De beste ZZP-websites voor 2022: vind online meer nieuwe klanten (met 2 bonussen)

5/5
Dit artikel wordt aangeboden door...
MoneyMonk, hét online boekhoudprogramma voor ZZP’ers
Factureren

Het is 2022 en jij wilt er als ZZP’er natuurlijk het beste van maken. Hoe vind je meer nieuwe klanten? Waar kom je in contact met nieuwe opdrachtgevers? Natuurlijk kun je netwerkevenementen bezoeken, jouw bestaande klanten weer eens een bericht sturen of simpel koude acquisitie voeren.

Nu we steeds vaker voor van alles en nog wat online werken ontstaan er met name daar kansen om meer nieuwe klanten te vinden. Wij zetten de beste ZZP-websites voor 2022 voor je op een rij. Het zijn algemene platformen om nieuwe opdrachten te scoren, specifieke platformen voor freelancer en vacaturesites waar je als zelfstandig professional terecht kunt.

15 websites voor meer nieuwe klanten als ZZP’er

We delen niet minder dan 15 websites, inclusief twee bonussen. Zo is er in ieder geval iedere maand een nieuwe website beschikbaar. Dus kun je wel een paar nieuwe klanten gebruiken? Als je meer opdrachten of leuk nieuw werk zoekt is het meer dan de moeite waard om de 15 websites en platformen regelmatig te bezoeken. Maak er een profiel of account aan, verdiep je in de mogelijkheden en zorg dat je zichtbaar wordt voor zoveel mogelijk nieuwe opdrachtgevers.

De 15 websites voor ZZP’ers in 2022 hebben we onderverdeeld in algemene freelance platformen, websites speciaal voor zelfstandig professionals en vacaturesites voor zelfstandigen.

Algemene platformen: nieuwe klanten vinden

 1. Freelance.nl
 2. Opdrachten.nl
 3. Freelancer.nl
 4. Hoofdkraan.nl
 5. Lancelots.nl
 6. ZZP-centrum.nl

1. Freelance.nl

Freelance.nl is het grootste platform voor ZZP-ers. Sinds de oprichting in 2003 is dit een van de beste plekken om nieuwe klanten en meer opdrachten te vinden. Er zijn honderdduizenden opdrachten geplaatst, waar ZZP’ers meer dan 1 miljoen keer op hebben gereageerd.

Dankzij bijna 2.500 beschikbare Freelance opdrachten is er altijd nieuw werk te vinden, ook in jouw specifieke branche. Bovendien berekenen freelancers er een gemiddeld uurtarief van €76, dus verdien je een mooi bedrag. Dus zoek je nieuwe klanten en wil je de beste kans maken? Dan mag je Freelance.nl in ieder geval niet overslaan. Je profiteert er van een aantal belangrijke voordelen:

 • Gratis inschrijven

  Inschrijven is gewoon gratis. Je maakt eenvoudig een account aan, waarna je het profiel compleet kunt maken met al jouw relevante informatie. Zo help je opdrachtgevers om aan te geven wat je voor ze kunt betekenen.

 • 50.000+ opdrachten per jaar

  Opdrachtgevers plaatsen jaarlijks meer dan 50.000 nieuwe opdrachten op Freelance.nl. Dat betekent dat er ook voor jou een mooie uitdaging bij zal zitten, dus dat het de moeite waard is om je aan te melden.

 • Gepersonaliseerde voorstellenr

  Freelance.nl gebruikt een geavanceerd matching-model. Je ontvangt gepersonaliseerde voorstellen, op basis van het profiel dat je online invult. Dat maakt het een stuk makkelijker om een leuke nieuwe opdrachtgever te vinden.

 • E-mails bij nieuwe opdrachten

  Wordt er een nieuwe opdracht geplaatst die waarschijnlijk bij je past? Je ontvangt daar gewoon een e-mail van. Zo ben je meteen op de hoogte, en kun jij direct contact opnemen. Het is de makkelijkste manier om in 2022 meer freelance werk te vinden als ZZP’er.

