Online boekhouden

5/5
Dit artikel wordt aangeboden door...
MoneyMonk, hét online boekhoudprogramma voor ZZP’ers
Factureren

Online boekhouden? Wij zetten de belangrijke functies voor je op een rij, net als handige tips om het makkelijker te maken. En typische fouten, die je voorkomt met een online boekhoudprogramma. Of met een boekhouder, waarmee je ook online natuurlijk gewoon kunt samenwerken.

Wat is online boekhouden?

Laten we beginnen bij het begin: wat is online boekhouden? Aan de hand van de belangrijkste functies krijg je daar een goed beeld van:

Facturen: verkoop en inkoop

Het boekhouden online doen? Maak in de software voor jouw administratie de facturen voor verkoop. En boek de inkoopfacturen in, zodat je ze beiden op de juiste manier kunt verzamelen. In verschillende digitale ‘bakjes’, zoals ook de boekhouder dat traditioneel doet. Overzichtelijk en duidelijk, zodat je altijd precies weet hoe je ervoor staat.

Betalingen en bankafschriften

Ontvang je betalingen en maak je bedragen over? Download de bankafschriften of gebruik een automatische boekhoudkoppeling. Beiden makkelijke manieren om de betalingen bij te houden, zodat je die kunt koppelen aan de inkoop- en verkoopfacturen bij jou in de online administratie.

Inzicht en overzicht

Online boekhouden biedt inzicht, dankzij de slimme overzichten die je automatisch kunt laten genereren. Van de omzet per klant, de omzet in een bepaalde maand of de verhouding tussen de inkomsten en de uitgaven van de afgelopen periode. Zonder papier- en rekenwerk, dankzij de slimme mogelijkheden die je online hebt.

E-mails en herinneringen

Verstuur jouw facturen via e-mail en krijg een handige reminder als het tijd wordt voor een herinnering. Of een aanmaning, al maken we het je online makkelijker om jouw facturen sneller betaald te krijgen.

Btw-aangifte, balans en winst- en verliesrekening

De btw-aangifte doen en zorgen voor zowel de balans als de winst- en verliesrekening? Door het boekhouden online te doen kun je dat gewoon zelf. En laat je de boekhouder of accountant met je meekijken? Die zal trots op je zijn, omdat je het met onze hulp gewoon zelf kunt.

Handige tips: maak het jezelf makkelijker

Wil je zelf boekhouden voor jouw eenmanszaak of dat liever uitbesteden? Met een paar handige tips maken we het graag een stuk eenvoudiger dan je in eerste instantie zou denken.

Voor de verkoopfacturen gebruik je een sjabloon, waarop je alleen het bedrag of de uren nog maar in hoeft te vullen. En de gegevens van de klant, die je aan de hand van het KvK-nummer of de bedrijfsnaam in één keer kunt opzoeken. Een voorbeeld van simpel boekhouden, zodat je daar zo min mogelijk tijd in hoeft te steken.

En wil je de betalingen koppelen aan de verkoopfacturen van de afgelopen tijd? Online doet de software slimme suggesties. Aan de hand van het factuurnummer, de naam van de klant en bijvoorbeeld het bedrag dat er wordt overgemaakt. Zodat jij de betalingen veel sneller kunt koppelen. Of gebruik een bankkoppeling, om dat zelfs helemaal automatisch te laten doen. Razendsnel en zonder fouten, zodat jij kunt vertrouwen op een geweldige online boekhouding.

Voorkom fouten: hulp bij de administratie

Benieuwd hoe je moet boekhouden voor een eenmanszaak? Zelfs als je geen boekhoudkundige achtergrond of opleiding hebt kun je daar gewoon zelf mee aan de slag. Wij maken het je makkelijk, dankzij de hulpmiddelen die we voor je hebben ingebouwd. Bijvoorbeeld om de btw-aangifte te doen, met de bedragen die alvast voor je staan ingevuld in het overzicht.

Je kunt online factureren en boekhouden, zonder dat de boekhouder je daar nog langer bij hoeft te helpen. En zonder dat je een accountant nodig hebt, omdat dit voor ZZP-ers gelukkig niet verplicht is.

Tip: steek iedere twee tot vier weken een uurtje in de administratie. Op die manier houd je alles netjes bij en heb je het volledige overzicht. Jij weet wat er financieel speelt en hoe je ervoor staat, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Boekhouden: online aan de slag

Wil je graag online boekhouden? Je kunt de mogelijkheden op je gemak vergelijken , door goed te kijken naar de onderlinge verschillen. Waarmee je het ideale programma voor de boekhouding van jouw eenmanszaak vindt, waarover we natuurlijk graag met je meedenken.

Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat het zo makkelijk mogelijk werkt? Of wil je ook het projectmanagement een stuk eenvoudiger maken? Zorg er met de offertes, projecten en urenregistratie voor dat je alles op één plek hebt staan. Net als de rittenregistratie, de onkosten en bijvoorbeeld de uren die je maakt voor bepaalde projecten. Met onze handige hulpmiddelen en het overzicht dat je zoekt, om de boekhouder voortaan alleen nog maar met je mee te laten kijken. Of om het helemaal zelf te doen, omdat je dat zonder problemen kunt.

Het online boekhouden voor ZZP-ers maken we graag een stuk makkelijker. Zodat jij de boekhouding voor jouw eenmanszaak zelf kunt doen, ook als je daar weinig ervaring mee hebt.

En als je dat nooit had gedacht, omdat het er in eerste instantie best lastig uit kan zien. Wij zorgen ervoor dat je er stap voor stap mee aan de slag kunt. In jouw tempo en met een aantal handige hulpmiddelen. Om fouten te voorkomen, jou sneller te laten werken en onder de streep zoveel mogelijk tijd en energie over te houden.

Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!

De eerste 30 dagen gratis, geen betaalgegevens nodig