Kan ik bij een grootboekrekening instellen waar ik deze kan gebruiken?

Ja dat kan! Binnen de instellingen van een grootboekrekening is het mogelijk om aan te vinken bij welke modules je deze terug wilt zien. Om dit in te stellen ga je naar:

‘Boekhoudkundig' > Klik op de drie puntjes naast de rubriek die je wilt bewerken > 'Bewerken’

Hier heb je nu de mogelijkheid om bij 'Selecteerbaar bij' aan te vinken binnen welke modules je kan boeken op deze grootboekrekening. Klik tot slot op de blauwe knop 'Opslaan' om de wijzigingen definitief te maken. Je kan kiezen tussen de modules 'Facturen', 'Inkoopfacturen' en 'Bank/kas'.

Bij een 'Memoriaalboeking' is het ten alle tijden mogelijk om op de grootboekrekeningen te boeken'. Hier hoef je geen instellingen voor te wijzigen.

Bij bestaande grootboekrekeningen zijn de instellingen in principe correct afgesteld. Het kan zijn dat jouw situatie afwijkt, dan kan je dit uiteraard zelf aanpassen. Vraag bij twijfel je boekhouder/accountant om advies.