2. Opdrachten.nl

Ook op Opdrachten.nl kun jij je gewoon gratis inschrijven. Je kunt daarvoor een deel van de gegevens gebruiken die je op andere websites invult. Dat bespaart je de tijd om het iedere keer helemaal opnieuw te moeten doen. Tegelijkertijd creëer je een uitgebreid en compleet profiel, waarmee je opdrachtgevers goed aangeeft welk werk je voor ze kunt uitvoeren.

Tip: maak je een profiel aan op Opdrachten.nl? Het is verstandig om een aantal referenties op te nemen. Vraag je klanten of ze iets over je willen zeggen, en of je toestemming hebt om dat daar te plaatsen. Je maakt jouw verhaal daarmee een stuk overtuigender.

De website werd in 2011 opgericht en laat nog altijd groei zien. Je kunt er aangeven hoeveel ervaring je hebt. Dat spreekt met name opdrachtgevers aan, omdat ze kunnen kiezen voor een junior, medior of senior specialist.

Dus zoek je nieuwe opdrachten voor jou als ZZP’er? En wil je in 2022 werken aan meerdere kleine opdrachten of zoek je juist een grote klus om je in vast te bijten? In de beide gevallen is het de moeite waard om het aanbod bij Opdrachten.nl te bekijken. En werk je graag aan websites? Ook de website zelf huurt regelmatig ZZP’ers en andere freelancers in, dus misschien kun je daar wel gewoon aan de slag.

3. Freelancer.nl

Op Freelancer.nl vinden opdrachtgevers binnen 48 uur de juiste freelancer. Dat wil zeggen: zo snel vinden ze bijvoorbeeld jou. De website richt zich daarmee heel nadrukkelijk op opdrachtgevers, iets waar jij als ZZP’er je voordeel mee kunt doen.

Opdrachtgevers kunnen er binnen 2 minuten hun opdracht plaatsen. Vervolgens ontvangen ze uitgebreide profielen van ZZP’ers zoals jij, met daarin jouw CV, portfolio en een aantal referenties. Jij hebt op die manier de kans om aan te geven wie je bent, wat je doet en waarvoor een opdrachtgever je kan inschakelen.

Tip: een opdrachtgever ontvangt op Freelancer.nl gemiddeld 8 reacties binnen 24 uur. Zorg er dus voor dat je een overtuigend verhaal vertelt. Gebruik daarin referenties, die bewijzen wat je kunt aanbieden. Vraag een paar klanten om hun ervaringen of laat werk zien dat je hebt gemaakt.

Je vindt op Freelancer.nl gemiddeld een kleine 400 opdrachten. Wat dat betreft is er meer dan voldoende werk te vinden, waar je in 2022 mee aan de slag kunt.

De website wordt gebruikt door zowel kleine opdrachtgevers als door grote namen zoals ABN AMRO, LUMC, Sanoma, InHolland, Takeaway.com en SuitSupply. Dat betekent dat je met geweldige opdrachten aan de slag kunt in 2022, gewoon door je online aan te melden en jouw profiel compleet te maken.

4. Hoofdkraan.nl

Schrijf je in op Hoofdkraan.nl en meld je daarmee aan op de snelst groeiende online markt voor freelancers en ondernemers met enkele honderden beschikbare opdrachten. Het is een van de beste plekken om je in ieder geval voor 2022 aan te melden, als je zoekt naar nieuwe opdrachtgevers en naar meer werk.

Inschrijven is heel eenvoudig, en natuurlijk volledig vrijblijvend. Met jouw profiel zorg je ervoor dat je opdrachten kunt ontvangen via bijvoorbeeld e-mail, RSS en Twitter. Dat betekent dat je automatisch op de hoogte bent. Het is niet nodig om steeds zelf op zoek te gaan naar nieuw werk en nieuwe uitdagingen. In plaats daarvan doet de website dat gewoon voor je, dus hoef jij je maar één keer in te schrijven.

