Je schrijft af op de netto objectwaarde; de prijs van je bedrijfsmiddel exclusief btw. Houd hier rekening mee als je bepaalt of je moet afschrijven. Omdat de btw niet meetelt voor de afschrijving, mag je het totale btw-bedrag terugvorderen als voorbelasting bij de volgende aangifte. Mooi meegenomen.

Ook onze afschrijvingenmodule

wordt als uitstekend beoordeeld door zzp’ers

Leonie
review circle

“Nadat ik mijn administratie enkele jaren door een boekhouder heb laten invoeren en verwerken (jaarverslag + aangiften), ben ik in 2018 overgestapt op MoneyMonk. Ik ben erg verrast door het gemak waarmee dit gaat. BTW- en ICP-aangiften zijn letterlijk geregeld met een druk op de knop (pdf dus nog wel zelf online invoeren bij de belastingdienst). Ook afschrijven en de jaarafsluiting is in principe vrij eenvoudig als je weet wat je moet doen.”

10/10
Glen
review circle

“Wij maken nu 4 maanden gebruik van MoneyMonk. Wij zijn er echt super tevreden over. Alles is gebruiksvriendelijk en zit logisch in elkaar. Het inboeken gaat lekker snel. Ook goed om te zien dat ze continu bezig zijn met ontwikkelingen. Ik ben zeer tevreden en blijf ook zeker gebruik maken van dit pakket.”

10/10
Lida
review circle

“Dit boekhoudprogramma is zo simpel en daar word ik blij van. Invoeren wat je inkoop, verkoop is en bankmutaties snel in de upload. Op de achtergrond doet MoneyMonk zijn werk met bij balans, btw etc. Support is ook heel dienstbaar.”

10/10
Videotutorial

Zo werkt afschrijven in MoneyMonk

Voordat je kunt afschrijven, moet je eerst je bezitting toevoegen. Dat werkt als volgt:
Thom Stocksen

Check ook deze functionaliteiten

De volgende functionaliteiten zijn gekoppeld aan afschrijvingen en maken je klus een stuk eenvoudiger.
Inkoopfacturen
Balans
Winst- en verliesrekening

Inkoopfacturen boeken

Voor een complete administratie
Onkosten boek je als zakelijke uitgaven in je administratie. Upload daarom de factuur en koppel deze aan de juiste banktransactie.
foo
Jasper
Jasper
Boss Monk

Tip voor starters:
Gebruik standaard categorieën in MoneyMonk

MoneyMonk hanteert standaard categorieën voor de meest voorkomende investeringen, zoals computers/hardware en meubilair. De categorieën zijn gekoppeld aan de gangbare afschrijftermijnen en restwaardepercentages van de belastingdienst. Zo kun je daadwerkelijk zorgeloos afschrijven.

Kennisbank afschrijvingen

Wat is afschrijven?
Vanaf welk bedrag moet ik afschrijven?
Wat zijn de minimale en maximale perioden voor afschrijven?
Mag ik willekeurig afschrijven?