23 augustus 2022

Boekhouden in Excel

5/5
Factureren

De boekhouding van jouw eenmanszaak in Excel

Boekhouden in Excel: hoe werkt dat? En is het voor jou als zzp’er of met een eenmanszaak de beste keuze? Wij weten wat boekhouden inhoudt en aan welke verplichtingen je allemaal moet voldoen.

In dit artikel leggen we je uit hoe Excel boekhouden werkt. Dus wil je zelf een boekhouding maken in Excel of zoek je simpelweg de makkelijkste manier om de administratie voor jouw eenmanszaak te regelen? Wij maken je graag wegwijs. Misschien ben je startende ondernemer of onderneem je al een tijdje. In de beide gevallen is het belangrijk om je boekhouding goed te doen.

Waarom boekhouden in Excel?

Wil je zelf de boekhouding doen in Excel? Boekhouden in Excel biedt een aantal voordelen

• Lage kosten, omdat je geen boekhoudprogramma nodig hebt.

• Je hebt de administratie helemaal in eigen beheer

• Er zijn handige Excel templates beschikbaar

Waarom niet boekhouden in Excel?

Helaas kent boekhouden in Excel ook een aantal nadelen:

• Boekhouden in Excel kost veel tijd, omdat je veel handmatig moet doen

• Groot risico op (handmatige) fouten

• Minder veilig, omdat Excel standaard geen back-ups maakt

• Je hebt (veel) kennis van Excel nodig

In Excel of in een boekhoudprogramma

Twijfel je tussen de boekhouding van jouw eenmanszaak in Excel of met een boekhoudprogramma? Zowel starters als ondernemers die al langer bezig zijn denken daar net als jij over na.

Excel lijkt soms de beste keuze om mee te starten. Het is relatief voordelig. Hier staat tegenover dat veel ondernemers die langer bezig zijn graag eerder waren begonnen in een boekhoudprogramma. Dat had ze veel kostbare tijd gescheeld en had bijvoorbeeld fouten voorkomen.

Ben je van plan om serieus te gaan ondernemen? Of ben je al een tijdje bezig en lopen de zaken goed? Dan helpt een boekhoudprogramma je de administratie een stuk makkelijker te maken.

Daarom kiezen klanten voor MoneyMonk

Bij MoneyMonk begrijpen we dat je benieuwd bent wat ons boekhoudprogramma jou te bieden heeft, ook ten opzichte van Excel. Daarom zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rij:

• Facturen, uren, ritten en bonnetjes on-the-go

• Jouw btw-aangifte in één klik klaar

• Werk samen met je boekhouder

Tip: ben je startende zzp’er of ondernemer? Dankzij onze gratis persoonlijke opstartservice weet je zeker dat je goed van start gaat.

Veelgestelde vragen over boekhouden in Excel

Ik doe de administratie nu in Excel: hoe kan ik overstappen?

Overstappen van boekhouden in Excel naar ons boekhoudprogramma is heel eenvoudig. We leggen je graag precies uit hoe dit werkt. Start je MoneyMonk proefabonnement en laat ons je helpen tijdens een gratis Opstartservice. We helpen je de administratie op te zetten, in te richten en jouw data uit Excel over te zetten.

Is een boekhoudprogramma niet ingewikkelder dan Excel?

Nee, met ons boekhoudprogramma wordt het juist makkelijker. In Excel boekhouden vraagt om veel meer handmatige acties. Wij hebben zoveel mogelijk voor je geautomatiseerd in ons boekhoudprogramma.

Hoe bespaar ik tijd ten opzichte van boekhouden in Excel?

Je maakt voortaan met één druk op de knop facturen en offertes voor klanten in jouw contacten. Bovendien bespaar je veel tijd met de btw-aangifte. Dankzij onze bankkoppeling kun je transacties automatisch inladen en laten verwerken.

Enthousiast? Ervaar zelf het gemak van MoneyMonk.