Start je gratis proefperiode!

Aan de slag

Door een account aan te maken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

  • Geen betaalgegevens nodig
  • Je kan altijd eerst 30 dagen het hele product gratis proberen
  • Je gaat pas betalen als je zelf een abonnement selecteert
  • Kies je geen abonnement, dan ga je naar het gratis abonnement
  • Tijdens je proefperiode kan je gebruik maken van de gratis opstartservice
Support
Kennisbank
3 redenen om nooit meer in Word of Excel te factureren | MoneyMonk

3 redenen om nooit meer in Word of Excel te factureren

Nog geen online boekhoudprogramma, omdat je heel handig factureert in Word of Excel? Dat is wat veel van onze klanten lang hebben volgehouden. Tot ze gebruik maakten van de online mogelijkheden met onze software. Benieuwd waarom zij zijn overgestapt? Wij zetten 3 redenen voor je op een rij, om nooit meer met Word of Excel te factureren.

Overigens, als je dan toch gebruik wilt maken van Office. Kies dan voor Excel, zodat je de btw en het totaalbedrag automatisch kunt laten berekenen.

Handmatig klantgegevens invoeren

Een van de belangrijkste voordelen van een online boekhoudprogramma? En om nooit meer in Word of Excel te factureren? Geen enkele ZZP’er heeft er zin in om steeds handmatig de klantgegevens te moeten invoeren. Bij bestaande klanten, waarvoor je al meerdere facturen maakte.

Word en Excel kunnen werken met sjablonen, maar je zal altijd zelf de klantgegevens moeten invoeren. Lastig en tijdrovend. Ter alternatief kun je gebruik maken van macro’s in Excel, maar is een online boekhoudprogramma dan niet veel gemakkelijker?

Handmatig verwerken in de administratie

Ten tweede, het handmatig verwerken van de facturen in de administratie. Om de omzet die je genereert op te nemen in de boekhouding, zodat je daarmee aan het eind van het jaar letterlijk en figuurlijk de balans op kunt maken.

Een arbeidsintensief werkje, waar voor de gemiddelde ZZP’er heel wat tijd in gaat zitten. Wellicht valt het mee zolang je een handjevol klanten per jaar of al per maand hebt. Tot je er maandelijks een stuk of 10 of meer hebt. Vanaf dat moment gaat er veel tijd zitten in het handmatig verwerken van al deze facturen, terwijl je daar met een online boekhoudprogramma veel sneller klaar mee was geweest.

Risico op fouten in de administratie

En tenslotte: de grootste tijdvreter voor veel ZZP’ers. Fouten in de administratie, waar je aan het eind van het jaar achterkomt. Als de balans in orde moet komen en als je het boekjaar wilt afsluiten. Kleine bedragen die niet kloppen, door menselijke fouten. Maar, waar maakte je die?

De handmatige verwerking van klantgegevens en facturen maakt het risico op fouten stukken groter, dan wanneer je een online boekhoudprogramma zou gebruiken. Het is wat dat betreft de moeite waard om in ieder geval één jaar over te stappen. Of het een maand uit te proberen. Zodat je zelf kunt ervaren hoeveel tijd je overhoudt door de boekhouding meer automatisch te doen.

De oplossing: een online boekhoudprogramma

Dus, de oplossing om nooit meer in Word of Excel te hoeven factureren? Kies voor een online boekhoudprogramma. Zoals MoneyMonk, dat je bovendien gewoon een maand lang gratis kunt uitproberen. Nog geen risico, maar wel de kans om zelf te ervaren hoeveel kostbare tijd dat bespaart.

Start je proefperiode, zodat je nooit meer terug hoeft naar de boekhouding in Word of Excel.