8 september 2021

Meer ZZP-opdrachten in 2021: dit zijn de 15 websites die je moet checken

5/5
Dit artikel wordt aangeboden door...
MoneyMonk, hét online boekhoudprogramma voor ZZP’ers
Factureren

Hoe ben je 2020 doorgekomen als ZZP’er? Het was voor velen een pittig jaar, waarin het werk niet bepaald op straat lag. En de kans is groot dat jij je er doorheen hebt geslagen zo goed en zo kwaad als het ging. Maar dat betekent niet dat het volgend jaar niet weer een stuk beter kan, zelfs als je jouw hoofd best goed boven water hebt gehouden.

Waar vind je volgend jaar de nieuwe opdrachten? En hoe spreid je jouw kansen, om niet alsnog kopje onder te gaan als een opdracht niet doorgaat of als een opdrachtgever in andere moeilijkheden komt? Wij helpen je met het volledige overzicht, van websites waar je in 2021 jouw nieuwe ZZP-opdrachten gaat vinden.

We hebben er niet minder dan 15 voor je verzameld. Dus ben je benieuwd naar de algemene sites en platformen of die voor zakelijke professionals? Soms zoeken opdrachtgevers naar een ZZP’er, in andere gevallen kun jij je laten detacheren en er aan de slag. En wist je dat zelfs de vacaturesites en ook Marktplaats.nl heel interessant kunnen zijn? Wij laten het je zien, zodat je in 2021 voldoende mogelijkheden hebt om op zoek te gaan naar nieuwe ZZP-opdrachten.

Bonus: 2 niche platformen voor ZZP’ers

Ben jij toevallig werkzaam in de IT, of werk je met video? In beide gevallen hebben we een platform om je aan te raden, omdat jij specifiek in de doelgroep van het platform valt:

 • FreelanceDev.nl
 • Videomattie.nl

FreelanceDev.nl

Ben jij als ZZP’er werkzaam als Developer, Tester, Engineer of Security Specialist? Dan is FreelanceDev de perfecte plek om voor opdrachten te kijken. Met meer dan 600 aangesloten freelancers is het dan ook een populaire bestemming om opdrachten te vinden van o.a. Philips, Rabobank en regelmatig ook van MoneyMonk ;-).

Door de transparantie en het gemak van aanmelden kan je op dit platform rekenen om je uit handen te houden van de bekende IT recruiters, door je direct in contact te brengen met de opdrachtgever. Dat maakt dat het de eerste plek is om te checken, wanneer je zoekt voor een freelance ICT opdracht. Overigens kunnen ze je daar ook op weg helpen naar je allereerste opdracht, met het initiatief: "Next Level Freelancer".

Videomattie.nl

Werk je als creatief aan video en film? Dan móet je even een keer kijken bij Videomattie. Het is de grootste community voor video- en filmmakers in de Benelux. De community heeft meer dan 14.000 actieve leden, die allemaal creatief werken aan video en alles wat daarmee te maken heeft. Dat betekent dat je hen vragen kunt stellen, samen kunt werken aan projecten of gewoon inspiratie op kunt doen met het werk dat zij maken.

Het platform werkt samen met een groot aantal verschillende partners, waardoor je bovendien de mogelijkheid hebt om met hen in contact te komen. En zoek je naar nieuwe opdrachten of heb je zelf juist werk aan te bieden dat je wilt uitbesteden? Ook daar kan Videomattie in voorzien, waardoor het de moeite waard is om je er aan te sluiten.

De platformen voor ZZP’ers

Benieuwd naar de beste platformen voor ZZP’ers, waar anderen hun opdrachten vinden? Wij zetten ze voor je op een rij, zodat je in 2021 in ieder geval niets over het hoofd zal zien:

 • Freelance.nl
 • Freelancer.nl
 • Hoofdkraan.nl
 • Opdrachten.nl
 • Lancelots.nl
 • ZZP-centrum.nl

Freelance.nl

Freelance.nl is de eerste en sinds de oprichting in 2003 de meest bezochte website voor ZZP-opdrachten. Er zijn in totaal meer dan 850.000 opdrachten geplaatst door opdrachtgevers, waarop ZZP'ers meer dan 1 miljoen keer hebben gereageerd.

