20 september 2021

MoneyMonk of Tellow

5/5
Dit artikel wordt aangeboden door...
MoneyMonk, hét online boekhoudprogramma voor ZZP’ers
Factureren

MoneyMonk of Tellow: hoe maak je daaruit de beste keuze? Die vraag krijgen we regelmatig, dus dat leggen we je graag uit. Met aandacht voor de verschillen en de overeenkomsten. Om je uit te leggen voor wie MoneyMonk de beste keuze is. En wat je van de beide boekhoudprogramma’s kunt verwachten.

Wat is Tellow?

Wat is Tellow? Het is een boekhoudprogramma van de Rabobank. Het pakket werd in 2015 via de interne Moonshot-campagne gelanceerd. Bedoeld om je als freelancer een handige boekhoudtool te geven.

Tellow is er speciaal voor freelancers en probeert het je vooral zo makkelijk mogelijk te maken. Met name voor de btw-aangifte, waar de tool in eerste instantie voor is ontwikkeld. Zodat de btw-aangifte bij de Belastingdienst minder tijd hoeft te kosten.

Het boekhoudprogramma is ontwikkeld door de Rabobank, al kun je er ook met een rekening bij Knab, bunq, ASN Bank, ABN AMRO en ING gebruik van maken.

MoneyMonk vs Tellow

En stel dat je MoneyMonk vs Tellow zet, wat zijn dan de belangrijkste verschillen? MoneyMonk is een boekhoudprogramma speciaal voor dienstverlenende ZZP’ers en andere ondernemers. Met dezelfde functionaliteiten als bij Tellow, en meer dan dat.

Je kunt bij MoneyMonk bijvoorbeeld jouw financiële voortgang bijhouden, een begroting maken, offertes opstellen en jouw ritten en uren registreren. Daarin gaan we een stuk verder dan Tellow, om jouw complete boekhouding een stuk makkelijker te maken. Net als met onze MoneyMonk-app, waarmee je bonnetjes kunt scannen en meteen kunt verwerken.

Uiteraard gebruik je MoneyMonk met een (zakelijke) bankrekening van alle Nederlandse banken, dus het maakt niet uit waar je bankiert.

Vergelijk de reviews

Hoe scoort MoneyMonk ten opzichte van Tellow, als je het de gebruikers zou vragen? Het zijn klanten zoals jij die iedere dag ervaren hoe makkelijk of moeilijk de boekhoudsoftware werkt. Dus vergelijk de Google Reviews, de ervaringen bij Trustpilot en bijvoorbeeld bij de Feedbackcompany. Zo ontdek je welk boekhoudprogramma het best bij je past.

Voor wie is Tellow vs MoneyMonk geschikt?

Benieuwd voor wie Tellow vs MoneyMonk het best geschikt is? Als je vooral de btw-aangifte en bonnetjes eenvoudig wilt verwerken is Tellow misschien wel de beste optie voor je. Je betaalt er per bon of factuur, dus bent vooral voordelig uit als je er daar niet te veel van hebt.

Werk je als dienstverlenende ZZP’er of andere ondernemer, vooral op uurbasis? En zoek je naar een totaaloplossing voor een vaste prijs per maand, zonder bijkomende kosten? Dan is MoneyMonk waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Om de administratie voortaan heel eenvoudig zelf bij te houden, dankzij de slimme automatiseringen. Bijvoorbeeld om de btw-aangifte te doen, jouw banktransacties te koppelen en om met één druk op de knop herinneringen te sturen.

Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!

De eerste 30 dagen gratis, geen betaalgegevens nodig