Online factuur maken

5/5
Dit artikel wordt aangeboden door...
MoneyMonk, hét online boekhoudprogramma voor ZZP’ers
Factureren

Online jouw factuur maken? Sneller, makkelijker en bovendien met minder fouten: zomaar drie voordelen waar je van profiteert. Factureren is online ontzettend eenvoudig, omdat we er automatisch voor zorgen dat daarop alle belangrijke gegevens aanwezig zijn.

Online factureren bespaart tijd en helpt je netjes te voldoen aan de eisen die er gelden. En stuur je de factuur op tijd en op het juiste moment? Je kunt die sneller betaald krijgen en wanbetalers voorkomen.

Hoe moet je een factuur maken?

Een factuur maken en online benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? We zetten het aan de hand van een paar eenvoudige stappen voor je op een rij:

Kies een sjabloon

Online jouw factuur maken? Stel daarvoor eenmalig een sjabloon in. Met jouw logo en alle belangrijke gegevens die je daar voor de Belastingdienst op moet vermelden. Voortaan kies je dat sjabloon met één druk op de knop, zodat alle gegevens er op de juiste plek op staan.

Gebruik KvK-gegevens

Selecteer de klant waaraan je de factuur wilt versturen. Is het een nieuwe klant? Gebruik het KvK- nummer of de bedrijfsnaam om de bedrijfsgegevens eenvoudig te importeren. De snelste manier om online binnen een paar klikken een factuur te maken.

Vul de bedragen of uren in

Vul op de factuur de bedragen in die je berekent, of de uren die je in rekening brengt. Eventueel vanuit een offerte in het boekhoudprogramma of aan de hand van de urenregistratie die je hebt bijgehouden. Voor een duidelijk overzicht van wat je in rekening brengt, waarbij de btw automatisch wordt berekend.

Verstuur de factuur via e-mail

Je bent al klaar met de online factuur, dus die kun je versturen via e-mail. Als PDF-bijlage bij de e- mail. De klant kan het bedrag aan je overmaken of daarvoor gebruik maken van iDeal, zodat jij de betaling een stuk sneller ontvangt.

Factuur maken: online aan de slag

Jouw factuur maken en online aan de slag? Met een paar handige tips kun je de btw-afdracht nog even uitstellen. En zorg er andersom voor dat je tijd en moeite bespaart, om spookfacturen makkelijker te herkennen. Zomaar een paar voordelen van de online administratie, bijvoorbeeld om jouw facturen voortaan in te maken.

Je kunt zelf online jouw facturen maken, zonder dat je daar een boekhouder voor nodig hebt. En wil je zeker weten dat je het goed doet en geen kostbare fouten maakt? Dan is het natuurlijk mogelijk om de boekhouder of accountant met je mee te laten kijken. Op de manier die jij wilt, zodat je de volgende factuur online maakt en daar veel tijd mee bespaart.

Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!

De eerste 30 dagen gratis, geen betaalgegevens nodig