Freelance.nl is met ongeveer 2.000 beschikbare opdrachten dan ook de grootste speler voor ZZP-opdrachten en daardoor zeker interessant als je als zelfstandige op zoek bent naar een mooie nieuwe opdracht.

Je profiteert er ook van een aantal voordelen:

 • Gratis inschrijven

  Je kunt je gewoon gratis inschrijven, dus daarvoor hoef je geen extra kosten te maken. Het is laagdrempelig en eenvoudig, al maak je natuurlijk de beste kans met een compleet en uitgebreid profiel.

 • 50.000+ opdrachten per jaar

  Met meer dan 50.000 nieuwe opdrachten per jaar is de kans klein dat er voor jou niets bij zal zitten. Ga regelmatig op zoek, dan vind je de opdrachten waarmee jij voor nieuwe opdrachtgevers aan de slag kunt.

 • Matching-systeem met voorstellen

  Wil je niet zelf heel de tijd moeten zoeken naar een leuke nieuwe opdracht? Dankzij het matching-systeem van de website krijg je automatisch voorstellen. Het zijn opdrachten die waarschijnlijk goed bij je passen.

 • E-mailnotificaties bij nieuwe opdrachten

  En wil je het jezelf nog makkelijker maken? Dankzij e-mailnotificaties word je automatisch op de hoogte gebracht bij nieuw aanbod. Je hoeft er alleen nog maar op te reageren om kans te maken op de nieuwe opdracht.

Freelancer.nl

Het platform garandeert opdrachtgevers dat ze binnen 48 uur de juiste freelancer vinden. En dat is voor jou als ZZP’er natuurlijk een heel interessante boodschap. Je hebt er jaarlijks keuze uit meer dan 40.000 opdrachten, waar jij je online voor kunt aanmelden. Dus ben je op zoek naar een nieuwe opdracht of wil je in contact komen met opdrachtgevers die zoeken naar zelfstandigen? Je kunt deze website eigenlijk niet links laten liggen. Zorg ervoor dat je bekijkt welke opdrachten er beschikbaar zijn, omdat er waarschijnlijk ook voor jou wat bij zit.

Wil je een opdracht scoren op Freelancer.nl? Zorg er dan voor dat je een uitgebreid profiel aanmaakt. Daarin kun je een CV plaatsen, waarin je bijvoorbeeld laat zien voor welke opdrachtgevers je nog meer werkt(e). En doe je daar jouw portfolio en een aantal referenties bij? Je maakt een overtuigende indruk, om de kans op die nieuwe opdracht een stuk groter te maken. Houd er wel rekening mee dat een opdracht binnen 24 uur vaak 8 of meer reacties krijgt, dus dat jij je best zal moeten doen om in 2021 het nieuwe werk te scoren.

Hoofdkraan.nl

Aan de hand van de naam had je het misschien niet meteen verwacht, maar ook dit is een platform waar je als ZZP’er in 2021 op zoek kunt gaan naar nieuwe opdrachten. Dus wil je aan de slag met een nieuwe uitdaging? Je kunt de opdrachten filteren op basis van de stad in Nederland of de categorie waarin je werkzaam wilt zijn.

Het platform helpt je opdrachten te vinden in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en in Utrecht. En zoek je in de omgeving van Eindhoven, Tilburg, Groningen of wellicht Breda? Ook daar ga je eenvoudig naar op zoek, gewoon binnen de categorie waarin je graag werkt. Ben je bijvoorbeeld sterk in teksten en vertalingen, in marketing en communicatie of ligt je hart bij design en multimedia? Het zijn een paar van de categorieën waarin je op zoek kunt gaan naar nieuwe opdrachten. Zo vind je een uitdaging die bij je past, waar je freelance en als ZZP’er mee aan de slag kunt. Bekijk regelmatig het aanbod en zorg zelf voor een goed profiel waarvoor je bovendien referenties kunt verzamelen om meer indruk te maken.

