Start je gratis proefperiode!

Aan de slag

Door een account aan te maken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

  • Geen betaalgegevens nodig
  • Je kan altijd eerst 30 dagen het hele product gratis proberen
  • Je gaat pas betalen als je zelf een abonnement selecteert
  • Kies je geen abonnement, dan ga je naar het gratis abonnement
  • Tijdens je proefperiode kan je gebruik maken van de gratis opstartservice
Support
Blog
Hieperdepiep Hoera, MoneyMonk 5 jaar!

Hieperdepiep Hoera, MoneyMonk 5 jaar!

Vijf jaar ondernemerschap, wat een enorme rollercoaster. Hoogtepunten, dieptepunten ze zaten er allemaal in. Gelukkig is de rit nog lang niet afgelopen, the real thrill is just ahead of us...

Van idee naar keukentafel naar MKB-bedrijf

In 2012 werkte ik nog bij Deutsche Bank in Zwolle. Ik begeleide daar MKB-ondernemers. Het bankenlandschap veranderde door de kredietcrisis enorm. Na 10 jaar bankwereld vond ik het genoeg.

Voor mij géén baan bij de bank tot mijn pensioen. In die 10 jaar heb ik altijd de droom gehad een eigen bedrijf te starten. In 2012 nam ik daarom definitief het besluit een eigen bedrijf te starten.

Met mijn bankervaring op zak had ik de start van MoneyMonk goed voorbereid. Op 4 december 2012 schreef ik MoneyMonk in als bedrijf bij de Kamer van Koophandel in Zwolle. Binnen 15 minuten stond ik buiten met de officiele inschrijving op zak.

Geen baan in loondienst meer maar wel een eigen bedrijf. Het klonk beter dan het op dat moment voelde ;-)

1 januari 2013: de officiele start MoneyMonk en knallen maar

Nou dat knallen viel in het begin vies tegen ;-) You're a nobody. Je bestaat net, je hebt geen trackrecord. Ook als ondernemer ben je nog zo groen als gras, écht een 'rookie'. Toch vond ik mijn weg in mijn eerste jaar ondernemerschap.

Ondanks de grotere ambitie was het eerste jaar toch al veelbelovend en zag ik voldoende potentie voor de toekomst. Halverwege 2013 nam ik daarom het besluit MoneyMonk écht door te zetten!

Het eerste jaar was zoals bij vele starters het 'keukentafel' jaar. Ik werkte vanuit huis. Ik bezocht vele meetups, bijeenkomsten en borrels. En niet zonder resultaat.

Klanten vond ik voornamelijk in mijn netwerk. Zij kozen voornamelijk voor mij in plaats van het product. Hierbij heb ik bijzondere banden weten op te bouwen met onze klanten van het eerste uur... onze early adopters.

Van keukentafel naar UtrechtInc

Van de keukentafel in Kampen verhuisden we naar Startup Incubator UtrechtInc in Utrecht. UtrechtInc hielp ons met het bootstrappen van ons bedrijf.

  • Wie is je klant écht?
  • Waar bevinden onze klanten zich?
  • Hoe vermarkt je je product?

Ruim twee jaar lang zaten we op 20m2. Lekker studentikoos in een community met andere startups waarvan we veel van hebben kunnen leren.

Bij UtrechtInc bereikten we onze eerste échte mijlpaal: onze 1000e klant

De keus om deel te nemen aan UtrechtInc is voor ons super waardevol geweest en heeft ons bedrijf een echte boost gegeven.

Van UtrechtInc naar ons eigen MoneyMonk-kantoor

Na ruim twee jaar UtrechtInc was het dan tijd om op eigen benen te gaan staan. Beste wel een dingetje hoor om op eigen benen te gaan staan. Net alsof je het ouderlijk huis verlaat om volwassen te worden.

We verhuisden in Utrecht naar onze eigen kantoorlocatie in bedrijvencentrum Vondelparc. Inmiddels zijn we op deze locatie uitgebreid naar twee units met een vloeroppervlak van 160m2.

Onze groei?

Sinds de keukentafel zijn we als bedrijf gegroeid van enkele tientallen klanten naar duizenden betalende klanten. Van 2 medewerkers naar 14 medewerkers. Hebben we met MoneyMonk als boekhoudleverancier écht naam gemaakt in de boekhoudmarkt.

De eerste vijf jaren waren fantastisch en turbulent, met hoogte en dieptepunten. Heb ik enorm veel geleerd, en leer ik dagelijks nog steeds. Hebben we diverse fases doorgemaakt die elk weer z'n eigen charme hadden. Oke, de eerste 3 jaar was beknibbelen en overleven, alles voor het hogere doel.

Inmiddels staat er een gezond bedrijf dat nu eindelijk het eerste lustrum kan vieren.

Speciale dank aan...

Dit had ik nooit kunnen bereiken zonder mijn broer en co-founder Jorgen, mijn vriendin Karen, mijn ouders en iedereen die mij in dit avontuur heeft gesteund.

Ook wil ik al mijn MoneyMonk-collega's bedanken. Zonder jullie hadden we niet bereikt wat we nu hebben bereikt en waar we staan als bedrijf, dit hebben we écht 'samen' gedaan.

Zonder relaties bouw je geen bedrijf. Daarom een speciaal bedankje richting als onze partners die vertrouwen hebben gehad in mij persoonlijk en in ons bedrijf.

Last but not least: onze MoneyMonk klanten!

Zonder betalende klanten heb je immer géén business. Bedankt voor jullie keuze voor MoneyMonk en jullie vertrouwen. Gaaf om te zien dat de meeste klanten van het eerste uur na vijf jaar nog steeds tevreden klant zijn.

Wij blijven MoneyMonk óók de komende jaren voor jou verbeteren.Ik kijk met veel vertrouwen naar de toekomst. De komende vijf jaar gaan we met z'n allen MoneyMonk verder uitbouwen tot een nog mooier bedrijf dat ondernemers helpt met hun financiën.

Op weg naar onze ambitie om marktleider te worden!


Jasper Horstink
Oprichter/founder


MoneyMonk B.V.