Is MoneyMonk geschikt voor webshops?

MoneyMonk heeft geen koppelingen met webshops en ook bieden we geen publieke API aan om hierin zelf functionaliteiten mogelijk te maken. Maar toch kan je in veel gevallen prima met onze software werken. In dit helpartikel leggen we je uit hoe de inkomende Omzet kan registreren als je werkt met een webshop.

Mollie koppeling

Krijg je inkomsten van je webshop binnen op je Mollie rekening? Dan worden de individuele transacties ook in MoneyMonk geïmporteerd voor je. Op basis van deze transacties krijg je een duidelijk beeld welke omzet je op welk moment in de tijd hebt behaald.

Let er op dat je voor de bewaarplicht van de Belastingdienst wel bij je webshop provider een goede uitdraai maakt van de individuele verkopen die je via de webshop hebt gedaan. Dit verzamel document kan je vervolgens koppelen aan bijvoorbeeld de uitbetaling die Mollie doet naar je lopende rekening.

Heb je veel transacties die op deze manier over je Mollie rekening lopen? Zet dan Momo de automatiseringsrobot aan het werk! Stel in dat inkomsten op een (nieuw aan te maken) Omzet rubriek moeten komen, zo ben je altijd bij!

Periodiek registreren

Komen je inkomsten binnen op een andere rekening die het je klanten mogelijk maakt om via de webshop te betalen? Dan heb je waarschijnlijk eens in de zoveel tijd dat er een uitbetaling plaats vind naar je lopende rekening.
Deze bijschrijvingen kan je verantwoorden als "Omzet" waarna MoneyMonk automatisch de btw voor je uitrekent. Ook hier kan Momo je weer goed helpen.

Maak je kosten voor het gebruik van deze service? Maak dan een (periodieke) inkoopfactuur aan om ook deze kosten in je boekhouding te krijgen.