Wat is Two Factor Authentication (2FA)?

Two Factor Authentication is een methode waarbij er twee stappen nodig zijn voor een gebruiker om in te loggen.

Zo is er bijvoorbeeld naast de bekende inlog met email en wachtwoord ook een extra bevestiging nodig. Dit kan met behulp van bijvoorbeeld een beveiligingscode per SMS of door gebruik te maken van een App op je telefoon die codes genereert.

Als het inlog en verificatieproces uit twee stappen bestaat spreken we over een Two Factor Authentication, ook wel twee-factor-authenticatie of 2FA. Indien je je MoneyMonk-account beveiligt met 2FA heb je een extra bescherming voor toegang tot je administratie.

Wil je jouw account beveiligen met een Two Factor Authentication?
Wat moet je doen om 2FA in te schakelen?