8 september 2021

Jouw factuur sneller betaald: tot 40% betaalt iDeal-facturen meteen

5/5
Dit artikel wordt aangeboden door...
MoneyMonk, hét online boekhoudprogramma voor ZZP’ers
Factureren

Staan jouw facturen langer open dan je zou willen? Met een iDeal-link bij facturen zal je de betalingen veel sneller ontvangen. Tot 40% van de ontvangers betaalt de factuur meteen, waardoor jij meteen over je geld kunt beschikken.

Het is een uitdaging van veel ZZP-ers: hun factuur op tijd betaald krijgen. Met een aantal handige tips voorkom je dat je lang moet wachten op jouw geld. Waar we ook al eens over schreven, bijvoorbeeld om het juiste moment te kiezen om te factureren.

De beste tips om jouw facturen sneller betaald te krijgen? Dat is het toevoegen van een iDeal-link. Waarmee tot 40% van de ontvangers het bedrag meteen naar je overmaakt, zodat je daar niet meer lang op hoeft te wachten.

Waarom iDeal voor facturen? 3 voordelen

Een iDeal-link in facturen biedt 3 belangrijke voordelen:

  • Snel en eenvoudig: makkelijk te koppelen
  • Geen verkeerde bedragen meer
  • Directe verwerking: automatische koppeling

1. Snel en eenvoudig: makkelijk te koppelen

De iDeal-link bij facturen werkt razendsnel en ontzettend eenvoudig. Zowel voor de ontvangers als voor jou, dankzij de makkelijke integratie.

Het is voldoende om de functie te activeren, bijvoorbeeld in ons MoneyMonk boekhoudprogramma. Je voegt de link op die manier automatisch toe, zonder dat je omkijken hebt naar het factuurbedrag, het factuurnummer en de andere belangrijke gegevens. Die zijn automatisch gekoppeld, zodat je daar niet zelf mee aan de slag hoeft.

En de ontvanger van jouw factuur? De klant kan die eenvoudig voldoen, door op de iDeal-link te klikken. Op die manier opent automatisch de bankomgeving. Beveiligd en met de herkenbare schermen, om op een betrouwbare wijze te betalen. Snel en eenvoudig, zodat jij je geld sneller zal ontvangen.

Uit onderzoek blijkt dat tot 25% van de ondernemers de link aanklikt en de factuur dezelfde dag meteen betaalt. Bij particulieren ligt dat percentage zelfs nog hoger. Tot 40% van hen klikt de link aan om meteen te betalen. Jij zal je geld sneller ontvangen, zodat je daar niet meer achteraan hoeft.

Tip: gebruikt een klant een tablet of smartphone met daarop een app voor internetbankieren? De link opent de app, om ook vanuit de mobiele omgeving heel eenvoudig te betalen.

2. Geen verkeerde bedragen meer

Maken klanten nog wel eens €621,15 aan je over in plaats van de €612,15 waar het om gaat? Of gaat het om grotere verschillen, waardoor je tientallen tot honderden euro’s misloopt als je daar zelf niet achteraan gaat? Met de iDeal-link voor facturen is dat gelukkig verleden tijd.

De link bevat alle informatie over de factuur, omdat die automatisch worden overgenomen. Dat voorkomt dat de klant het bedrag handmatig moet overnemen. Het voorkomt typefouten en situaties waarin de klant het bedrag exclusief de btw betaalt. In plaats daarvan ontvang je altijd het juiste bedrag, waardoor het niet meer nodig is om zelf uit te zoeken wat er aan de hand kan zijn.

De iDeal-link biedt de makkelijkste manier om te betalen, inclusief de belangrijke referentie of het factuurnummer. Zodat jij de betaling automatisch kunt laten verwerken, dankzij de (bank)koppelingen die daarvoor beschikbaar zijn. Eenvoudig en snel, om met minder fouten veel minder tijd aan de administratie te besteden.

3. Directe verwerking: automatische koppeling

Klanten die jouw iDeal-facturen meteen betalen zorgen er bovendien voor dat die meteen verwerkt kunnen worden. Bij jou in de administratiesoftware, zonder dat je zelf hoeft aan te geven dat de factuur voldaan is.

In plaats daarvan zorgt de automatische koppeling hiervoor. Dat betekent dat jouw administratie meteen is bijgewerkt. Door het bedrag van het openstaande totaal af te halen. En door te verwerken dat de verstuurde factuur netjes is voldaan. Zodat jij een actueel overzicht hebt van de betalingen die nog moeten volgen, voor de bedragen die op dat moment nog open staan.

Je bent beter op de hoogte van wat je nog moet ontvangen en welke bedragen je al hebt ontvangen. Zodat je weet hoeveel je kunt investeren of wat je de afgelopen periode hebt verdiend. Zonder dat je de bedragen zelf hoeft te verwerken, dankzij de automatische koppeling die het meteen voor je zal bijwerken.

iDeal-koppeling voor facturen: krijg ze sneller betaald

De iDeal-koppeling heeft op die manier een aantal belangrijke voordelen te bieden. Zowel voor jou als voor de klant, net als voor de administratie die je bijhoudt. Zodat je overal goed van op de hoogte bent, terwijl je de koppeling natuurlijk maar één keer hoeft in te stellen. Om vervolgens al je facturen daarvan te voorzien, zodat alle klanten de kans hebben om op die manier te betalen.

Tip: gebruiken klanten geen iDeal of willen ze niet op die manier betalen? Het blijft uiteraard gewoon mogelijk om op de traditionele manier af te rekenen. Bij het mailtje zit ook de PDF met jouw factuur. Op die manier hebben klanten alle gegevens bij de hand, ook als ze besluiten om de iDeal-link niet te benutten.

De iDeal-link is een mooie toevoeging op jouw facturen, waarmee je het klanten makkelijker maakt om te betalen. Op de wijze die zij makkelijk vinden, zodat jij je geld sneller zal ontvangen. Dankzij zakelijke klanten en particulieren die tot 40% van de facturen meteen naar je overmaken. Om meteen weer verder te kunnen met ondernemen, omdat je niet langer lang op je geld moet wachten.

Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!