20 september 2021

Hoe kies je het beste boekhoudprogramma?

5/5
Dit artikel wordt aangeboden door...
MoneyMonk, hét online boekhoudprogramma voor ZZP’ers
Factureren

Het beste boekhoudprogramma: hoe kies je dat? Een belangrijke vraag, die we regelmatig krijgen van ZZP'ers. En waar we gelukkig een goed antwoord op hebben. Om de beste online boekhoudsoftware te vinden, die je kunt gebruiken voor jouw eenmanszaak.

Waarbij het vooral belangrijk is om na te gaan wat je nodig hebt in een boekhoudprogramma. Met alle mogelijkheden en voor de perfecte software, of op basis van een meer eenvoudige oplossing. Met de belangrijke basis, die je vooral op een heel makkelijke en simpele manier kunt gebruiken. Zodat je ook zelf kunt boekhouden, zonder dat je daar een dure boekhouder of accountant bij nodig hebt.

Kiezen: basis- en aanvullende functies

Belangrijk is het om goed te kijken wat je zoekt in het beste boekhoudprogramma. Ben je een dienstverlenende ZZP'er en heb je weinig ervaring met administratie? Houd het dan vooral eenvoudig. Vanuit de belangrijke basis kom je waarschijnlijk een heel eind. En, voldoe je natuurlijk netjes aan de eisen die bijvoorbeeld de Belastingdienst stelt.

Daarnaast is er sprake van een aantal aanvullende functies. Handig, maar niet in iedere situatie noodzakelijk. Of zelfs helemaal niet van toepassing als je geen personeel in dienst hebt. En als je geen voorraad aanhoudt, omdat je diensten levert in plaats van spullen. Wij zetten de beiden voor je op een rij:

  • Basisfuncties

    Denk aan het maken van offertes en facturen, net als het invoeren van inkomende rekeningen. Je moet de BTW- en belastingaangifte kunnen doen en het is belangrijk dat je een grootboekadministratie bijhoudt. Of dat automatisch laat doen, aan de hand van de verkoopfacturen, inkoopfacturen en kosten die je boekt.

  • Aanvullende functies

    Op zoek naar meer extra’s? Je kunt denken aan de uren- en rittenregistratie, net als aan mogelijkheden voor internationale facturen. En heb je personeel in dienst of werk je met voorraad? Alleen in die gevallen hoef je de salarisadministratie en de voorraadadministratie bij te houden.

Hoe kies je het beste boekhoudprogramma?

Wil je online boekhouden en daarvoor het beste boekhoudprogramma kiezen? Je kunt de programma’s online vergelijken, door goed te letten op de bovenstaande eigenschappen. Zodat je daarmee een goede keuze maakt, zonder dat het te ingewikkeld wordt.

Tip: de beste manier om zeker te weten dat je het beste boekhoudprogramma kiest? Probeer het uit. Gebruik de software een paar weken, om alle functies te ontdekken en zelf te ervaren hoe eenvoudig en toegankelijk het werkt.

Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!

De eerste 30 dagen gratis, geen betaalgegevens nodig