Start je gratis proefperiode!

Aan de slag

Door een account aan te maken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

  • Geen betaalgegevens nodig
  • Je kan altijd eerst 30 dagen het hele product gratis proberen
  • Je gaat pas betalen als je zelf een abonnement selecteert
  • Kies je geen abonnement, dan ga je naar het gratis abonnement
  • Tijdens je proefperiode kan je gebruik maken van de gratis opstartservice
Support
Helpcentrum
Boekhoudkundig
Hoe boek en verwerk ik verkoopfacturen van vorig jaar die in het begin van het nieuwe jaar betaald worden?

Hoe boek en verwerk ik verkoopfacturen van vorig jaar die in het begin van het nieuwe jaar betaald worden?

Stel je bent net gestart met MoneyMonk. Begin van het jaar ontvang je betalingen van klanten die betrekking hebben op facturen uit het voorgaande boekjaar. De betreffende verkoopfacturen staan niet in MoneyMonk omdat je net bent gestart.

Hoe boek en verwerk je deze bijschrijvingen in het bankboek?

Er zijn twee situaties:

Je hebt een openingsbalans ingevoerd
Indien je een openingsbalans hebt ingevoerd dan kun je de bijschrijvingen in het bankboek direct boeken op de activa grootboekrekening ‘1300 Klanten’. Dit kan uitsluitend indien je op de openingsbalans ook een saldo hebt opgevoerd bij ’1300 Klanten’.

Voorbeeld:
Stel het saldo op de openingsbalans is € 800,-. Dit saldo bestaat uit twee facturen uit het voorgaande boekjaar, één van € 500,- en één van € 300,-.
De eerste klant betaalt je € 500,-, dit bedrag wordt dan afgeboekt van de € 800,- op de openingsbalans waardoor je nog € 300,- hebt te vorderen van je klanten en het saldo ‘1300 Klanten nog € 300,- bedraagt i.p.v. de oorspronkelijke € 800,-

Je hebt geen openingsbalans ingevoerd
Indien je geen openingsbalans hebt ingevoerd kun je de facturen die horen bij de betalingen die binnenkomen in het nieuwe boekjaar alsnog met terugwerkende kracht inboeken in MoneyMonk.
Je boekt de oude verkoopfacturen dan in 'zonder sjabloon'. Je voert daarmee alleen de data in. Let hierbij wel op dat je de juiste boekdatum invult, anders komt de omzet niet in het juiste boekjaar terecht.
Zodra je de facturen met terugwerkende kracht alsnog hebt ingevoerd kun je de bijschrijving(en) in het bankboek alsnog koppelen aan de ingevoerde facturen.

Let op: gebruik bovenstaande methoden niet tegelijkertijd anders telt e.e.a. namelijk dubbel v.w.b. de omzet. Voer dus of alleen een openingsbalans in of voer alleen je oude verkoopfacturen in.

Eenvoudig je administratie op orde?

Je project management en online boekhouding
sluiten naadloos op elkaar aan.