Bovendien zorgt Hoofdkraan.nl voor een uitgebreide online bedrijvengids. Je kunt jezelf daarin presenteren, om jouw online zichtbaarheid te verbeteren. En kom je zelf een opdracht bij jou in de regio tegen waar je graag aan wilt werken? Dan kun je daar natuurlijk meteen op reageren. Zodra je de opdracht hebt afgerond kun je om een referentie vragen. Je zal merken dat jouw profiel op die manier steeds waardevoller wordt.

Een bijkomend voordeel van Hoofdkraan.nl is dat je veilig kunt werken via de escrow-service. Op die manier zorgt de website voor een fijne en veilige samenwerking tussen jou en de opdrachtgever waar je voor kiest.

5. Lancelots.nl

Lancelots.nl is een online platform voor nieuwe opdrachten in 2022, al kun je er veel meer vinden. Dus zoek je een plek om informatie in te winnen en inspiratie op te doen? Als zelfstandige heb je hier de kans om je kennis te ontwikkelen, collega’s te ontmoeten en jouw vaardigheden te trainen. Zo word je een meer complete professional, om je vervolgens op een overtuigende manier te presenteren aan nieuwe opdrachtgevers.

Op Lancelots.nl heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om je in te lezen met de antwoorden op veelgestelde vragen door starters. En ben je al begonnen? Dan is er allerlei informatie beschikbaar om je zaken goed te regelen. Vervolgens kun je de markt verkennen en leer je bijvoorbeeld offertes op te stellen voor de nieuwe opdrachten die je in 2022 scoort.

Je kunt zowel collega’s ontmoeten als bouwen aan jouw netwerk. Zo kom je in contact met andere professionals zoals jij, net als met opdrachtgevers die zoeken naar een goede ZZP’er. Het is in 2022 een uitstekend idee om je via Lancelots.nl verder te ontwikkelen. Je zal merken dat je op die manier meer opdrachten kunt verzamelen, jezelf verder kunt ontwikkelen en de juiste mensen leert kennen om (weer) een stabiel inkomen op te bouwen.

6. ZZP-centrum.nl

ZZP-centrum.nl is niet de website waar je de meeste nieuwe opdrachten zal vinden voor 2022. Wel is het een plek waar je als ZZP’er in 2022 ontzettend veel nieuwe kennis en inspiratie op kunt doen. Dus wil je weten hoe je goed van start gaat? Denk je eraan om geld te lenen of zoek je bijvoorbeeld naar de beste verzekeringen? Er is ontzettend veel informatie beschikbaar. Op deze website kun je er overzichtelijk mee aan de slag, om je helemaal te verdiepen in de onderwerpen waar jij meer van wilt weten.

Zorg er in 2022 dus voor dat je als zelfstandig professional weet hoe het werkt, wat er belangrijk is en hoe jij succesvoller kunt worden. Maak bijvoorbeeld wekelijks een paar uurtjes vrij om de artikelen door te nemen, zodat je kennis op doet die je kunt gebruiken om zakelijk meer succes te boeken.

En zoek je toch naar meer websites om nieuwe opdrachten en meer klanten te scoren? Dan hebben we drie bonussen voor je, speciaal voor IT’ers en videoprofessionals:

 • Bonus: FreelanceDev.nl

  Veel opdrachtgevers zitten te springen om IT-ZZP’ers. Het gaat om zowel kleine(re) opdrachtgevers als om de NS, Rabobank, Philips en bijvoorbeeld Nationale Nederlanden. Dus wil je bij die bedrijven aan de slag als zelfstandig professional? Via dit platform vind je leuke nieuwe opdrachten om aan te gaan werken.

 • Bonus: Next Level Freelancer

  En wil je als IT'er hulp met het binnenslepen van je eerste opdracht en met het maken van de sprong naar het Freelance-leven waar je van droomt? Ook dan hebben we een tip voor je: Next Level Freelancer zorgt dat je die sprong gaat maken. Met advies voor onderhandelingen, juridische zaken, praktische tips en bovenal je eerste echte opdracht als ondernemer.

