Zakelijke rekening openen ZZP | Tips van MoneyMonk

5/5
Dit artikel wordt aangeboden door...
MoneyMonk, hét online boekhoudprogramma voor ZZP’ers
Factureren

Een zakelijke rekening openen als (startende) zzp’er, is dat nu echt nodig? Nou… Wél als je graag overzicht houdt over wat privé en wat zakelijke uitgaven zijn. En, ook handig: een zakelijke rekening koppel je  eenvoudig boekhoudprogramma zoals MoneyMonk. Zo bespaar je tijd en moeite. Lekker toch?

Waarom een zakelijke rekening als zzp’er?

Voor zzp’ers is een zakelijke rekening niet verplicht. Je mag dus gewoon je privérekening gebruiken om facturen op uitbetaald te krijgen en zakelijke uitgaven mee te doen. Maar een zakelijke rekening openen is wel handig.

Voordelen zakelijke rekening zzp

●  Je kunt privé- en zakelijke uitgaven scheiden. Fijn voor je eigen overzicht.

●  Je hebt direct een overzicht van alle inkomsten en uitgaven van je bedrijf. Dat vindt de Belastingdienst ook fijn. Zij moeten kunnen inzien hoe de geldstromen van je bedrijf lopen. Op het afschrift van je zakelijke rekening staat dat allemaal netjes bij elkaar.

●  Je bespaart tijd. Vooral als je de zakelijke rekening koppelt aan een boekhoudpakket. Je boekt dan zo min mogelijk handmatig en dat scheelt tijd - en foutjes, die je weer geld kunnen kosten.

Ook goed om te weten: niet van elke bank mag je je privérekening gebruiken voor zakelijke doeleinden! Check dit dus sowieso even.

Nadelen zakelijke rekening zzp

●  Het kost geld. Let niet alleen op de eenmalige kosten die je betaalt om de rekening te openen, maar ook de kosten die je daarna per jaar kwijt bent. Soms betaal je ook kosten per transactie.

●  Je hebt twee rekeningen. Dat moet je voorkeur hebben; sommige mensen vinden dit juist weer onoverzichtelijk.

Wat is de beste zakelijke bank?

Welke bank het beste is voor een zakelijke rekening, hangt af van je eigen voorkeuren. Vergelijk kosten, gebruiksgemak en mogelijkheden en kijk welke bank het beste past bij jouw bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zakelijke bankrekening met een boekhoudkoppeling. Je hoeft betalingen dan niet meer handmatig te verwerken.  

Zakelijke rekening openen en koppelen

Heb je een zakelijke rekening geopend? Dan koppel je hem, dankzij onze PSD2 vergunning, gratis aan MoneyMonk. Onze software laadt al je transacties automatisch in en wijst ze in de meeste gevallen ook toe aan een factuur. Dat scheelt een hoop tijd, die je liever aan andere zaken besteedt. Ideaal toch?

Nieuwsgierig of de bank die jij op het oog hebt ook samenwerkt met MoneyMonk? Check dan deze lijst:

Start als een pro!
Inschrijving bij de KVK. Check. Zakelijke rekening openen. Check. Volgende stap: MoneyMonk uitproberen! Want met onze software tuig je binnen no-time een professionele administratie op.
Ontdek MoneyMonk
Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!