Start je gratis proefperiode!

Aan de slag

Door een account aan te maken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

  • Geen betaalgegevens nodig
  • Je kan altijd eerst 30 dagen het hele product gratis proberen
  • Je gaat pas betalen als je zelf een abonnement selecteert
  • Kies je geen abonnement, dan ga je naar het gratis abonnement
  • Tijdens je proefperiode kan je gebruik maken van de gratis opstartservice
Support
Vergelijken
MoneyMonk vs MoneyBird | Vergelijk de boekhoudprogramma’s

MoneyBird vs MoneyMonk

MoneyBird vs MoneyMonk: wat is dan de beste keuze? Een vraag die we regelmatig krijgen, dus waar we je graag wat meer over vertellen. Omdat de namen in ieder geval op elkaar lijken, maar omdat we natuurlijk niet hetzelfde zijn.

Wat is MoneyBird?

Te beginnen met MoneyBird, dat een andere doelgroep heeft en daarvoor ook andere functionaliteiten biedt. Die daar goed bij passen, terwijl je daar als ideale klant bij MoneyMonk juist veel minder aan hebt.

MoneyBird werd opgericht om het facturatieprobleem op te lossen. Zowel webshops, dienstverleners als andere ZZP’ers en ondernemers lopen vaak aan tegen het groeiende aantal facturen. Ze worden succesvol en sturen veel facturen, maar merken dat daar ondertussen ook veel tijd in gaat zitten.

Door de jaren heen is MoneyBird uitgegroeid tot een boekhoudprogramma, waardoor het inmiddels lijkt op wat we aanbieden bij MoneyMonk. Je kunt er bijvoorbeeld gebruik maken van een winst- en verliesrekening en de balans. Ook kan je sinds kort met MoneyBird je uren registreren en is het daarbij ook al mogelijk om projecten en ritten aan te maken en bij te houden.

Bij MoneyBird kan je ook gebruik maken van een API om een webshop te koppelen. Zodat je alle facturen automatisch kunt laten maken en die meteen in de administratie op kunt nemen. Handig, vooral als je veel kleine bestellingen (door particulieren) hebt.

MoneyMonk vs MoneyBird

En MoneyMonk vs MoneyBird, hoe zien die verschillen er dan uit? We zijn meteen ontstaan als boekhoudprogramma, speciaal voor dienstverlenende ZZP’ers en ondernemers. Je hebt daardoor in ieder geval de mogelijkheden zoals bij MoneyBird, aangepast op de dienstverlenende ZZP'er. Zo bieden we al sinds 2014 de mogelijkheid om jouw uren, ritten en projecten bij te houden, en konden we deze functionaliteit dankzij de feedback van onze klanten steeds verder optimaliseren. Op dezelfde manier is zowel onze software als onze support volledig toegespitst op ZZP'ers die hun diensten omzetten in euro's.

We richten ons bij MoneyMonk dus heel duidelijk op dienstverleners. Iets om rekening mee te houden als je kiest voor MoneyBird of MoneyMonk. Waarbij de eerste beter geschikt is als je een webshop hebt en bijvoorbeeld gebruik wilt maken van de API. Bij MoneyMonk richten we ons op de behoeften van dienstverlenende ondernemers, die in de meeste gevallen geen eigen webshop hebben.

Voor wie is MoneyBird vs MoneyMonk geschikt?

Heb je een webshop of werk je als zelfstandige op een andere manier veel met producten? Dan is MoneyBird voor jou waarschijnlijk de betere keuze.

En ben je juist dienstverlenend en werk je veel op project- of uurbasis? Binnen de vergelijking is MoneyMonk voor jou waarschijnlijk de ideale optie. Met ondersteuning en oplossingen die passen bij de manier waarop jij onderneemt, zodat je daarmee een goede keuze maakt.

Zelf ervaren hoe MoneyMonk werkt?

Ontdek MoneyMonk: hét administratiepakket voor ondernemers.


Ontdek MoneyMonk of stel ons je vragen