 • Bonus: Videomattie.nl

  Heb je een creatief beroep en ben je op zoek naar nieuwe uitdagingen? Dit is het grootste netwerk van video- en filmmakers in de Benelux. Het is een bijzonder brede community, waar jij je kunt aanmelden. Samen met 18.000 andere filmmakers kun jij aangeven waar je goed in bent, dus waar opdrachtgevers je voor kunnen inschakelen.

Meer werk voor zelfstandig professionals

Werk je als zelfstandig professional en zoek je voor 2022 naar nieuwe opdrachten en uitdagingen? Je kunt als interim aan de slag bij allerlei mooie klanten. En die klanten, die vind je bovendien gewoon online. Wij zetten 4 websites voor je op een rij waar je dit jaar wellicht die geweldige nieuwe opdracht vindt:

 1. Offerti.nl
 2. Flextender.nl
 3. Pooq.nl
 4. Planetinterim.nl

7. Offerti.nl

Op Offerti.nl ben je bepaald niet alleen als zelfstandig professional. En dat is goed nieuws, omdat opdrachtgevers ook weten dat ze hier de professional vinden waar ze naar op zoek zijn. Meld je dus aan, samen met de andere meer dan 50.000 zakelijk specialisten die er actief zijn.

De website is er onder andere voor boekhouders, webdevelopers, tekstschrijvers, vertalers, secretaresses, coaches en mediators. Het gaat in totaal om 15 verschillende vakgebieden, waarbinnen jij je kunt aanmelden als beschikbare professional.

Opdrachtgevers kunnen er gratis een aanvraag plaatsen. Jij hebt vervolgens 24 uur de kans om je aan te melden voor een opdracht. Zo breng je jouw profiel onder de aandacht, en maak je kans op een leuke nieuwe uitdaging. Uiteraard kan de opdrachtgever de aanbiedingen vergelijken, en bijvoorbeeld met jouw in gesprek gaan om de mogelijkheden te bespreken.

Via Offerti.nl heb je de kans om bij allerlei verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan. Dus gaat het je om de kleinere bedrijven, waar je lekker veel impact kunt maken? Of zoek je naar bijvoorbeeld klanten zoals Ballast Nedam, T-Mobile, Nuon, BAM, OHRA en Rabobank? Het zijn zomaar een paar bedrijven die Offerti.nl gebruiken om hun zakelijk professionals te vinden en in te huren.

8. Flextender.nl

Flextender.nl wil het graag anders doen en kiest er daarom voor om je zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te geven. Dat geldt voor jou, net als voor de opdrachtgever die zoekt naar een zakelijk professional.

Ook op Flextender.nl meld jij je aan, door een profiel te creëren. Dat ben je waarschijnlijk gewend van de andere websites die je als ZZP’er in 2022 kunt gebruiken. Toch ziet de rest van het proces er net even anders uit dan wat je misschien kent. Wij leggen je uit hoe dit stap voor stap gaat:

 1. Online aanmelden

  Je meldt je bij Flextender.nl gewoon online aan, net als op de andere websites voor ZZP’ers die je in 2022 zeker een keer moet proberen.

 2. Opdracht vinden

  Vervolgens kun je op zoek naar de opdrachten die er beschikbaar zijn. Je hebt de keuze uit allerlei verschillende opdrachtgevers.

 3. Uurtarief bepalen en reageren

  Bepaal jouw uurtarief en reageer op de vraag door de opdrachtgever. Jij presenteert je op die manier als een mogelijke kandidaat.

 4. Selectie en gesprek

  De opdrachtgever maakt een selectie uit de verschillende reacties. Je gaat het persoonlijke gesprek aan, om te ervaren of er een match is.

