26 januari 2024

Netwerken nieuwe stijl: hier vinden ZZP’ers 15x inspiratie en verbinding

5/5
Dit artikel wordt aangeboden door...
MoneyMonk, hét online boekhoudprogramma voor ZZP’ers
Factureren

Je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt, dus je ervaart de grootst mogelijke vrijheid. Maar, hoe vind je nieuwe opdrachtgevers, hoe houd je contact met vakgenoten en waar vind je de kansen om te netwerken? Een belangrijke uitdaging voor veel ZZP’ers, omdat je geen werkgever hebt die je de mogelijkheden aandraagt waar je alleen maar ‘ja’ op hoeft te zeggen.

Gelukkig heb je allerlei mogelijkheden om te netwerken nieuwe stijl, vooral als je ZZP’er bent. Er zijn allerlei platformen beschikbaar met veel waardevolle informatie, interessante events en zelfs met nieuwe opdrachten waarop je kunt inschrijven. Wij zetten voor je op een rij waar andere zelfstandigen netwerken, zodat je ontdekt waar je terecht kunt als je inspiratie en de verbinding zoekt.

Waar kun je terecht?

Benieuwd waar je terecht kunt als je zoekt naar meer verbinding en nieuwe inspiratie? We zetten 15 mogelijkheden voor je op een rij, verdeeld over 5 verschillende vormen van netwerken nieuwe stijl:

 • Kamer van Koophandel
 • Vakbonden en (online) platformen
 • Nieuwe opdrachten voor jou
 • Dag van de ZZP’er en andere evenementen
 • (Online) communities voor zelfstandigen

1. Kamer van Koophandel

Vaak over het hoofd gezien, maar de Kamer van Koophandel is een geweldig startpunt voor jou als ZZP’er. Dat geldt natuurlijk rondom de inschrijving en het starten van jouw bedrijf, al heeft de KvK veel meer te bieden dan dat.

Wist je bijvoorbeeld dat er regelmatig evenementen worden georganiseerd en dat je er gebruik kunt maken van een uitgebreide informatiebank? Bovendien heb je de keuze uit een aantal handige tools en platformen. Op die manier is de Kamer van Koophandel veel meer dan het Handelsregister alleen. Als je de informatie weet te vinden natuurlijk:

 • Evenementen
 • Informatiebank
 • Tools & platformen

1.1 Evenementen

Op het moment van schrijven hebben we te maken met de coronacrisis, waardoor reguliere evenementen eigenlijk nergens doorgang vinden. Toch neemt dat niet weg dat de Kamer van Koophandel nog steeds van alles organiseert. Het gaat om online evenementen, waar je in de meeste gevallen gewoon gratis aan kunt deelnemen. Je kunt je online aanmelden en inschrijven of zelfs op het laatste moment deelnemen, omdat een fysieke inschrijving op dit moment meestal niet nodig is. Dat betekent dat je volledig flexibel bent, zoals je daar als ZZP’er natuurlijk van houdt.

Een heel interessant evenement van de Kamer van Koophandel is bijvoorbeeld de KVK Business Challenge. Het is een open innovatieplatform dat heel het jaar door wordt georganiseerd. Corporates bieden uitdagingen aan, waar jij je als ZZP’er voor kunt inschrijven. Dat betekent dat je aan de slag gaat met een concrete uitdaging. Je kunt jouw talenten tonen en tegelijkertijd in contact komen met waardevolle anderen die je netwerk kunnen versterken. Lees er bij de Kamer van Koophandel meer over of meld je meteen aan, zodat je meteen andere interessante ondernemers en opdrachtgevers kunt leren kennen.

Uiteraard kun je daarnaast rekenen op tal van andere evenementen, die aansluiten bij de actualiteit. In oktober 2020 kon je bijvoorbeeld deelnemen aan Corona: lessen geleerd lessen geleerd of aan Goede start met de Belastingdienst. Daarnaast kun je denken aan digitale handelsdagen en evenementen die inspelen op wat er de komende maanden zal gebeuren. De KVK is op die manier relevant en heel interessant voor ZZP’ers en andere ondernemers. Met de events heb je de kans om veel anderen te leren kennen, als een nieuwe manier van succesvol netwerken.

1.2 Informatiebank

Vindt er even geen evenement plaats of ben je daar op dit moment nog niet aan toe? De Kamer van Koophandel heeft een Informatiebank ontwikkeld, waar je veel informatie kunt vinden over hoe je als ZZP’er succesvol kunt ondernemen. Je kunt er bijvoorbeeld van alles lezen over het starten van jouw bedrijf. Heel handig als je meer wilt weten over stoelverhuur of als je meer informatie zoekt over bijvoorbeeld het inschrijven en alles wat je moet weten voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt.

