Start je gratis proefperiode!

Aan de slag

Door een account aan te maken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

  • Geen betaalgegevens nodig
  • Je kan altijd eerst 30 dagen het hele product gratis proberen
  • Je gaat pas betalen als je zelf een abonnement selecteert
  • Kies je geen abonnement, dan ga je naar het gratis abonnement
  • Tijdens je proefperiode kan je gebruik maken van de gratis opstartservice
Support
Blog
Martijn Cornelissen Illustraties en Animaties

Martijn Cornelissen Illustraties en Animaties

Iedere twee weken vertellen MoneyMonk klanten over wie ze zijn, wat ze doen en wat MoneyMonk voor ze betekent. Deze keer: Martijn Cornelissen van Martijn Cornelissen Illustraties en Animaties

Wie ben je?

Ik ben Martijn: Illustrator, cartoonist en animator. In 1972 geboren te Rotterdam. In 1997 als illustrator afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie te Rotterdam en sinds 2007 werkzaam als freelance illustrator en animator.

Wat doe je?

In het kort: ik visualiseer. Als illustrator maak je een beeld wat een toevoeging of verduidelijking geeft aan de tekst. Als cartoonist geef je een ludieke draai aan de tekst om zodoende de kern van het verhaal te accentueren. Als animator leg ik een een verhaal of proces uit in beeld. Ik laat mijn illustraties tot leven komen. Ik monteer dit tot een vlot lopend verhaal. Voorzien van een voice-overstem, geluidseffecten en muziek.

Ik begeleid in alle gevallen het hele proces. Van concept, ideevorming naar schetsen en storyboards. Van movingstoryboards naar eindproducten. Ik maak gebruik van mijn netwerk aan tekstschrijvers, voice-over sprekers, muzikanten en filmmakers.
Bij mij begint alles met het potlood. Mijn beelden worden vaak met de hand getekend. In sommige gevallen kleur ik mijn werk digitaal in. Voor de variatie heb ik ook een digitaal getekende stijl.

De vrijheid, het creatieve, het tekenen, het animeren, het brainstormen, het onderschap, het klantencontact, het thuiswerken en mijn pot met inkt maken mij een gelukkig persoon.

Wat betekent MoneyMonk voor jou en je bedrijf?

De keerzijde van de medaille voor mij is de administratie, het factureren en de btw-aangifte.. Gelukkig heb ik een goede boekhouder. Maar toch blijf je er druk mee. Ik werkte inmiddels via diverse zelf in elkaar ‘geflanste’ excel bestanden. Mijn uren hield ik bij met behulp van een gekocht programma. Waarom is er niet 1 programma waar dat allemaal in kan. Afijn….wat moet ik meer vertellen. MoneyMonk geeft dit. Dit scheelt me tijd. Ik kan nu nog meer tijd in creativiteit stoppen.

Quote:

"MoneyMonk, van creatief boekhouden naar creatieve vrijheid!"

Hoe ben je bereikbaar of te vinden?

martijn@martijncornelissen.nll of www.martijncornelissen.nl