 5. Aan de slag voor de klant

  Is er een klik? Gefeliciteerd! De opdrachtgever maakt de afspraken met je, en legt je uit hoe jij online je uren kunt registreren.

 6. Persoonlijke terugkoppeling

  Had je deze keer minder geluk? Flextender.nl gaat een persoonlijk gesprek met je aan met feedback. Zo maak je de volgende keer meer kans.

9. Pooq.nl

Pooq.nl richt zich op ICT en zakelijke dienstverlening. Het is een meer specifieke website voor zakelijk professionals. Dat neemt niet weg dat er uiteenlopende opdrachten te vinden zijn. Zo kom je in contact met nieuwe opdrachtgevers en nieuwe klanten, waar jij in 2022 voor aan de slag kunt.

Met meer dan 80.000 opdrachten op het platform en een veel lager aantal professionals is de kans groot dat je er een leuke nieuwe uitdaging vindt. Je kunt er aan de slag met een nieuwe grote of kleine opdracht, die zelfs de opstap kan zijn naar iets moois en structureels.

Je werkt via Pooq.nl onder andere voor opdrachtgevers zoals de NS, Knab en de Rijksoverheid. Ook Meeus, Nespresso, Philips en de Politie maken gebruik van de zelfstandigen die zich hier aanmelden. Dus lijkt het je leuk om voor die klanten aan de slag te gaan? Dan is het een goed idee om je online aan te melden en je profiel op te stellen.

ZZP’ers zijn zeer enthousiast over Pooq.nl, dus het is de moeite waard om je daar in 2022 aan te melden. Je hebt op die manier de kans om nieuwe opdrachten te vinden, bij klanten waar jij blij van wordt. Dat geldt voor ICT’ers en voor allerlei zakelijk professionals. Dus zit je in de zakelijke dienstverlening en zoek je nieuwe uitdagingen voor het komende jaar? Dan is het de moeite waard om je in ieder geval aan te melden bij Pooq.nl.

10. Planetinterim.nl

Via Planetinterim.nl vind je een nieuwe interim-opdracht, waarmee je als ZZP’er in 2022 aan de slag kunt. Het platform richt zich heel specifiek op interim managers, consultants en freelance specialisten. Dat betekent dat het aanbod er gerichter is. Dit leidt tot een kleiner aantal opdrachten, maar zorgt er wel voor dat jij zeker weet dat het werk goed bij je past.

Dus zoek je naar nieuwe opdrachtgevers en meer klanten voor 2022? Via Planet Interim komen er dagelijks meer dan 1.000 interim vacatures beschikbaar, afkomstig van 2.500 werkgevers, brokers, MSP’s en social media. Het aanbod van 25.000 freelancers en andere specialisten maakt het belangrijk om een sterk profiel op te bouwen, waarmee jij precies aangeeft wie je bent en wat je doet.

Dankzij de onafhankelijke matching krijg je de kans om te reageren op allerlei opdrachten, die precies bij je passen. Opdrachtgevers plaatsen een opdracht, waarna het platform ervoor zorgt dat je daar een bericht van krijgt. Je bent op die manier op de hoogte van nieuw werk, waarop jij kunt reageren. Dus heb je in 2022 tijd voor een nieuwe opdracht of zoek je een manier om jouw netwerk uit te breiden? Dan is het een goed idee om je hiervoor aan te melden. Het is werk voor interim professionals, waardoor je vooraf al heel goed weet wat je kunt verwachten.

