Hoe koppel ik een factuursjabloon aan een contact?

Bekijk de video

Je kan via de contactenmodule een factuursjabloon koppelen aan een contact. Dit zorgt ervoor dat direct het juiste sjabloon wordt gekozen, zodra je een nieuwe factuur maakt en het desbetreffende contact selecteert. Dit is handig als je meerdere factuursjablonen hebt.

Volg de volgende stappen voor het koppelen van een factuursjabloon aan een contact:

1. Ga naar 'Contacten' in het menu.
  2. Klik een contact aan.
  3. Klik rechts bovenin op het knopje met drie puntjes en kies voor ‘Bewerken'.
  4. Onderin aan de rechterkant kan je nu een factuursjabloon koppelen aan het contact.

De standaard "Sjabloonvoorkeur" is afhankelijk van wat hiervoor is ingesteld in de Factuur instellingen. Wijk je tijdens het maken van een nieuwe verkoopfactuur af van de standaard? Dan krijg je een knop te zien met: "Gebruik voortaan dit sjabloon standaard bij dit contact" Klik hierop om de keuze definitief in te stellen.