8 september 2021

Snel inkoopfacturen uit je e-mail inbox verwerken: zo doe je dat

5/5
Dit artikel wordt aangeboden door...
MoneyMonk, hét online boekhoudprogramma voor ZZP’ers
Factureren

Inkoopfactuur ontvangen via e-mail en die vanuit je inbox snel verwerken? Dat kan met een online boekhouding. Door de factuur te downloaden, die naar de software te uploaden en mee te nemen zodra je de ontvangen en uitgaande betalingen verwerkt.

Bij MoneyMonk werken we hard aan slimme toepassingen, die het jou gemakkelijker maken om de online boekhouding te doen. Dat doen we bijvoorbeeld met de mogelijkheid om eenvoudig inkoopfacturen vanuit je e-mail inbox te uploaden, net als toepassingen om dit uiteindelijk automatisch te kunnen doen.

Inkoopfactuur verwerken: inboeken in de online boekhouding

Een inkoopfactuur vanuit je e-mail inbox verwerken in de online boekhouding? Dat kan door de factuur te downloaden, bijvoorbeeld als PDF-bestand. Vervolgens kun je die uploaden naar een overzicht van alle bonnetjes en inkoopfacturen. Die komen daardoor overzichtelijk bij elkaar te staan.

Je kunt daar vervolgens een inkoopfactuur bij aanmaken vanuit de online boekhouding. Met het bedrag dat je betaalde, inclusief de eventuele btw die je afdroeg. Op die manier komen de juiste bedragen automatisch in de boekhouding terecht. Je koppelt de factuur aan de inkoopfactuur die je aanmaakt, waardoor je het bonnetje of bestand altijd netjes bij de hand hebt.

Let op: het is verplicht om je boekhouding in ieder geval 7 jaar te bewaren. Zorg ervoor dat je alle inkoopfacturen en bonnetjes opneemt in je online boekhouding. Op die manier voldoe je netjes aan de voorwaarden van de Belastingdienst.

Factuur downloaden en uploaden naar MoneyMonk

Heel concreet kun je de factuur vanuit je e-mail inbox downloaden en die vervolgens uploaden naar MoneyMonk. Je zorgt er op die manier voor dat er altijd een digitale kopie beschikbaar is, die je kunt koppelen aan de betaling die je aanmaakt in de boekhouding. Zodat je die gemakkelijk kunt verwerken en deze wordt meegenomen voor de balans en de andere financiële overzichten. Net als automatisch voor de btw-aangifte, zodat je daar zelf geen omkijken naar hebt.

En gaat het om een inkoopfactuur die je privé hebt voorgeschoten? Zorg er dan voor dat je die op de juiste manier verwerkt. Je kunt er daarmee alsnog een zakelijke betaling van maken, voor uitgaven die je zakelijk moest doen.

Automatisch inkoopfacturen uit je e-mail inbox verwerken

We werken hard aan nieuwe functies en mogelijkheden. Bijvoorbeeld om de inkoopfacturen automatisch te kunnen verwerken, waardoor je daar zelf zo min mogelijk voor hoeft te doen. Handige mogelijkheden van een online boekhoudprogramma, zodat jij je kunt richten op de uren die je als ZZP’er maakt voor je klanten.

Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!