De beste vacaturesites voor ZZP’ers: nieuwe opdrachten

Bij de meeste algemene vacatures wordt aangegeven dat een opdrachtgever acquisitie niet op prijs stelt. Het kan daarom best lastig zijn om hierop te reageren. Toch liggen er mogelijkheden voor jou als ZZP’er. Dus zoek je in 2022 naar meer klanten, naar nieuw werk of een mooie extra opdracht? Het is de moeite waard om bij deze vacaturesites op zoek te gaan naar het werk dat er voor ZZP’ers beschikbaar is:

 1. Twago.com
 2. Indeed.com
 3. Jobbird.com
 4. LinkedIn Jobs
 5. Marktplaats.nl

11. Twago.com

Twago.com is in Europa het grootste online platform voor ZZP’ers zoals jij. Dus zoek je in 2022 naar een nieuwe opdracht, voor de korte of lange termijn? Je meldt je aan, samen met honderdduizenden anderen. Dat is aan de ene kant een uitdaging, omdat je het tegen hen op zal moeten nemen bij de selectie. Aan de andere kant is het een kans, omdat ook opdrachtgevers dit natuurlijk weten.

Opdrachtgevers hebben bij Twago.com de keuze uit 300.000 programmeurs, 100.000 ontwikkelaars, 200.000 ontwerpers en bijvoorbeeld bijna 100.000 schrijvers. Bovendien zijn er online marketeers en andere professionals beschikbaar. Dus herken jij je in een van die beroepen en vakgebieden? Dan is het een uitstekend idee om je aan te melden. Er zijn meer dan 175.000 opdrachten geplaatst, dus in 2022 is de kans groot dat ook jij er een mooie nieuwe opdracht als ZZP’er zal vinden.

Zodra er opdrachten geplaatst worden heb jij de kans om daar als zelfstandige op te reageren. De opdrachtgever maakt een selectie, en uiteindelijk een keuze. Dankzij de escrow-services kun je de samenwerking en de betaling veilig afhandelen. Zo weet je bij Twago.com zeker dat dit goed geregeld is, om je daarover geen zorgen te hoeven maken.

12. Indeed.com

Indeed.com geldt als een van de grootste vacaturesites, zowel in Nederland als internationaal. Dat betekent dat jij als ZZP’er de kans hebt om daar in 2022 een mooie nieuwe opdracht te vinden. Houd er wel rekening mee dat er ook vacatures beschikbaar zijn voor niet-zelfstandigen. Het is daarom verstandig om specifiek te zoeken naar opdrachten die er zijn voor ZZP’ers.

Je kunt dat doen door in het zoekveld gewoon ‘zzp’ toe te voegen. Je zal merken dat er op die manier vacatures en opdrachten beschikbaar zijn speciaal voor zelfstandigen. Zo weet je zeker dat je reageert op een functie die bij je past. De opdrachtgever zoekt er een zelfstandige voor zoals jij, waar je in 2022 op een uitdagende manier aan de slag kunt.

Uiteraard heb je bij Indeed.com de keuze uit allerlei verschillende opdrachten. Dus werk je als tekstschrijver? Ben je ontwikkelaar of een andere ICT-professional? Of ben je graag bezig met opdrachten in de zorg? In al die gevallen kun je daar heel specifiek naar op zoek gaan. Zo weet je zeker dat je de opdrachten vindt waar je naar op zoek bent, om daar het komende jaar meteen mee aan de slag te gaan.

13. Jobbird.com

Op een vergelijkbare manier kun je ook op Jobbird.com zoeken naar opdrachten speciaal voor ZZP’ers. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om gewoon in het zoekveld te zoeken naar ‘zzp’. Je krijgt dan een overzicht van alle opdrachten die er zijn geplaatst voor zelfstandigen. Daarmee voorkom je eenvoudig dat eventuele acquisitie niet op prijs wordt gesteld.

Vervolgens kun je aan de hand van de filters natuurlijk op zoek gaan naar het werk dat bij je past. Dus zoek je in 2022 als zelfstandige bijvoorbeeld naar een fulltime opdracht of kun je er nog een parttime opdracht bij gebruiken? En ben je sterk in de bouw, in management of in de zorg of zakelijke dienstverlening? Je kunt heel specifiek op zoek gaan naar de opdrachten die goed bij je passen. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt, aan de hand waarvan jij je kunt voorstellen als de ideale match.

