Waarom zou je als ZZP'er je uren registreren?

5/5
Dit artikel wordt aangeboden door...
MoneyMonk, hét online boekhoudprogramma voor ZZP’ers
Factureren

Benieuwd waarom de ZZP urenregistratie belangrijk is? Je bent wettelijk niet verplicht om de uren bij te houden. Toch biedt dat een aantal belangrijke voordelen. Wij zetten ze voor je op een rij, net als hoe je als ZZP'er eenvoudig je uren kunt registreren.

Voordelen van de ZZP urenregistratie

Benieuwd naar de voordelen van een ZZP urenregistratie? We zetten de twee belangrijkste voor je op een rij:

  • Zelfstandigenaftrek (en Startersaftrek)
  • Meer inzicht voor jezelf

Zelfstandigenaftrek (en Startersaftrek)

Wil je gebruik maken van de Zelfstandigenaftrek? Je moet voor de Belastingdienst voldoen aan het Urencriterium. Je bent letterlijk niet verplicht om een urenregistratie bij te houden. Toch is dat de makkelijkste manier om overtuigend aan te tonen dat je jaarlijks minimaal 1225 uur aan je onderneming werkt. Tip: op dezelfde manier kun je als startende ondernemer ook in aanmerking komen voor de Startersaftrek.

Meer inzicht voor jezelf

Bovendien geeft een overzichtelijke urenadministratie ook inzichten in jouw eigen tijdsplanning. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoeveel tijd je precies kwijt bent per opdracht en kun je op termijn dus een goed beeld krijgen van hoe lang je met bepaalde opdrachten bezig bent. Handig, als je een offerte wilt uitbrengen voor een nieuwe klant.

ZZP uren registreren: hoe doe je dat?

Als ZZP'er jouw uren registreren, maar benieuwd hoe je dat doet? Dat hoeft gelukkig niet meer in Excel. In plaats daarvan gebruik je onze online registratietool, gewoon binnen het administratiepakket. Dat maakt de urenregistratie een stuk eenvoudiger. Bovendien doe je dat gewoon online, zodat je de uren ook onderweg zonder problemen kunt bijhouden.

Tip: combineer je de urenregistratie en facturatie? Dan maak je razendsnel facturen voor jouw klanten, waaruit precies blijkt hoeveel uren je waaraan werkte.

Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!

De eerste 30 dagen gratis, geen betaalgegevens nodig