Opdrachten.nl

Opdrachten.nl is er net als veel andere platformen voor zowel opdrachtgevers als voor freelancers en ZZP’ers. Je kunt er gewoon gratis gebruik van maken, waardoor het eigenlijk een no-brainer is om je er in te schrijven en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen.

Je kunt je online inschrijven en een profiel aanmaken. Op die manier vertel je potentiële opdrachtgevers meer over wie je bent, wat je doet en waar andere opdrachtgevers enthousiast van worden. Neem bijvoorbeeld een paar referenties op, waarmee je de drempel lager maakt om het een keer met je uit te proberen.

De website werd al in 2011 opgericht en is sindsdien gestaag gegroeid. Het platform helpt je in contact te komen met opdrachtgevers, die daarvoor op zoek zijn naar een gespecialiseerde, ervaren of juist een startende ZZP’er.

Je vindt er kleine opdrachten waar je even kort aan kunt werken, net als grotere projecten waarvoor je langere tijd bij de klant zal werken. Dit betekent dat je op zoek kunt naar opdrachten die bij je passen, afhankelijk van de manier waarop jij het liefst werkt. Een bijzonder feitje is dat de website zelf voor de dagelijkse werkzaamheden natuurlijk gebruik maakt van freelancers en externe organisaties die helpen.

Lancelots.nl

Lancelots.nl is meer dan een marktplaats voor nieuwe opdrachten in 2021 alleen. Je vindt er uitdagingen en nieuwe projecten, net als uitleg over hoe je kunt ondernemer en hoe je een aantal van de praktische zaken regelt.

Dus ben je op zoek naar een platform dat je daar uitgebreid mee kan helpen? Ontdek er hoe je de administratie goed doet, wat er komt kijken bij factureren en hoe de rechtsvorm van invloed is op de manier waarop je als ZZP’er je werk zal doen.

En wil je de markt verkennen, jezelf ontwikkelen of bouwen aan een netwerk? Het zijn allemaal dingen waar het platform je goed bij kan helpen. Wat betreft zal je er veel meer vinden dan nieuwe opdrachten alleen. Bovendien heb je de mogelijkheid om collega-ondernemers te ontmoeten, zodat je met hen kunt spreken over de ervaringen die jij hebt. En wil je vragen stellen of kom je ergens niet uit? De website is goed geschikt om op zoek te gaan naar antwoorden. Je vindt er op die manier veel meer dan het volgende werk waarmee je aan de slag gaat.

ZZP-centrum.nl

ZZPcentrum.nl is er, zoals de naam al aangeeft, heel specifiek voor ZZP’ers. Je kunt er als zelfstandige zonder personeel op zoek naar nieuwe opdrachten. Die opdrachten zijn soms klein of juist een stuk groter, zodat je op verschillende manieren aan het werk kunt.

Je hebt de keuze uit een aantal interessante categorieën. Dus wil je specifiek werken in de zorg of binnen de zakelijke dienstverlening? Je kunt het beschikbare aanbod filteren aan de hand van die categorieën. Je vindt dan alleen het werk waar je naar op zoek bent, zodat je daar op je gemak een goede keuze uit kunt maken.

En wil je meer weten over hoe je moet starten, hoe het werkt met de verzekeringen of welke belastingen je allemaal af moet dragen? Je vindt er interessante informatie, om je daar op je gemak verder in te verdiepen.

Dus zoek je naar een breder platform, waar je zowel werk als meer informatie vindt? Het is verstandig om hier af en toe even de tijd voor te nemen. Heb je bijvoorbeeld nog wat moeite om je volgende opdracht in 2021 te vinden? Zorg er met de extra informatie voor dat je goed bent voorbereid en je jouw zaken netjes op orde heeft. Zodra je dan de volgende opdracht vindt ben je er meteen klaar voor om ermee aan de slag te gaan.

