Online factureren

5/5
Dit artikel wordt aangeboden door...
MoneyMonk, hét online boekhoudprogramma voor ZZP’ers
Factureren

Online factureren en benieuwd hoe je dat als ZZP- er het best kunt aanpakken? Als je jouw factuur online verstuurt win je daarmee al de tijd die het kost om die te printen en er een postzegel op te plakken. Bovendien kun je gebruik maken van een handig sjabloon, om alle belangrijke factuurgegevens in te vullen met één druk op de knop.

Online factureren vergelijken: waarop letten?

Wil je het online factureren vergelijken en weten waarop je moet letten? We zetten een paar handige tips voor je op een rij:

Gebruik een sjabloon

De makkelijkste manier voor online factureren en boekhouden: gebruik een sjabloon dat steeds voor dezelfde opmaak zorgt. Met jouw logo en de bedrijfsgegevens. En met de belangrijke regels die je altijd wilt gebruiken, net als de betalingsinstructies. Onmisbaar op de factuur en dankzij het sjabloon hoef je dat niet iedere keer opnieuw in te vullen.

Benut de KvK-gegevens

Stuur je de factuur online? Gebruik een boekhoudprogramma dat een koppeling heeft met de Kamer van Koophandel. Aan de hand van het KvK-nummer of de bedrijfsnaam vind je eenvoudig de adresgegevens. Met één druk op de knop staan die op de factuur, waardoor het online factureren stukken sneller gaat.

Laat reminders voor herinneringen maken

Online de factuur sturen en die op tijd laten betalen? Als de betaling uitblijft kun je de automatische herinneringen of reminders daarvoor gebruiken. Handig, om op tijd aan te geven dat je de factuur toch graag betaald wilt krijgen.


Met de bovenstaande tips maak je het online factureren een stuk makkelijker. En sneller bovendien, zodat je daar minder tijd in hoeft te steken.

Stuur jouw factuur online

Jouw factuur online versturen? Je kunt die maken binnen het boekhoudprogramma, met de bovenstaande tips. Handig om veel kostbare tijd te besparen en bovendien fouten te voorkomen. Voor facturen, herinneringen en ook de aanmaningen die je maakt, steeds in dezelfde herkenbare stijl.

Wij helpen je het online factureren te vergelijken, aan de hand van de belangrijkste tips om daar slim mee om te gaan. De keuze van andere ZZP-ers die hun administratie online doen, waarmee ze eenvoudig veel tijd besparen. Zonder dat ze daar een dure boekhouder bij nodig hebben, omdat ze het gewoon zelf kunnen. Wil jij de volgende factuur ook online versturen? Probeer het in ieder geval een keer uit, om zelf te ontdekken hoe makkelijk het werkt.

Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!

De eerste 30 dagen gratis, geen betaalgegevens nodig