Daarnaast vind je er informatie over Geldzaken en bijvoorbeeld het Internationaal Ondernemen. Het zijn vraagstukken waarover je misschien belangrijke vragen hebt, die je niet zomaar aan collega’s kunt stellen. De Kamer van Koophandel is op deze manier jouw virtuele collega, die je aan kunt spreken over de zaken waar je geen ervaring mee hebt en meer over wilt weten. Het kan gaan over de Wetten en Regels, net als over de export naar het buitenland of hoe het werkt rondom de aansprakelijkheid.

Uiteraard heeft de Informatiebank ook een zoekfunctie, waarmee je op zoek kunt gaan naar de specifieke onderwerpen waar je naar op zoek bent. En kom je er zelf toch niet helemaal uit? Het is een mooi beginpunt om te spreken met andere ZZP’ers. Zorg er samen voor dat jullie de belangrijke informatie vinden, om samen vooruit te komen en tegelijkertijd de bank te versterken om te bouwen aan je netwerk.

1.3 Tools & platformen

Zoek je concrete hulp bij jouw onderneming, bijvoorbeeld als het je ontbreekt aan inspiratie of als je merkt dat je een sterker netwerk nodig hebt? Het valt soms niet mee om dit zelf op te bouwen, dus de Kamer van Koophandel helpt je daar graag bij. Je kunt gebruik maken van de verschillende tools en platformen die er beschikbaar zijn. Op die manier leer je anderen kennen en heb je de mogelijkheid om nieuwe inspiratie op te doen. Bovendien zijn er scans en stappenplannen beschikbaar, om het concreet aan te pakken en de motivatie te ervaren om dit vol te houden.

Onderdeel van de tools en platformen is bijvoorbeeld de KVK Business Challenge, die we hierboven al bespraken. Minstens zo interessant is NLGroeit. Dit helpt ondernemers om de volgende groeistap te zetten en daarmee de Nederlandse economie te versterken. Je kunt deelnemen aan events, gebruik maken van peer-learning en expertsessies volgen. Bovendien kun je sparren met mentoren, om het te leren van andere ondernemers die daarmee veel succes hebben geboekt.

Heel interessant zijn daarnaast ook Connects World, KVK Krachtmeting en KVK Locatiescan:

 • Connects World
 • Ben je op zoek naar relevante en betrouwbare zakelijke contacten in het buitenland? Het platform brengt je in contact met de Kamer van Koophandel-contacten over de grens. Het platform is actief in meer dan 12 landen, zodat je de mogelijkheid hebt een sterk internationaal netwerk op te bouwen.

 • KVK Krachtmeting
 • Wil je eigenlijk wel eens weten hoe sterk jij bent als ondernemer? En of je het beter doet dan gemiddeld? De Kamer van Koophandel helpt je jouw kwaliteiten te vergelijken met die van 1.500 anderen. En blijkt dat jij je nog kunt ontwikkelen? Dan heb je meteen de inspiratie om een nieuwe stap te zetten. Je kunt de test online doen.

 • KVK Locatiescan
 • Zit je met jouw bedrijf op een goede locatie? Of denk je daarover na en wil je weten wat de beste plek is om van start te gaan? De Kamer van Koophandel helpt je graag om een goede keuze te maken. Bovendien leg je daarmee de basis voor een financieel plan, waardoor dit je ontzettend veel inspiratie op kan leveren.

2. Vakbonden en (online) platformen

Je bent als ZZP’er natuurlijk zelfstandig, dus jij bepaalt op welke manier je onderneemt en werkt. Toch kan het geen kwaad om ook regelmatig het contact met anderen op te zoeken. Door verbinding te maken met andere zelfstandigen kunnen jullie van elkaar leren. En elkaar inspireren, bijvoorbeeld om nieuwe ideeën op te doen of je werkwijze verder te professionaliseren.

Er zijn diverse initiatieven en platformen beschikbaar, speciaal voor jou als ZZP’er. We zetten de belangrijkste voor je op een rij:

 • CNV Zelfstandigen
 • FNV Zelfstandigen
 • ZZP Nederland
 • PZO

2.1 CNV Zelfstandigen

CNV is een vakbond voor vakmensen, met een speciale afdeling voor jou als ZZP’er. De organisatie begrijpt dat jij je vak verstaat, maar herkent ook dat veel zelfstandigen regelmatig tegen problemen aanlopen. Daarom is het de moeite waard om af en toe de verbinding te zoeken met anderen, waarmee je bovendien een waardevol netwerk kunt opbouwen.