Voor zakelijke professionals

Je kunt als ZZP’er op zoek naar naar nieuwe ZZP-opdrachten in 2021. Het klinkt als de meest logische stap, al betekent dit misschien ook dat jij je beperkt tot maar een deel van het aanbod. Wist je bijvoorbeeld dat niet alle opdrachtgevers specifiek zoeken naar een zelfstandige zonder personeel? En dat je soms toch in aanmerking kunt komen, als jij je presenteert als een zakelijk professional of een zelfstandig professional?

Het is voor sommigen niet meer dan een ander woord voor precies hetzelfde. En dat is in zekere zin ook het geval, al is dat niet de manier waarop opdrachtgevers er naar kijken. Dus ben je al een tijdje aan het ondernemen en zoek je naar nieuwe opdrachten of andere opdrachtgevers? Onderzoek op welke manier ze zoeken naar specialisten zoals jij. En doen ze dat op een platform voor zakelijk professionals? Dan is dat de plek om je aan te melden, zodat jij je in de kijker kunt spelen.

Je hebt de keuze uit verschillende platformen, die we natuurlijk voor je op een rij zetten. Houd er wel rekening mee dat je er samen bent met andere zakelijk professionals, die niet altijd een zelfstandig ondernemer zijn. Het gaat ook om andere freelancers, dus houd daar rekening mee als jij je aanmeldt voor een opdrachtgever. Benadruk je bijvoorbeeld de voordelen van een ZZP’er in plaats van een andere professional? Je maakt de kans eenvoudig groter dat ze uiteindelijk voor jou kiezen.

Dit zijn de platformen die zeer de moeite waard zijn:

 • Offerti.nl
 • Pooq.nl
 • Flextender.nl
 • Planetinterim.nl

Offerti.nl

Benieuwd wat Offerti.nl een interessante keuze maakt voor jou als ZZP’er of zakelijk professional? Je profiteert er van een aantal belangrijke voordelen:

 • Iedere werkdag nieuwe offerteaanvragen

  Er worden iedere werkdag nieuwe aanvragen door opdrachtgevers gedaan. Ze zijn op zoek naar ZZP’ers of professionals, die ze kunnen helpen met een eenmalige klus, een langer lopend project of een grote uitdaging. Jij kunt je aanmelden voor een e-mail, die je 100% gratis en vrijblijvend ontvangt.

 • Voordelig een offerte uitbrengen

  Wil je een offerte uitbrengen, omdat je graag aan de slag zou gaan met de opdracht? Dat kan voor een scherp tarief. Het is helaas niet gratis om te reageren. Maar scoor je de opdracht? Dan verdien je de kosten daarvoor natuurlijk weer snel terug.

 • Geen abonnement of verplichte afname

  En kom je geen werk tegen waar je graag mee aan de slag gaat? Geen zorgen, er is geen sprake van een abonnement of een verplichte afname. Je hoeft niet te reageren, omdat je op die manier ook geen kosten zal maken.

 • Duizenden matches per jaar

  Het platform maakt duizenden matches per jaar, waardoor de kans groot is dat ook jij er werk zal vinden. Dus zoek je naar nieuwe opdrachten in 2020? Het is een goed idee om je hier aan te melden en te reageren op de aanvragen die precies in jouw straatje passen.

Offerti.nl is actief in 15 verschillende vakgebieden. Dat betekent dat je bijvoorbeeld kunt reageren op aanvragen voor tekstschrijvers, vertalers, webdevelopers, grafisch ontwerpers en coaches, trainers of marketeers.

Pooq.nl

Ben je in 2021 op zoek naar nieuwe opdrachten als ZZP’er? Dan is Pooq.nl een platform dat je zeker even moet checken. Je hebt er de keuze uit meer dan 75.000 opdrachten, natuurlijk in allerlei verschillende categorieën en vakgebieden. Dus werk je als HR adviseur, als projectmanager ICT of ben je goed als communicatieadviseur? In al die gevallen kun je reageren op nieuwe opdrachten, waarmee je in contact komt met opdrachtgevers die naar jou opzoek zijn.

