MoneyBird vs MoneyMonk | Vergelijk de boekhoudprogramma’s

MoneyBird vs MoneyMonk

MoneyBird vs MoneyMonk: wat is dan de beste keuze? Een vraag die we regelmatig krijgen, dus waar we je graag wat meer over vertellen. Omdat de namen in ieder geval op elkaar lijken, maar omdat we natuurlijk niet hetzelfde zijn.

Wat is MoneyBird?

Te beginnen met MoneyBird, dat een andere doelgroep heeft en daarvoor ook andere functionaliteiten biedt. Die daar goed bij passen, terwijl je daar als ideale klant bij MoneyMonk juist veel minder aan hebt.

MoneyBird werd opgericht om het facturatieprobleem op te lossen. Zowel webshops, dienstverleners als andere ZZP’ers en ondernemers lopen vaak aan tegen het groeiende aantal facturen. Ze worden succesvol en sturen veel facturen, maar merken dat daar ondertussen ook veel tijd in gaat zitten.

Door de jaren heen is MoneyBird uitgegroeid tot een boekhoudprogramma, waardoor het inmiddels lijkt op wat we aanbieden bij MoneyMonk. Je kunt er bijvoorbeeld gebruik maken van een winst- en verliesrekening en de balans. Aan de andere kant kun je er geen uren registreren en is het niet mogelijk om projecten en ritten aan te maken en bij te houden.

Andersom kun je bij MoneyBird wel gebruik maken van een API om een webshop te koppelen. Zodat je alle facturen automatisch kunt laten maken en die meteen in de administratie op kunt nemen. Handig, vooral als je veel kleine bestellingen (door particulieren) hebt.

MoneyMonk vs MoneyBird

En MoneyMonk vs MoneyBird, hoe zien die verschillen er dan uit? We zijn meteen ontstaan als boekhoudprogramma, speciaal voor dienstverlenende ZZP’ers en ondernemers. Je hebt daardoor in ieder geval de mogelijkheden zoals bij MoneyBird, inclusief een aantal handige extra’s. Zoals de mogelijkheid om jouw uren, ritten en projecten bij te houden, zodat je daar altijd goed van op de hoogte bent.

We richten ons bij MoneyMonk heel duidelijk op dienstverleners. Iets om rekening mee te houden als je kiest voor MoneyBird of MoneyMonk. Waarbij de eerste beter geschikt is als je een webshop hebt en bijvoorbeeld gebruik wilt maken van de API. Bij MoneyMonk richten we ons op de behoeften van dienstverlenende ondernemers, die in de meeste gevallen geen eigen webshop hebben.

Voor wie is MoneyBird vs MoneyMonk geschikt?

Heb je een webshop of werk je als zelfstandige op een andere manier veel met producten? Dan is MoneyBird voor jou waarschijnlijk de betere keuze.

En ben je juist dienstverlenend en werk je veel op urenbasis? Binnen de vergelijking is MoneyMonk voor jou waarschijnlijk de ideale optie. Met mogelijkheden die passen bij de manier waarop jij onderneemt, zodat je daarmee een goede keuze maakt.

Zelf ervaren hoe MoneyMonk werkt?

Ontdek MoneyMonk: hét administratiepakket voor ondernemers.


Ontdek MoneyMonk of stel ons je vragen