CNV Zelfstandigen kan je op een aantal verschillende manieren helpen:

 • Belangenbehartiging

  Samen sta je sterk, ook als je verder zelfstandig werkt als ZZP’er. CNV zet zich in voor alle zelfstandigen, bijvoorbeeld om er bij de landelijke overheid voor te zorgen dat het beleid aansluit bij de wensen die jij als ZZP’er hebt. Bovendien heb je als lid inspraak op de manier waarop er wordt gelobbyd.

 • Rechtsbijstandsverzekering

  Als lid van CNV Zelfstandigen maak je automatisch gebruik van een rechtsbijstandsverzekering, die ook privé dekking biedt. En ben je ook (nog) in loondienst? Je kunt zelfs gebruik maken van een handig gecombineerd lidmaatschap.

 • Coaching voor nieuwe leden

  Word je lid van CNV Zelfstandigen? Er is een uitgebreid coachingstraject beschikbaar, waarmee je de kans hebt om nieuwe inspiratie op te doen. Dat betekent dat je jezelf meteen kunt verbeteren, of in ieder geval eens samen kunt kijken naar hoe je werkt en wat dat oplevert. Door je als ZZP’er open te stellen voor deze coaching is de kans groot dat je inspiratie opdoen en de verbinding kunt maken met anderen.

2.2 FNV Zelfstandigen

Een vergelijkbare organisatie is FNV Zelfstandigen. Ook daar profiteer je als ZZP’er van een aantal belangrijke voordelen:

 • Kenniscentrum
 • In het kenniscentrum is allerlei informatie beschikbaar, waarmee jij veel inspiratie op kunt doen. Je kunt er bijvoorbeeld handige e-books downloaden, net als checklist en brochures waarmee je heel handige informatie kunt achterhalen. Als lid mag je de informatie gratis downloaden, zodat je er zo veel en zo vaak gebruik van kunt maken als je wilt.

 • Juridische thema’s
 • Krijg je te maken met een juridisch conflict of merk je dat je wat kennis mist op het juridische vlak? Geen probleem, dan heb je bij FNV Zelfstandigen de mogelijkheid om wat meer informatie in te winnen. Bovendien heeft de vakbond juristen in huis, met wie je contact op kunt nemen als je er zelf niet meer uitkomt.

 • Voordelen lidmaatschap
 • Uiteraard profiteer je van een aantal aantrekkelijke voordelen, zodra je kiest voor het lidmaatschap. Je kunt meedoen aan inkoopcollectieven, bijvoorbeeld om goedkoop gebruik te maken van telefonie en energie. En wil je kantoorartikelen aanschaffen om professioneel te kunnen werken? Ook daarvoor zijn aanbiedingen beschikbaar.

 • ZZP Academy
 • Ten slotte kun je bij FNV Zelfstandigen gebruik maken van de ZZP Academy. Daar kun je je blijven ontwikkelen, dankzij de cursussen die er beschikbaar zijn om inspiratie op te doen. En gaat het je vooral om het opbouwen van een sterk netwerk? Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd, waar je de kans hebt om andere zelfstandigen te leren kennen.

2.3 ZZP Nederland

Wil je je wel graag aansluiten als ZZP’er, maar ben je niet op zoek naar een traditionele vakbond? Dan kun je denken aan een organisatie als ZZP Nederland. Het platform is de onafhankelijke belangenbehartiger voor ZZP’ers. Je kunt er bijvoorbeeld rekenen op onafhankelijk verzekeringsadvies en aantrekkelijke kortingen.

Bovendien maakt het platform zich hard voor ZZP’ers bij de politiek in Den Haag. En zoek je informatie over het privé of zakelijk rijden van een auto, de kilometerregistratie of de mogelijkheden van een grijs kenteken? Het zijn allemaal onderwerpen waarover je veel informatie vindt, net als over belastingvoordelen, de zelfstandigenaftrek en bijvoorbeeld de investeringsaftrek waar je gebruik van kunt maken.

2.4 PZO

Het laatste platform waar je inspiratie vindt en kunt netwerken is PZO. Het is een vereniging van, door en voor zelfstandig ondernemers. Het platform heeft het doel om jouw kennis te vergroten en je netwerk uit te breiden. Je zal bijvoorbeeld minder belemmeringen ervaren als het gaat om de wet- en regelgeving, dankzij alle informatie die er online beschikbaar is.