Uiteraard kun je op de website zelf op zoek gaan naar opdrachten die bij je passen. Het is de snelste manier om erachter te komen wat er beschikbaar is en of dat iets voor jou kan zijn. Daarnaast kun je automatische alerts ontvangen, die je instelt aan de hand van het type werk waar je naar op zoek bent.

Het is goed mogelijk om aan te geven in welke richting je zoekt en waar in Nederland je ongeveer wilt werken. Dus ben je actief in Friesland, in Zeeland of in een ander deel van het land? En wil je werken in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht en omgeving? Op het platform kun je eenvoudig filteren binnen de diverse opdrachten die er worden geplaatst.

Het helpt je om op zoek te gaan naar nieuwe opdrachten voor ZZP’ers in 2021. Je kunt reageren op alles wat je interessant vindt, om in contact te komen en er wellicht binnenkort al mee aan de slag te gaan.

Let op: wil je reageren op opdrachten die je op het platform tegenkomt? Je hebt een betaald abonnement nodig, dat beschikbaar is vanaf €3 per maand. Uiteraard zijn die kosten zakelijk aftrekbaar.

Flextender.nl

Flextender.nl werkt iets anders dan een aantal van de andere platformen voor ZZP’ers en andere zakelijk professionals. Dus ben je op zoek naar een nieuwe opdracht en wil je daarbij het liefst wat extra ondersteuning ontvangen? Dit platform maakt het je makkelijk. Je meldt je er aan als ‘leverancier’, met dat wat jij opdrachtgevers te bieden hebt.

Het platform is een Managed Service Provider (MSP). Dat betekent dat er alles aan wordt gedaan om de dienstverlening goed af te stemmen op de behoeften van jou als ZZP’er of professional en die van de opdrachtgever. De persoonlijke aanpak en betrokken service maakt de aanpak anders dan wat je misschien van andere websites gewend bent.

En ben je benieuwd naar het type opdrachten dat je er kunt vinden? Je kunt er aan de slag als IT-specialist, als functioneel beheerder en bijvoorbeeld als financieel adviseur. En zoek je werk als projectleider in het vastgoed of ben je goed in informatiedienstverlening in de brede zin van het woord? In al die gevallen is het de moeite waard om je er online aan te melden. Je kunt reageren op opdrachten die door opdrachtgevers worden geplaatst, waarin ze aangeven te zoeken naar een zakelijk professional. De beoordelingen door zowel opdrachtgevers als andere ZZP’ers zijn goed, waardoor het de moeite waar dis om er in ieder geval een keer goed naar te kijken.

PlanetInterim.nl

Werk je het liefst op interim-basis en zoek je daarvoor naar nieuwe opdrachten in 2021? Het is belangrijk om je op verschillende platformen aan te melden, om je kansen te spreiden. Kijk bijvoorbeeld naar PlanetInterim.nl. Het is niet de grootste op dit gebied, maar je hebt er wel de mogelijkheid om heel specifiek op zoek te gaan. Jij bent als ZZP’er heel interessant voor allerlei organisaties, die op zoek zijn naar iemand die tijdelijk het roer over kan nemen.

Je kunt er natuurlijk op zoek gaan naar de opdrachten die er voor jou als ZZP’er in 2021 beschikbaar zijn. Daarnaast kun je gebruik maken van een aantal handige tools. Ben je bijvoorbeeld benieuwd wat het tarief is dat je kunt of zou moeten factureren? En denk je na over factoring of zoek je naar een goede aansprakelijkheidsverzekering? Je vindt het allemaal op het platform, net als een (model)overeenkomst voor wanneer je op interim-basis aan de slag gaat.

Zoek je naar nieuwe opdrachten en kun je daar wel een beetje hulp bij gebruiken? Of wil je gewoon zeker weten dat je het goed doet? In de beide gevallen kan het platform je helpen om aan de slag te gaan. Bij een nieuwe opdracht die je daar vindt, of met ander werk waarvoor een opdrachtgever je graag wil inschakelen.

