20 september 2021

5 simpele tips voor je btw-aangifte

5/5
Dit artikel wordt aangeboden door...
MoneyMonk, hét online boekhoudprogramma voor ZZP’ers
Factureren

Met tips voor de BTW-aangifte voorkomen dat je fouten maakt? Wij zorgen ervoor dat je aan het eind van het kwartaal of jouw boekjaar niet voor verrassingen komt te staan.

Let op: januari, april, juli en oktober zijn de BTW-maanden. Doe de aangifte op tijd, waarmee je een boete door de Belastingdienst voorkomt.

5 tips voor de BTW-aangifte

Benieuwd met welke tips je de BTW-aangifte als ZZP'er goed doet? Wij zetten ze voor je op een rij:

 1. Controleer of je nog wijzigingen moet maken

  Controleer of je nog een wijziging of een suppletie hebt uit het vorige tijdvak (voorgaand kwartaal) en neem deze mee in je volgende BTW-aangifte (je wijziging of suppletie is toegestaan tot € 1.000,-).

 2. Download de BTW-alert App

  Download direct de btw-alert app van de Belastingdienst en krijg op tijd een alert. Volg ook @BDZakelijk op Twitter en blijf op de hoogte van fiscale tips en regels

 3. Controleer oninbare verkoopfacturen

  Controleer of je nog verkoopfacturen hebt die oninbaar bleken te zijn. Je mag deze niet verrekenen in je btw-aangifte maar je kunt de btw, met een speciaal verzoek, wel terugvragen!

 4. Kleine ondernemer?

  Ben je een kleine ondernemer met beperkte omzet? Mogelijk kun je gebruik maken van de KOR ofwel Kleine Ondernemers Regeling en hoef je minder of zelfs helemaal geen btw af te dragen.

 5. Maak het bedrag op tijd over

  Btw-aangifte digitaal ingeleverd? Voorkom dat je vergeet het bedrag op tijd over te maken en daardoor een boete van de Belastingdienst krijgt. Plan daarom je betaling alvast in op internetbankieren of vanuit je boekhoudprogramma.

Gebruik de bovenstaande tips voor jouw BTW-aangifte, zodat je die als ZZP'er op de juiste manier doet.

Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!

De eerste 30 dagen gratis, geen betaalgegevens nodig