Start je gratis proefperiode!

Aan de slag

Door een account aan te maken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

 • Geen betaalgegevens nodig
 • Je kan altijd eerst 30 dagen het hele product gratis proberen
 • Je gaat pas betalen als je zelf een abonnement selecteert
 • Kies je geen abonnement, dan ga je naar het gratis abonnement
 • Tijdens je proefperiode kan je gebruik maken van de gratis opstartservice
Support
Kennisbank
Online urenregistratie: hoe werkt dat voor ZZP'ers? | MoneyMonk

Online urenregistratie: hoe werkt dat voor ZZP'ers?

Online urenregistratie bijhouden als ZZP'er? Dat is de makkelijkste manier om jouw uren te registreren. Handig voor jezelf, om klanten te factureren en natuurlijk om te voldoen aan de eisen van de Belastingdienst. Zodat je in aanmerking kunt komen voor de Zelfstandigenaftrek, op basis van het urencriterium.

Je kunt de urenregistratie online bijhouden, aan de hand van projecten met taken. En wil je vervolgens zien hoeveel uren je hebt gemaakt? Je kunt ze zowel per dag als per maand bekijken. Of gebruik de handige timesheet, waarmee je snel meerdere uren tegelijkertijd kunt registreren. Je houdt alles netjes bij, zodat je vervolgens het complete overzicht hebt en bijvoorbeeld makkelijk kunt factureren.

Projecten met taken

Jouw online urenregistratie als ZZP'er vraagt om een paar belangrijke voorwaarden:

 • Project aanmaken

  Wil je uren registreren? Dat kan alleen als je daar een project voor aanmaakt. Op die manier boek je de uren binnen een project, waaraan je werkt voor een specifieke klant. Dit maakt het bovendien makkelijker om daar aan het eind van de maand of een andere periode de factuur voor op te stellen.

 • Taken creëren

  Binnen de projecten die je aanmaakt creëer je bij voorkeur taken. Dat maakt het later makkelijk om de factuur te specificeren. Door aan te geven welke tijd je besteedde aan onderzoek. En aan de uitvoering van je vak of aan reiskosten. Het creëert meer duidelijkheid voor jouw klant, net als voor jezelf. Het maakt beter duidelijk waar je aan werkte en hoeveel tijd je daarvoor nodig had.

Tip: bij de taken binnen de projecten kun je een omschrijving plaatsen. Op die manier kun je voor jezelf en voor de klant precies aangeven wat je deed. Of waarom er meer tijd in ging zitten dan je verwacht had, als handige notitie.

Overzicht per dag en per maand

Benieuwd hoe je de urenregistratie online per dag en per maand hebt bijgehouden? Het laat je zien hoeveel uren je gemiddeld per dag aan specifieke taken werkt. Of hoe je de verschillende projecten met elkaar hebt kunnen combineren op een werkdag. Inclusief of exclusief de reistijd, door die wel of niet mee te nemen in de berekening.

Met het overzicht per maand wordt goed duidelijk welke uren je op welk moment maakte. Een belangrijk voordeel van de online urenregistratie voor ZZP'ers, om zelf meer inzicht te krijgen. Handig, als je de volgende keer vooraf voor een projectprijs wilt zorgen. Je weet beter hoeveel tijd de verschillende taken kosten, zodat je jouw klanten op basis daarvan kunt offreren.

Online urenregistratie: speciaal voor ZZP'ers

Gebruik maken van online urenregistratie voor ZZP'ers? Het is jouw tool voor handige projectadministratie, waarmee je zeker weet dat je uitstekend inzicht hebt in je gewerkte uren.