Moneybird vergelijken met MoneyMonk: wat zijn de verschillen?

Hoe moet je Moneybird vergelijken met MoneyMonk? Beide bieden een online boekhoudprogramma aan. En allebei proberen we dat zo gebruiksvriendelijk mogelijk te doen. Wij bieden daar bovendien uitstekende support bij, net als een gratis bankkoppeling met iedere zakelijke rekening.
Ontdek de verschillen tussen MoneyMonk en Moneybird, net als een aantal overeenkomsten. Wij denken dat dit jou kan helpen om de beste keuze te maken, als zzp’er of binnen het mkb. Uiteindelijk wil je kiezen voor het pakket dat bij je past. Ook als dat niet MoneyMonk is, hebben we het liefst dat jij kiest voor het pakket waar je het beste gevoel bij krijgt.
Wat is Moneybird?
Moneybird is een grote speler, met meer dan 300.000 gebruikers. Kenmerkend is dat je een zakelijke rekening én het boekhoudpakket in één afsluit. Zo werken de twee goed samen, maar het betekent ook dat je de rekening moet opzeggen als je van boekhoudprogramma wilt wisselen. De functies voor de facturatie, btw-aangifte, urenregistratie en meer werken grotendeels hetzelfde als bij MoneyMonk. Dat wil zeggen, ook zij proberen het net als wij zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.
De overeenkomsten: MoneyMonk en Moneybird
Zoals je misschien zou verwachten hebben MoneyMonk en Moneybird veel overeenkomsten. Wij zetten er een aantal op een rij, omdat we denken dat dit je helpt om een goede keuze te maken.
Online boekhouden: zowel MoneyMonk als Moneybird gebruik je volledig online
Facturatie en offertes: je maakt en verstuurt ze eenvoudig vanuit de software
Urenregistratie: registreer je gewerkte uren, voor klanten en je urencriterium
Btw-aangifte: zowel de berekeningen als de aangiften zijn geïntegreerd
Bankkoppeling: zowel bij Moneybird als bij MoneyMonk gebruik je een handige koppeling om je banktransacties te importeren.
Mobiele apps: met onze apps voor iOS en Android houd je de administratie makkelijk bij de hand
Samen met boekhouder: net als bij ons kun je in Moneybird een boekhouder toevoegen aan je administratie
Vergelijken: de voordelen van Moneybird
Moneybird biedt een aantal voordelen, zoals we bij MoneyMonk weer andere voordelen bieden. Of soms dezelfde voordelen. Een overzicht helpt je om de voordelen te vergelijken, zodat je als zzp’er of binnen het mkb een betere keuze kunt maken voor een boekhoudprogramma. Dit zijn de grootste voordelen van Moneybird:
Snel en professioneel factureren
Een functie die gebruikers bij MoneyMonk sterk waarderen: eenvoudig factureren. Ook bij Moneybird zit de module volgens klanten goed in elkaar. Je stelt eenvoudig een professionele factuur op, die de klant vervolgens vlot betaalt. Met name dat laatste is belangrijk. Daarom integreer je bij MoneyMonk eenvoudig een iDEAL-betaallink.Heel gebruiksvriendelijk
Het speerpunt bij MoneyMonk en ook een belangrijk voordeel van Moneybird: de software wordt als gebruiksvriendelijk ervaren. Wij vinden dat al jaren heel belangrijk, dus hebben we er onze missie van gemaakt om boekhouden leuk te laten zijn. Ook Moneybird heeft die visie, waardoor je geen boekhoudkundige achtergrond nodig hebt om je boekhouding goed te kunnen doen.Slimme automatisering
Ten derde is de automatisering bij Moneybird een veelgenoemd voordeel. Je kunt automatisch btw-berekeningen laten maken en natuurlijk de bankkoppeling gebruiken. Bij MoneyMonk merken we dat veel gebruikers die functies waarderen. Ook bij ons dien je de btw-aangifte namelijk met één druk op de knop in. Gebruik daarnaast eenvoudig je zakelijke bankrekening door de koppeling. Met iedere bank in Nederland en helemaal gratis.
Nadelen van Moneybird
Wat zijn aan de andere kant de nadelen van Moneybird, als je de boekhoudsoftware wilt vergelijken? Ook die zetten we voor je op een rij, zodat je een zo compleet mogelijk beeld krijgt.
Beperkt geavanceerde rapportages
Sommige gebruikers missen de diepgang in de rapportages die er beschikbaar zijn bij Moneybird. Dat is jammer, vooral op het moment dat je samenwerkt met een boekhouder. Wij ontwikkelden de boekhoudkundige module met onze boekhouders. Dat betekent dat je zelfs de meest geavanceerde rapportages kunt maken, zonder dat het je bij het gebruik in de weg zit.Duurder bij meer transacties
Als je weinig transacties hebt als zzp’er of binnen het mkb kan Moneybird voordelig zijn. Maar als je onderneming groeit bestaat het risico dat het snel duurder wordt, omdat het aantal transacties toeneemt. Een deel van de klanten is daar niet blij mee, vooral niet als ze ook een zakelijke rekening afnemen en niet makkelijk kunnen overstappen.
Prijs: Moneybird versus MoneyMonk
Wil je onbeperkt boekhouden? Dan is Moneybird duurder dan MoneyMonk. Er zijn goedkopere pakketten beschikbaar, maar dat betekent dat je inlevert aan functionaliteiten. Je mag bijvoorbeeld maar een beperkt aantal banktransacties per maand verwerken. Vooral als je bedrijf groeit, zal je merken dat je meer transacties hebt, waardoor je naar een duurder pakket moet overstappen.
Voor wie is MoneyBird vs MoneyMonk geschikt?
Heb je een webshop of werk je als zelfstandige op een andere manier veel met producten? Dan is MoneyBird voor jou waarschijnlijk de betere keuze.
En ben je juist dienstverlenend en werk je veel op project- of uurbasis? Binnen deze vergelijking is MoneyMonk voor jou waarschijnlijk de ideale optie. Met ondersteuning en oplossingen die passen bij de manier waarop jij onderneemt, zodat je daarmee een goede keuze maakt.