LinkedIn en vacaturesites

Je hebt als ZZP’er op zoek naar nieuwe opdrachten in 2021 de keuze uit allerlei specifieke platformen voor zelfstandig ondernemers en voor zakelijk professionals. Ze zijn er voor opdrachtgevers en voor jou als opdrachtnemer, om jullie bij elkaar te brengen.

En lukt het daar nog niet meteen om een nieuwe opdracht te vinden of om in contact te komen met een interessante opdrachtgever? Geen probleem, je kunt namelijk nog een stuk verder kijken. Wist je bijvoorbeeld dat ook LinkedIn en een aantal vacaturesites mogelijkheden bieden? En dat je zelfs op Marktplaats.nl op zoek kunt gaan naar een nieuwe uitdaging? We zetten het voor je op een rij:

 • LinkedIn Jobs
 • Indeed.com
 • Jobbird.com
 • Twago.com
 • Marktplaats.nl

LinkedIn Jobs

LinkedIn ken je waarschijnlijk van het zakelijke netwerk, waar je online mee in contact kunt blijven. Je kunt het gebruiken om updates te delen, om bij te houden waar anderen mee bezig zijn en natuurlijk ook om op zoek te gaan naar nieuwe opdrachten.

Dat laatste kun je proberen via jouw netwerk, maar het kan ook een stuk gerichter. Wist je bijvoorbeeld dat LinkedIn een onderdeel heeft met banen? En meer specifiek, met freelance-banen? Het is jouw beste kans om via het netwerk op zoek te gaan naar een mooie nieuwe uitdaging.

Je kunt de resultaten filteren op basis van het ervaringsniveau dat er wordt gevraagd, het bedrijf waarvoor je wilt werken en natuurlijk het type werk dat je zoekt. Bovendien heb je de keuze uit een aantal andere filters, of kun je er gewoon op je gemak doorheen scrollen. Zo ontdek je welke opdrachtgevers op zoek zijn naar ZZP’ers zoals jij. Je kunt er in 2021 aan de slag met nieuwe opdrachten, die je natuurlijk door heel het land vindt.

Een handig extraatje is dat je online alvast kunt zien hoeveel anderen hebben gereageerd. Dus wil je zeker weten dat je een goede kans maakt? Kies een functie of een opdracht waar niet zoveel anderen op reageren. Je hebt minder concurrentie, dus een grotere kans om er in 2021 op een leuke manier mee aan de slag te gaan.

Indeed.com

Je kent Indeed waarschijnlijk vooral van de vacatures, dus waar je in loondienst veel aan hebt. En toch kun je er ook als ZZP’er je voordeel mee doen, dankzij de opdrachten die er speciaal voor zelfstandigen zijn.

Je hebt de mogelijkheid om online je CV te plaatsen, om te laten zien wie je bent, wat je doet en waar je goed in bent. En wil je automatisch een bericht ontvangen als er een nieuwe opdracht verschijnt? Ook daar kun jij je voor aanmelden, waardoor het niet nodig is om daar steeds zelf naar op zoek te gaan.

Bovendien heb je online de keuze uit een aantal handige filters. Wil je bijvoorbeeld werken voor een bepaald salaris, vind je het belangrijk om thuis te kunnen werken of heb je een bepaald opleidingsniveau? Je kunt het online allemaal aangeven, zodat je uitkomt bij de ZZP-opdrachten waar je in 2021 naar op zoek bent.

Wil je bijvoorbeeld werken als tekstschrijver, als PHP developer of breder binnen de ICT? Het zijn typische functies en opdrachten waarvoor er wordt gezocht naar zelfstandigen. Je maakt als ZZP’er een goede kans, in plaats van bij de vacatures waarbij vaak wordt aangegeven dat acquisitie niet op prijs wordt gesteld.

Jobbird.com

Jobbird zorgt er op een vergelijkbare manier voor dat je als ZZP’er aan de slag kunt, ook al ken je de website daar misschien niet meteen van. Het klopt dat je er voornamelijk vacatures vindt om in vaste dienst te gaan, waar je waarschijnlijk niet naar op zoek bent.