Dankzij het brede aanbod en de verschillende mogelijkheden om te filteren vind je bij Jobbird.com uiteindelijk altijd een paar opdrachten waar je mee aan de slag zou kunnen. Zorg ervoor dat je een goed CV opstelt of dat je vertelt waar jij als ZZP’er graag aan werkt. En doe je daar een paar referenties bij of kun je wijzen op werk dat je onlangs hebt gemaakt voor andere klanten en opdrachtgevers? Je zorgt op die manier voor een overtuigend verhaal, waarmee je hopelijk nieuwe klanten en meer werk kunt vinden voor 2022.

14. LinkedIn Jobs

In deze lijst met websites voor ZZP’ers in 2022 mag LinkedIn natuurlijk niet ontbreken. En sterker nog, we bedoelen een heel specifiek deel van het sociale medium. Het kanaal voor zakelijke professionals biedt namelijk de mogelijkheid om heel specifiek op zoek te gaan naar meer klanten en nieuwe opdrachtgevers.

Je kunt daarvoor gebruik maken van LinkedIn Jobs. Het is dé plek waar je nieuwe opdrachten voor ZZP’ers vindt, net als tijdelijke aanstellingen waarmee jij fulltime of parttime aan de slag kunt. Dus ben je in 2022 nog op zoek naar een nieuwe opdracht of wil je graag voor een andere klant gaan werken? Het is de moeite waard om op zoek te gaan naar de banen die er beschikbaar zijn.

Bovendien heb je de mogelijkheid om Job Alerts aan te maken. Daarmee word jij op de hoogte gebracht van nieuwe aanvragen door opdrachtgevers. En gebruik je de Resume Builder of de Interview Prep? LinkedIn helpt je om jouw CV goed op te stellen en je bijvoorbeeld voor te bereiden op het gesprek dat je met een opdrachtgever gaat voeren.

Verder kun je een Skill Assessment doen en heb je zelfs de kans om van het salaris te bekijken wat er gebruikelijk is. Zo ontdek je wat andere ZZP’ers in jouw branche vragen. Bepaal op basis daarvan het tarief dat je berekent, waarmee je een zo groot mogelijke kans maakt op een mooie nieuwe opdracht in 2022.

15. Marktplaats.nl

Ten slotte kun je zelfs via Marktplaats.nl op zoek gaan naar nieuwe opdrachten in 2022 voor ZZP’ers. Het is misschien niet de website waar je als eerste aan denkt. Toch worden er veel ZZP'ers gezocht, dus is het de moeite waard om het aanbod regelmatig even te bekijken.

Ben je bijvoorbeeld IT’er of ben je sterk in de zorg of in zakelijke dienstverlening? In die gevallen is de kans groot dat je er een mooie nieuwe uitdaging vindt. Dat kan bij allerlei opdrachtgevers zijn, zowel groot als klein.

Het voordeel van Marktplaats.nl is dat je er de mogelijkheid hebt om heel regionaal op zoek te gaan naar nieuwe opdrachten. Je geeft gewoon aan in welke regio je graag wilt werken, zodat je zeker weet dat je niet te ver hoeft te reizen. In een aantal gevallen kun je bovendien gewoon online aan de slag, al is dat natuurlijk afhankelijk van het werk dat je doet als ZZP’er.

Dus zoek je in 2022 als ZZP’er naar meer werk bij nieuwe opdrachtgevers? Met de 15 verschillende websites weet je zeker dat je voldoende plekken hebt om op zoek te gaan. Het is de makkelijkste manier om je in ieder geval online te presenteren en aan te bieden. Opdrachtgevers zoeken steeds vaker online naar nieuwe professionals, dus de kans op succes word alleen maar groter. Dat betekent waarschijnlijk dat je in 2022 met een leuke nieuwe opdracht aan de slag kunt. Meld je aan op de verschillende websites, zodat je in ieder geval zeker weet dat je er alles aan gedaan hebt om meer werk te vinden.

Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!

De eerste 30 dagen gratis, geen betaalgegevens nodig