8 september 2021

Makkelijk en snel een factuur maken? Zo doe je dat als ZZP-er!

5/5
Dit artikel wordt aangeboden door...
MoneyMonk, hét online boekhoudprogramma voor ZZP’ers
Factureren

Makkelijk en snel facturen maken als ZZP-er? Je zal als zelfstandige facturen moeten sturen voor de goederen of diensten die je levert. Facturen stuur je aan zakelijke klanten of aan particulieren, met daarop de belangrijke en verplichte gegevens. En zit je niet te wachten op veel administratie? Met een paar handige tips maken we het je heel makkelijk en snel om te factureren.

Zorg ervoor dat je gebruik maakt van een online boekhoudpakket. Dat biedt een aantal belangrijke voordelen. Je hebt overzicht over alle facturen, je kunt gebruik maken van jouw eigen huisstijl en je hoeft geen rekenwerk te doen. Bovendien kun je facturen snel verzenden, inclusief een leesbevestiging.

Ontdek de voordelen van een boekhoudpakket, zodat je als ZZP-er snel en makkelijk een factuur kunt maken. De administratie hoeft dan niet veel tijd te kosten, terwijl je wel netjes voldoet aan de richtlijnen van de Belastingdienst. En belangrijker nog, je zorgt ervoor dat jouw klanten op tijd de factuur ontvangen voor de levering die je hebt gedaan of het werk dat je hebt geleverd.

Online boekhoudpakket

Een online boekhoudpakket is de beste keuze voor jou als ZZP-er. Je kunt dan makkelijk en snel een factuur maken. Er gaat weinig tijd in zitten en je hebt er geen boekhouder voor nodig. Je profiteert namelijk van de volgende voordelen:

  • Overzicht van alle facturen
  • Jouw eigen huisstijl
  • Factureren zonder rekenwerk
  • Snel verzenden: met leesbevestiging

Overzicht van alle facturen

Je kunt snel en makkelijk een factuur maken, waarover je vervolgens bovendien een helder overzicht hebt. Dat is handig, omdat je daarmee altijd op de hoogte bent van de status. Staat een factuur nog open of is die al betaald? Belangrijke informatie, zodat je op tijd aan de bel kunt trekken als de betaling uit lijkt te blijven.

En op die manier kun je ook zien of een factuur is ontvangen en geopend, waardoor je er vanuit mag gaan dat de klant daarmee aan de slag gaat. Zodra de betalingstermijn verlopen is krijg je dat duidelijk te zien, om meteen een herinnering te kunnen sturen. En op die manier kun je ook een creditfactuur aanmaken of juist een aanmaning versturen, afhankelijk van wat er nodig is. Dat betekent dat je snel en makkelijk facturen kunt maken als ZZP-er, waarna je het volledige overzicht hebt over jouw administratie.

Jouw eigen huisstijl

Je kent wellicht de afweging tussen snelheid en kwaliteit. Als je iets snel wilt hebben kun je daar minder tijd in steken, waardoor de kwaliteit afneemt. Dat hoeft met jouw facturen gelukkig niet het geval te zijn. Je kunt gebruik maken van handige sjablonen, om te factureren in jouw eigen huisstijl. Dat betekent dat je zorgt voor een professionele uitstraling met jouw logo, zonder dat je daar veel tijd in hoeft te steken.

Je kunt één keer jouw logo of briefpapier uploaden, waarna je daar voor iedere factuur automatisch gebruik van kunt maken. Je bepaalt zelf de kleuren die je gebruikt en maakt op die manier een eigen ontwerp. Dat ontwerp is iedere keer beschikbaar om snel en makkelijk te factureren, zodat daar vervolgens geen tijd meer in hoeft te gaan zitten.

Factureren zonder rekenwerk

Snel en makkelijk factureren als ZZP-er? Dan heb je natuurlijk geen behoefte aan rekenwerk. Dat hoeft gelukkig ook niet, als je gebruik maakt van een online boekhoudprogramma. Het is voldoende om je klant te selecteren, de factuurregels toe te voegen en aan te geven welk werk je hebt geleverd. De software rekent automatisch uit welk bedrag aan BTW je moet berekenen. En voer je meerdere factuurregels toe of pas je een korting toe? Ook dat komt automatisch goed, waardoor je daar geen omkijken naar heeft.

Het is op die manier de makkelijkste en snelste manier om een factuur te maken als ZZP-er, makkelijker en sneller dan bijvoorbeeld in Excel. En de kers op de taart? Je loopt minder risico op fouten, omdat je gebruik maakt van een automatische berekening waardoor jij niets over het hoofd kunt zien.

Tip: factureer je iedere maand hetzelfde bedrag aan klanten? Je kunt gebruik maken van een periodieke factuur. Je hoeft zelf dan helemaal niets te doen, behalve de factuur versturen op het moment dat je jouw werk af hebt.

Snel verzenden: met leesbevestiging

Tenslotte biedt een boekhoudprogramma je de mogelijkheid om de facturen makkelijk en snel te versturen. Je kunt een e-mailadres invullen of die gebruiken vanuit de contactgegevens van de klant. Vervolgens kun je een bijlage toevoegen of de e-mailtekst veranderen, waarmee je ervoor zorgt dat je de factuur kunt versturen. Desgewenst met een kopie aan jezelf, zodat je zelf altijd aan kunt tonen dat je de factuur verstuurd hebt en dat de klant die zou hebben moeten ontvangen.

En twijfel je over dat laatste? Je kunt gebruik maken van een leesbevestiging. Je kunt zelfs zien of de klant de factuur heeft ontvangen en heeft geopend. Is dat het geval? Dan kun je daarmee laten zien dat de klant de factuur heeft bekeken en dat je de betaling daarvan tegemoet wilt zien. Het online boekhoudprogramma maakt factureren makkelijk en snel, zodat je daar als ZZP-er zo min mogelijk tijd aan hoeft te besteden. Handig, omdat je er op die manier geen boekhouder bij nodig hebt en je toch netjes voldoet aan alle belangrijke verplichtingen.

Makkelijk en snel facturen maken met MoneyMonk

Wil je snel en makkelijk facturen maken als ZZP-er? Bij MoneyMonk bieden we je alle belangrijke voordelen om facturen te maken. Inclusief de periodieke facturen en de leesbevestigingen. We zorgen er met onze software voor dat je zelf zo min mogelijk hoeft te doen, om daar niet veel tijd aan te hoeven besteden.

Daarnaast kun je eenvoudig bonnen scannen en offertes aanmaken. Je kunt je uren bijhouden en de status van e-mails bekijken. Dat betekent dat je gebruik maakt van een volledig pakket.

Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!