Hoe werkt Two Factor Authentication (2FA)?

Two Factor Authentication is een methode waarbij er twee stappen nodig zijn voor een gebruiker om in te loggen.

Zo is er naast de bekende inlog met email en wachtwoord ook een extra bevestiging nodig. Dit kan met behulp van bijvoorbeeld een beveiligingscode per SMS of door gebruik te maken van een App op je telefoon die codes genereert.

Alleen de MoneyMonk-server kent de combinatie van jouw e-mail en wachtwoord.

Door 2FA aan te zetten voeg je een extra beveiligingsoptie toe om in te kunnen loggen op je MoneyMonk-account. Alleen de Google Authenticator App op jouw telefoon en de MoneyMonk-server kennen het algoritme.

De codes die de App op je telefoon genereert moet je na het normale inlog proces invoeren. De MoneyMonk server controleert de ingevoerde code aan de hand van het algoritme, is de ingevoerde code correct dan wordt je vervolgens inlogt op je administratie.

Zonder je telefoon met daarop de codes die gegenereerd worden door de Google Authenticator App is het niet mogelijk om in te loggen. Inloggen met alléén een gebruikersnaam en wachtwoord is met 2FA niet mogelijk.