Start je gratis proefperiode!

Aan de slag

Door een account aan te maken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

 • Geen betaalgegevens nodig
 • Je kan altijd eerst 30 dagen het hele product gratis proberen
 • Je gaat pas betalen als je zelf een abonnement selecteert
 • Kies je geen abonnement, dan ga je naar het gratis abonnement
 • Tijdens je proefperiode kan je gebruik maken van de gratis opstartservice
Support
Kennisbank
Hoe kies je het beste boekhoudprogramma? | MoneyMonk

Hoe kies je het beste boekhoudprogramma?

Het beste boekhoudprogramma: hoe kies je dat? Een belangrijke vraag, die we regelmatig krijgen van ZZP'ers. En waar we gelukkig een goed antwoord op hebben. Om de beste online boekhoudsoftware te vinden, die je kunt gebruiken voor jouw eenmanszaak.

Waarbij het vooral belangrijk is om na te gaan wat je nodig hebt in een boekhoudprogramma. Met alle mogelijkheden en voor de perfecte software, of op basis van een meer eenvoudige oplossing. Met de belangrijke basis, die je vooral op een heel makkelijke en simpele manier kunt gebruiken. Zodat je ook zelf kunt boekhouden, zonder dat je daar een dure boekhouder of accountant bij nodig hebt.

Kiezen: basis- en aanvullende functies

Belangrijk is het om goed te kijken wat je zoekt in het beste boekhoudprogramma. Ben je een dienstverlenende ZZP'er en heb je weinig ervaring met administratie? Houd het dan vooral eenvoudig. Vanuit de belangrijke basis kom je waarschijnlijk een heel eind. En, voldoe je natuurlijk netjes aan de eisen die bijvoorbeeld de Belastingdienst stelt.

Daarnaast is er sprake van een aantal aanvullende functies. Handig, maar niet in iedere situatie noodzakelijk. Of zelfs helemaal niet van toepassing als je geen personeel in dienst hebt. En als je geen voorraad aanhoudt, omdat je diensten levert in plaats van spullen. Wij zetten de beiden voor je op een rij:

 • Basisfuncties

  Denk aan het maken van offertes en facturen, net als het invoeren van inkomende rekeningen. Je moet de BTW- en belastingaangifte kunnen doen en het is belangrijk dat je een grootboekadministratie bijhoudt. Of dat automatisch laat doen, aan de hand van de verkoopfacturen, inkoopfacturen en kosten die je boekt.

 • Aanvullende functies

  Op zoek naar meer extra’s? Je kunt denken aan de uren- en rittenregistratie, net als aan mogelijkheden voor internationale facturen. En heb je personeel in dienst of werk je met voorraad? Alleen in die gevallen hoef je de salarisadministratie en de voorraadadministratie bij te houden.

Hoe kies je het beste boekhoudprogramma?

Wil je online boekhouden en daarvoor het beste boekhoudprogramma kiezen? Je kunt de programma’s online vergelijken, door goed te letten op de bovenstaande eigenschappen. Zodat je daarmee een goede keuze maakt, zonder dat het te ingewikkeld wordt.

Tip: de beste manier om zeker te weten dat je het beste boekhoudprogramma kiest? Probeer het uit. Gebruik de software een paar weken, om alle functies te ontdekken en zelf te ervaren hoe eenvoudig en toegankelijk het werkt.

Beste boekhoudprogramma kiezen?

Ontdek MoneyMonk: hét administratiepakket voor ondernemers.


Ontdek MoneyMonk of stel ons je vragen