8 september 2021

Appwiki

Appwiki is dé vergelijkingssite voor zakelijke software voor ondernemers, Appwiki helpt ondernemers de juiste software te kiezen voor hun onderneming door deze te categoriseren en reviews van gebruikers te tonen.

Appwiki helpt ondernemers al jaren om onder andere boekhoudsoftware te vergelijken, zodoende is MoneyMonk ook op de website vertegenwoordigd.

Expert Reviews

Op de website van Appwiki zijn al jaren reviews van gebruikers van software te vinden. Zo kun je hier lezen wat onze klanten over MoneyMonk vertellen...

Naast klanten, die de software voor hun onderneming in gebruik hebben, maakt Appwiki nu ook gebruik van expert reviews. Expert reviews worden gedaan door specialisten in verschillende gebieden die de software op verschillende punten testen:

 • Hoe eenvoudig is het om met de software te starten? (onboarding)
 • Het gebruiksgemak van de software
 • De kwaliteit en behulpzaamheid van de support/klantenservice
 • Algemeen eindoordeel van het boekhoudprogramma

Voor bovenstaande criteria wordt een beoordeling gegeven op een schaal van 1 tot 10, deze score bepaalt de algehele beoordeling

MoneyMonk

MoneyMonk is ook door een expert van Appwiki beoordeeld, en op het resultaat zijn we absoluut trots! MoneyMonk behaalde op alle vier de onderdelen 10 uit 10 punten.

Hoewel we deze prachtige score hebben gekregen, zullen wij nooit achterover zitten! Ons team loopt over van ideeën en we krijgen veel feedback van klanten met goede ideeën over nieuwe functionaliteiten.

De score zelf bekijken? De review op Appwiki is vanaf 4 december 2018 online te bekijken. Hieronder tonen we één op één de review zoals we die per e-mail van Appwiki al mochten ontvangen.


Expert review Appwiki - MoneyMonk


Opstarten (10/10)

Aanmaken van een proefaccount word je bij Moneymonk heel gemakkelijk gemaakt door een koppeling met de KvK. De tool is heel intuïtief en overzichtelijk, waardoor je ook als startende ondernemer met weinig boekhoudkennis direct met het uitvoeren van je boekhouding kunt beginnen.

De tool heeft zulke duidelijke aanwijzingen opgenomen, dat je je gegevens moeiteloos invoert. Mocht je toch vragen hebben, is er in de tool een uitgebreide en overzichtelijk support desk met video’s en geschreven handleidingen beschikbaar. Op de website van Moneymonk zijn aanvullend e-books aan te vragen.

Gebruiksgemak (10/10)

Moneymonk is er volledig op ingericht je projectadministratie te vereenvoudigen en te versnellen. Je boekhouding, ritten-, offerte- en urenregistratie werken in de tool naadloos met elkaar samen. Hierdoor maak je een factuur met één druk op de knop aan. De tool is vanaf de start intuïtief en heeft een strakke vormgeving, waardoor je al snel controle en overzicht ervaart over je boekhouding.

De factuurlayout is professioneel en eenvoudig te personaliseren. Het programma geeft je indien nodig aanwijzingen tijdens het invoeren, waardoor fouten voorkomen worden en je snel verder kunt met het verwerken van je administratie.

Via de mobiele app heb je 24/7 inzicht in de staat van je bedrijf door middel van het uitgebreide financiële dashboard. De app maakt het mogelijk om snel en waar je maar wilt je inkoopfacturen en je uren in te boeken. Er zijn enkele rapportagemogelijkheden: niet heel uitgebreid, maar waarschijnlijk toereikend voor jou als kleine ondernemer.

Support (10/10)

Door de duidelijke opzet van de tool heb ik de helpdesk niet nodig gehad voor het inrichten van mijn administratie. Ik heb telefonisch contact opgenomen met de helpdesk met de vraag waarom het programma minder geschikt is voor een product-administratie.

Er werd direct opgenomen en de medewerker nam uitgebreid de tijd voor het beantwoorden van mijn vraag. Hij gaf aan dat ik altijd kan bellen bij vragen en dat ze 5 dagen per week tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar zijn.

Pluspunten

 • Ritten-, project-, offerte- en urenregistratie module inbegrepen in het basispakket.
 • Door de integratie tussen de modules en de gekoppelde mobiele app verwerk je je projectadministratie heel efficiënt en overzichtelijk
 • Opstarten is heel eenvoudig, ook voor de beginnende ondernemer met weinig boekhoudkennis
 • Biedt gratis urenregistratie voor 1 persoon
 • Periodiek factureren inbegrepen in pakket (wel gelimiteerd aan maximum aantal per jaar)
 • Duidelijke prijsstelling
 • iDEAL integratie op factuur inbegrepen

Minpunten

 • Volledig gericht op kleine ondernemers die diensten verlenen. Minder toegespitst op product administraties
 • Er is nog niet met alle gangbare banken een automatische bankkoppeling mogelijk. Het handmatig uploaden van de afschriften gaat echter wel erg snel
 • Urenregistratie is niet mogelijk met behulp van een timer of agenda integratie, maar de mobiele app faciliteert je hierin uitstekend

Eindoordeel (10/10)

Moneymonk biedt je als ondernemer alle ondersteuning en alle moderne functionaliteiten die je nodig hebt om binnen een mum van tijd controle en overzicht over je administratie te hebben.

De vormgeving en functionaliteiten van Moneymonk sluiten volledig aan op hun doelgroep: de ZZP’er en kleine MKB’er die diensten verlenen. Het is een volwassen tool en verrassend compleet voor zijn scherpe prijs.

De tool is heel intuïtief en zeer geschikt voor de ondernemer met weinig boekhoudkennis die met behulp van een tool in staat wil zijn om zelf zijn boekhouding te voeren.

Esther toont de app

Enthousiast? Ervaar zelf
het gemak van MoneyMonk

Stap nu over van boekhouden in Excel naar ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma!