3 manieren om samen te werken met een boekhouder of accountant

3 manieren om samen te werken met een boekhouder of accountant

Je bent als ZZP’er zelf verantwoordelijk voor een goede administratie. Om aan de verplichtingen door de Belastingdienst te voldoen en om je eigen zaken goed op orde te houden. Inzicht in de inkomsten en kosten zijn essentieel voor een goede bedrijfsvoering.

Dat je zelf verantwoordelijk bent voor de administratie als ZZP’er betekent echter niet dat je die per sé helemaal zelf dient te doen. Het is goed mogelijk om samen te werken met een boekhouder of een accountant. We onderscheiden 3 manieren waarop je dit kunt doen.

Administratie voor de ZZP’er: zelf doen?

De administratie voor ZZP’ers kun je op 3 manieren doen:

  • Helemaal zelf
    De meest voordelige keuze, met maximale controle. Vooral handig bij een eenvoudige administratie, zoals die van dienstverlenende ZZP’ers.
  • Helemaal uitbesteed
    De meest makkelijke keuze. Geen omkijken naar de administratie als ZZP’er. Duurdere keuze, vanwege de boekhouder of accountant die je nodig hebt.
  • Deels zelf en deels uitbesteed

Zelf in controle over de administratie, met een boekhouder of accountant die controleert of je het goed doet. En om advies in te kunnen winnen.

We hebben de drie mogelijkheden eerder al eens uitgebreid voor je op een rij gezet. Je kunt op die manier nagaan of je graag wilt samenwerken met een boekhouder of accountant, of dat je de administratie als ZZP’er prima zelf kunt doen.

Onafhankelijk van de methode die je kiest is het verstandig om gebruik te maken van een online boekhoudprogramma voor de administratie als ZZP’er.

Probeer MoneyMonk 30 dagen gratis

Start een gratis proefabonnement.
Meer dan 15.000 ondernemers gingen je voor.

4.9 / 5 - Onze klanten op Google+

Hiermee zorg je er namelijk zelf, voor de boekhouder of voor jullie samen voor dat alle belangrijke gegevens overzichtelijk beschikbaar zijn. Eenvoudig facturen aanmaken, die koppelen met de betalingen die je ontvangt en altijd op de hoogte van de inkomsten en kosten.

Uiteraard heb je de mogelijkheid om samen te werken met een boekhouder of dit volledig uit te besteden, gewoon door de specialist uit te nodigen om de administratie bij te houden.

Samen met de boekhouder of accountant

MoneyMonk is geschikt voor de samenwerking met een boekhouder of een accountant. Je kunt online samenwerken of de data uitwisselen, afhankelijk van hoe je daar in de praktijk gebruik van wilt maken.

Tip: overleg met de boekhouder of accountant wat voor jou de beste manier is. En probeer het een keer uit, vooral als jouw specialist MoneyMonk nog niet (goed) kent.

We leggen je online graag uit hoe je kunt samenwerken met je accountant of boekhouder, door die uit te nodigen in het online boekhoudprogramma. Op die manier richt je de administratie als ZZP’er in zoals je dat zelf voor ogen hebt, waardoor die bijdraagt aan jouw financiële inzicht en overzicht.