20 september 2021

MoneyBird vs MoneyMonk

5/5
Dit artikel wordt aangeboden door...
MoneyMonk, hét online boekhoudprogramma voor ZZP’ers
Factureren

MoneyBird vs MoneyMonk: wat is dan de beste keuze? Een vraag die we regelmatig krijgen, dus waar we je graag wat meer over vertellen. Omdat de namen in ieder geval op elkaar lijken, maar omdat we natuurlijk niet hetzelfde zijn.

Wat is MoneyBird?

Te beginnen met MoneyBird, dat een andere doelgroep heeft en daarvoor ook andere functionaliteiten biedt. Die daar goed bij passen, terwijl je daar als ideale klant bij MoneyMonk juist veel minder aan hebt.

MoneyBird werd opgericht om het facturatieprobleem op te lossen. Zowel webshops, dienstverleners als andere ZZP’ers en ondernemers lopen vaak aan tegen het groeiende aantal facturen. Ze worden succesvol en sturen veel facturen, maar merken dat daar ondertussen ook veel tijd in gaat zitten.

Door de jaren heen is MoneyBird uitgegroeid tot een boekhoudprogramma, waardoor het inmiddels lijkt op wat we aanbieden bij MoneyMonk. Je kunt er bijvoorbeeld gebruik maken van een winst- en verliesrekening en de balans. Ook kan je sinds kort met MoneyBird je uren registreren en is het daarbij ook al mogelijk om projecten en ritten aan te maken en bij te houden.

Bij MoneyBird kan je ook gebruik maken van een API om een webshop te koppelen. Zodat je alle facturen automatisch kunt laten maken en die meteen in de administratie op kunt nemen. Handig, vooral als je veel kleine bestellingen (door particulieren) hebt.

MoneyMonk vs MoneyBird

En MoneyMonk vs MoneyBird, hoe zien die verschillen er dan uit? We zijn meteen ontstaan als boekhoudprogramma, speciaal voor dienstverlenende ZZP’ers en ondernemers. Je hebt daardoor in ieder geval de mogelijkheden zoals bij MoneyBird, aangepast op de dienstverlenende ZZP'er. Zo bieden we al sinds 2014 de mogelijkheid om jouw uren, ritten en projecten bij te houden, en konden we deze functionaliteit dankzij de feedback van onze klanten steeds verder optimaliseren. Op dezelfde manier is zowel onze software als onze support volledig toegespitst op ZZP'ers die hun diensten omzetten in euro's.

We richten ons bij MoneyMonk dus heel duidelijk op dienstverleners. Iets om rekening mee te houden als je kiest voor MoneyBird of MoneyMonk. Waarbij de eerste beter geschikt is als je een webshop hebt en bijvoorbeeld gebruik wilt maken van de API. Bij MoneyMonk richten we ons op de behoeften van dienstverlenende ondernemers, die in de meeste gevallen geen eigen webshop hebben.

Vergelijk de reviews

Zowel Moneybird als wij van Moneymonk weten natuurlijk heel goed waar de beide boekhoudprogramma’s goed in zijn. We vertellen je over de voordelen en waarop te letten. Maar, wie kun je het beter vragen dan de gebruikers zelf? Vergelijk de reviews van onze dienstverlenende zzp’ers met die van de klanten van Moneybird. En ontdek bijvoorbeeld aan de hand van de Google Reviews, Trustpilot en de Feedbackcompany wat jij kunt verwachten.

Check de klantenservice

Je wilt zeker weten dat je goed geholpen wordt als er een keer iets niet lukt. Dus is er goede support beschikbaar? En kun je online antwoord krijgen op je vragen? Zoek bovendien de contactgegevens er meteen een keer bij. Moneybird verwijst je naar de veelgestelde vragen of laat je het supportcenter, e-mail en Twitter. Bellen met de klantenservice kun je er niet. Bij MoneyMonk doen we dat anders. Je kunt altijd telefonisch contact met ons opnemen. Zonder lange wachttijden en uitgebreid keuzemenu, omdat we je in plaats daarvan graag gewoon goed helpen.

Voor wie is MoneyBird vs MoneyMonk geschikt?

Heb je een webshop of werk je als zelfstandige op een andere manier veel met producten? Dan is MoneyBird voor jou waarschijnlijk de betere keuze.

En ben je juist dienstverlenend en werk je veel op project- of uurbasis? Binnen de vergelijking is MoneyMonk voor jou waarschijnlijk de ideale optie. Met ondersteuning en oplossingen die passen bij de manier waarop jij onderneemt, zodat je daarmee een goede keuze maakt.

Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!

De eerste 30 dagen gratis, geen betaalgegevens nodig