Binnen de site heb je ook de keuze uit allerlei freelance- en ZZP-opdrachten. Je kunt daar gewoon online op je gemak doorheen bladeren. Bovendien zijn er filters beschikbaar, die je helpen om sneller uit te komen bij het werk dat je graag wilt doen. Wij zetten er een aantal voor je op een rij:

 • Fulltime en parttime

  Wil je fulltime aan de slag voor een nieuwe opdrachtgever of ben je parttime op zoek naar een extra opdracht? Je kunt online aangeven waar je naar zoekt, zodat je alleen het aanbod ziet dat voor jou interessant is.

 • Beroepsgroep

  Werk je binnen de zorg, ben je goed in het management of gaat het je om de IT of wellicht de communicatie? Je kunt het online allemaal aangeven. Op die manier vind je opdrachten en opdrachtgevers die passen bij het werk dat jij graag doet.

 • Opleidingsniveau

  Heb je een hoger of juist een lager opleidingsniveau? In de beide gevallen zijn er interessante opdrachten beschikbaar voor jou als ZZP’er. Geef het online aan, om een uitdaging te vinden die zo goed mogelijk bij je past.

 • Het zijn op Jobbird allemaal functies die er speciaal voor ZZP’ers en andere zelfstandigen zijn. Je gaat niet in loondienst bij de opdrachtgever. In plaats daarvan heb je veel meer flexibiliteit, precies waar je naar op zoek bent als je in 2021 weer op nieuwe plekken aan de slag wilt.

  Twago.com

  En heb je het Nederlandse aanbod grotendeels uitgespeeld, dus ben je op zoek naar een manier om de horizon te verbreden? Als je bijvoorbeeld het Engels of een andere taal goed spreekt kun je ook internationaal kijken naar freelance-opdrachten die er beschikbaar zijn. Dat betekent dat je als ZZP’er de keuze hebt uit veel meer nieuwe opdrachten in 2021.

  Een goed voorbeeld van een platform voor internationale mogelijkheden is Twago. Ben je bijvoorbeeld goed met web en in het programmeren? Of ben je zelfstandige op het gebied van design en media? Het zijn een paar van de categorieën waarbinnen je op zoek kunt naar nieuwe opdrachten die er beschikbaar zijn.

  En ben je sterk in schrijven of zoek je naar een uitdagende opdracht die gaat over sales en marketing? Je kunt internationaal aan de slag, in veel gevallen gewoon vanuit huis. Je hebt als ZZP’er de volledige vrijheid, terwijl je werkt voor een internationale of buitenlandse organisatie. Via het platform komen jullie online met elkaar in contact, waarna je kunt laten zien wat je in je mars hebt en hoe je internationaal jouw vleugels wilt spreiden.

  Marktplaats.nl

  De meest opvallende naam binnen dit overzicht hebben we natuurlijk voor het laatst bewaard. Want heb je laatst jouw kinderwagen, het oude bed of misschien de tuinstoelen nog verkocht? Of ben je zelf op jacht geweest naar een mooi koopje, omdat je er liever niet de volledige prijs voor wilde betalen? Dat zijn de typische manieren waarop je Marktplaats.nl gebruikt, al heb je ook een heel andere mogelijkheden.

  Je kunt er bijvoorbeeld goed gebruik van maken als ZZP’er of andere zelfstandige. Werk je binnen de bouw, het transport of de techniek? Of ben je actief binnen de dienstverlening of de management en verkoop en zoek je naar een leuke nieuwe opdracht om mee aan de slag te gaan? Je vindt die op Marktplaats, als je kijkt naar de vacatures die er beschikbaar zijn.

  Blader er op je gemak doorheen of gebruik de populaire zoektermen. Zo vind je in 2021 een leuke nieuwe opdracht als ZZP’er, waarmee je in de meeste gevallen meteen aan de slag kunt. Je had het van Marktplaats misschien niet meteen verwacht, maar het kan op die manier zomaar de plek zijn waar je in contact komt met een uitdagende nieuwe opdrachtgever.

Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!