Het platform maakt zich hard voor het pensioen, de AOV en bijvoorbeeld de Wet DBA voor zelfstandigen. Daarnaast heb je er de mogelijkheid om nieuwe kennis op te doen en deel te nemen aan de activiteiten. Zo kun je netwerken met andere zelfstandigen en inspiratie opdoen om jouw bedrijf beter in te richten. Uiteraard zijn er voor leden ook allerlei voordelen beschikbaar, waardoor je het lidmaatschap makkelijk terugverdient.

3. Nieuwe opdrachten voor jou

Ben je als ZZP’er op zoek naar nieuwe opdrachten, maar vind je het lastig om daarvoor de verbinding te maken met een deel van je netwerk? Of ben je net gestart en heb je nog niet het netwerk om op terug te kunnen vallen als er wat ruimte in je agenda ontstaat? Geen probleem, je kunt daarvoor gebruik maken van een aantal (online) platformen.

Wij laten je graag zien wat er beschikbaar is, dankzij de online initiatieven waar je je gewoon kunt inschrijven op de opdrachten die er worden aangeboden. Je bepaalt zelf welke opdrachten je interessant vindt en voor welk bedrag je wilt werken, waarna de opdrachtgever bepaalt of je er mee aan de slag kunt.

Ben je benieuwd naar de interessante platformen? We zetten er 3 voor je op een rij:

 • Freelance.nl
 • Jellow.nl
 • Upwork.com

3.1 Freelance.nl

Freelance.nl is een van de grootste online platformen, waar jij als ZZP’er terecht kunt als je zoekt naar nieuwe opdrachten. Je kunt je er gewoon gratis inschrijven, waardoor je geen risico loopt op het moment dat je ermee begint. Bovendien worden er gemiddeld 50.000 opdrachten per jaar gedeeld, waardoor je een goede kans hebt om aan de slag te gaan voor een nieuwe opdrachtgever die je anders niet zo makkelijk had gevonden.

Freelance.nl maakt gebruik van een slim algoritme, dat zorgt voor de onderlinge matching. Het betekent in de praktijk dat opdrachtgevers jou voorgesteld zullen krijgen en dat jij de opdrachten ziet die waarschijnlijk bij je passen. Uiteraard krijg je een e-mailnotificatie op het moment dat er een interessante opdracht is geplaatst, waardoor je meteen kunt reageren als je interesse hebt.

De opdrachten op Freelance.nl vind je in allerlei categorieën, zoals die voor ICT, Management & Organisatie en Communicatie. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met tekst, beeld en geluid of met strategie, inkoop, procurement en bijvoorbeeld User Experience, Development en OPS. Wat dat betreft zijn er allerlei verschillende opdrachten te vinden, zodat je als ZZP’er de mogelijkheid hebt om online een netwerk op te bouwen en inspiratie op te doen.

3.2 Jellow.nl

Jellow wil graag samen met jou bouwen aan een eerlijk netwerk. Het platform gelooft sterk in de kracht van netwerken en samenwerken, dus doet er alles aan om je daarbij aan te laten sluiten. Je kunt er in contact komen met bedrijven en ook met andere freelancers, zodat je een sterker netwerk krijgt om er samen voor te zorgen dat je kunt werken aan leuke opdrachten.

Via het platform heb je geen intermediair meer nodig, omdat je meteen contact kunt hebben met de opdrachtgevers die op zoek zijn naar ZZP’ers zoals jij. Dat betekent bovendien dat je er kunt rekenen op een breed aanbod, bijvoorbeeld op het gebied van Communicatie, Finance, Sales en Training of Coaching. En gaat het je om juridische opdrachten of wellicht werk op het gebied van Design, Onderwijs en IT? Je hebt er de keuze uit allerlei categorieën, waarmee je uitkomt bij interessante opdrachten om inspiratie op te doen, nieuw werk te vinden en de verbinding te maken met anderen.

Het grote voordeel van Jellow is dat je er onbeperkt toegang hebt tot de opdrachten, dat je er rechtstreeks contact hebt met de opdrachtgever en dat die je kan inhuren zonder marges. Op die manier werkt het heel transparant en eerlijk voor de beide kanten. Handig voor opdrachtgevers die een freelance-pool willen opzetten, en heel waardevol als je aan de andere kant op zoek bent naar nieuwe klussen om je tanden in vast te zetten.

3.3 Upwork.com

Upwork.com is een internationaal platform, dat inmiddels ook in Nederland actief is. Het biedt opdrachtgevers de kans om met de beste freelancers ter wereld te werken. Al meer dan 5 miljoen bedrijven maken er gebruik van, waarmee het platform internationaal kan bouwen op enorm veel ervaring.

Andersom heb jij als freelancer de kans om in contact te komen met zowel grote als kleine bedrijven, die zoeken naar nieuw talent om mee samen te kunnen werken. Met een online profiel heb jij de mogelijkheid om je vaardigheden te tonen, waar opdrachtgevers naar op zoek zijn. Zo kun je jouw netwerk uitbreiden met nieuwe klanten, waarbij natuurlijk makkelijk contact kunt opnemen.

Het platform is grotendeels ingericht om het opdrachtgevers zo makkelijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld door kandidaten voor te stellen die passen bij de geplaatste opdrachten. Dat betekent aan de andere kant dat jij als ZZP’er minder werk hoeft te doen. Met een compleet profiel word je vanzelf voorgesteld bij relevante opdrachtgevers. Het is op die manier een eenvoudige manier om online te netwerken, waarmee je in contact kunt komen met bedrijven die op zoek zijn naar ZZP’ers zoals jij.

4. Dag van de ZZP’er en andere evenementen

Het is coronatijd en grote evenementen kunnen in de meeste gevallen niet doorgaan. Tenminste, de fysieke vorm zoals we die kennen is even niet mogelijk. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er van alles wordt georganiseerd waaraan jij kunt deelnemen.

Je hebt de keuze uit online events, die weer een fysieke variant krijgen zodra de gezondheidssituatie dat toelaat. Het is voor veel ZZP’ers de makkelijkste en beste manier om in contact te komen met anderen. Ze ontmoeten er andere ondernemers en potentiële opdrachtgevers. Het is de ideale manier om te netwerken en om inspiratie op te doen, bijvoorbeeld tijdens één of meerdere dagen waarbij het ZZP’er-schap centraal staat:

 • Dag van de ZZP’er
 • TNW Conference
 • MKB Ondernemerscongres

4.1 Dag van de ZZP’er

Het evenement dat in ieder geval niet mag ontbreken in dit lijstje is natuurlijk de Dag van de ZZP’er. Het is dé dag van het jaar voor jou als zelfstandig, zowel om te netwerken als wanneer je nieuwe inspiratie wilt opdoen.

De dag is er natuurlijk voor ZZP’ers, net als voor freelancers en interim professionals die zoeken naar inspiratie- en netwerkmogelijkheden. Bovendien kun je er natuurlijk rekenen op een hapje en een drankje, net als seminars die ontzettend veel waardevolle informatie opleveren. Als klap op de vuurpijl wordt ook de ZZP’er van het Jaar bekendgemaakt, en heb je volgend jaar wellicht zelfs de kans om mee te dingen naar deze prachtige prijs.

Tijdens het event staan drie belangrijke onderdelen centraal:

 • Netwerken
 • Op het Informatieplein heb je de mogelijkheid om allerlei partners te leren kennen. Bovendien worden er seminars georganiseerd en is het dé plek waar andere ZZP’ers bij elkaar komen om jou te spreken. Breid je netwerk uit of haal de banden weer eens aan met anderen die je al een tijdje niet gezien hebt.

 • Keynotes
 • Inspirerende en motiverende keynotes zorgen ervoor dat je het weer een beetje beter kunt aanpakken in jouw bedrijf. De toonaangevende sprekers zorgen ervoor dat jij je door de besten kunt laten inspireren, om er meteen je voordeel mee te doen zodra je de volgende dag weer aan de slag gaat.

 • FOTY Awards
 • Tijdens de Dag van de ZZP’er worden de FOTY Awards uitgereikt, met de ZZP’er van het Jaar als grote klap op de vuurpijl. Het is ieder jaar een bijzonder moment, waar in zowel de regionale als ook landelijke media steeds meer aandacht voor is.

Tip: kom je de volgende keer naar de Dag van de ZZP’er? MoneyMonk is er al jaren groot sponsor, dus de kans is groot dat we er elkaar tegen zullen komen. Wij kijken er naar uit om je te leren kennen!

4.2 TNW Conference

The Next Web organiseert ieder jaar TNW Conference. Het is een internationale conferentie, waar jij als ZZP’er van harte welkom bent. Het gaat er ieder jaar om het delen, innoveren en verder brengen van technologie. En dat in de breedste zin van het woord, waardoor je geen IT-specialist hoeft te zijn om er ontzettend veel aan te hebben.

De conference wordt sinds 2006 georganiseerd en groeit ieder jaar groter. Inmiddels is het nationaal en internationaal een aansprekende naam, waarbij zowel de technologie als de bredere ontwikkelingen die daarbij horen centraal staan. Op die manier is het een plek waar veel ZZP’ers en andere specialisten bij elkaar komen. Je kunt er nieuwe inspiratie opdoen en kennis vergaren, naast netwerken met andere ondernemers die werken in vergelijkbare branches.

4.3 MKB Ondernemerscongres

Het MKB Ondernemerscongres wordt al jaren georganiseerd en heeft een nieuwe vorm gekregen, waarbij ook de rol voor ZZP’ers een stuk groter is geworden. Tijdens de afgelopen editie in 2019 ging het om Hart voor de Zaak, iets dat zowel MKB-organisaties als ZZP’ers en andere zelfstandigen natuurlijk enorm raakt.

Het evenement wordt georganiseerd tijdens de Week van de Ondernemer. Het zijn De Ondernemer en RTLZ die de handen ineenslaan, om jou als ondernemer de kans te bieden te netwerken, inspiratie op te doen en nieuwe kennis te vergaren. Het evenement is door de jaren heen steeds groter gegroeid en combineert zowel online als offline, waardoor het ook in coronatijd weer een bijzondere editie zal worden later dit jaar.

5.(Online) communities voor zelfstandigen

Wil je graag netwerken en anderen leren kennen, maar doe je dat af en toe het liefst veilig van achter jouw computer of andere devices? Je hoeft er natuurlijk niet heel de tijd op uit te trekken. En sterker nog, als de gezondheidssituatie dat zoals nu niet toelaat kun je toch contact onderhouden met anderen die werken aan uitdagingen zoals jij die ook hebt.

Het zijn de online communities waar je de mogelijkheid hebt om je aan te sluiten, om met anderen te verbinden en om inspiratie op te doen. Daar helpen we je graag bij, met een paar suggesties waar je eens naar zou kunnen kijken:

 • Videomatties
 • Young Creators

5.1 Videomattie

Werk je als creatief aan video en film? Dan móet je even een keer kijken bij Videomattie. Het is de grootste community voor video- en filmmakers in de Benelux. De community heeft meer dan 14.000 actieve leden, die allemaal creatief werken aan video en alles wat daarmee te maken heeft. Dat betekent dat je hen vragen kunt stellen, samen kunt werken aan projecten of gewoon inspiratie op kunt doen met het werk dat zij maken.

Het platform werkt samen met een groot aantal verschillende partners, waardoor je bovendien de mogelijkheid hebt om met hen in contact te komen. En zoek je naar nieuwe opdrachten of heb je zelf juist werk aan te bieden dat je wilt uitbesteden? Ook daar kan Videomattie in voorzien, waardoor het de moeite waard is om je er aan te sluiten.

Er komen nog regelmatig nieuwe leden bij en dankzij het grote aantal betrokken organisaties is het een levendige community. Spreek er over de laatste ontwikkelingen of waar jij tegenaan loopt. En ontdek aan de andere kant hoe andere ZZP’ers daarmee omgaan, of grijp de kans om te netwerken en nieuwe andere creatieven te leren kennen.

5.2 Young Creators

Zoek je naar een meer brede online community? Dan is die van Young Creators een interessante keuze. Het is een plek waar meer dan 30.000 jonge creatieven samenkomen. Ze delen de ambitie om het beste uit zichzelf te halen en zich doorlopend te ontwikkelen, waar jij je eenvoudig bij kunt aansluiten.

Dus ben je een startup founder, een ZZP’er of werk je bij een bureau? Je kunt je in al die gevallen aansluiten. Op die manier kun je jouw netwerk uitbreiden met anderen die denken zoals jij. En wil je opdrachten plaatsen of ben je daar juist zelf naar op zoek? Je hebt er allerlei mogelijkheden, waarmee je ervoor zorgt dat je kunt bouwen aan jouw professionele carrière.

Met de diverse mogelijkheden helpen we je graag je netwerk uit te breiden en inspiratie op te doen. En ben je op zoek naar een boekhoudprogramma om al je nieuwe activiteiten vast te leggen of de gemaakte uren te registreren? Ontdek MoneyMonk als de beste manier om je administratie te doen, inclusief alles wat daarbij komt kijken.

Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!

De eerste 30 dagen gratis, geen betaalgegevens nodig