Start je gratis proefperiode!

Aan de slag

Door een account aan te maken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

 • Geen betaalgegevens nodig
 • Je kan altijd eerst 30 dagen het hele product gratis proberen
 • Je gaat pas betalen als je zelf een abonnement selecteert
 • Kies je geen abonnement, dan ga je naar het gratis abonnement
 • Tijdens je proefperiode kan je gebruik maken van de gratis opstartservice
Support
Vacatures
Vacature SSD-01 - Senior Developer @MoneyMonk

Vacature SSD-01 - Senior Developer @MoneyMonkUtrecht, 10 december 2020

Ter versterking en uitbreiding van ons technisch team is MoneyMonk op zoek naar een Senior Developer. Werk jij graag aan een product dat constant in ontwikkeling is, en dagelijks gebruikt wordt door duizenden tevreden ondernemers? Realiseer je graag technische oplossingen die wekelijks waarde toevoegen? Lees dan snel verder.

Wat zoekt MoneyMonk?

Wij zijn op zoek naar een (fullstack) Senior Developer die zichzelf breed wil ontwikkelen. Ben je een back-end expert, maar weet nog nog niet zo veel van virtual DOM frameworks? Dat hoeft geen probleem te zijn. We zijn op zoek naar collega die leergierig is en de ambitie heeft om zich technisch breed te ontwikkelen.

Wat zoeken we niet?

Op dit moment zijn wij niet op zoek naar die-hard specialisten op één specifiek gebied van software ontwikkeling. Wil je alleen iOS Swift 4+ of back-end programmeren? Helemaal te gek, maar dan is MoneyMonk helaas geen goede match.

Wat zoeken we wel?

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die zich breed wil ontwikkelen dus zowel op: Application Development en DevOps. Je werkt afwisselend aan bijvoorbeeld de Front-end, Back-end, Mobile of onze infrastructuur.

Hoe werken wij?

Via support krijgen wij dagelijks feedback van klanten. Deze feedback leggen wij vast en gebruiken wij als input om de technische agenda vast te stellen.

Binnen MoneyMonk werken we met de methode van Shape Up. Met Shape Up werken we in cycli van 6 weken 'Build Phase' gevolgd door 2 weken 'Cooldown Phase'.

Om te bepalen waar we aan werken, schrijven we Pitches. Een Pitch beschrijft in zo’n twee pagina’s een globaal voorstel tot verbetering waar we 6 weken aan zouden kunnen werken en waarom het een goed idee is om daaraan te werken.

Het 'Betting Table Team' kiest uit de verschillende Pitches waaraan gewerkt wordt tijdens de volgende Build Phase. Het Betting Table Team bestaat onder andere uit de CTO (Jorgen) en CEO (Jasper). Het Betting Table Team leunt daarbij uiteraard sterk op het advies van het Application Development Team en het DevOps Development Team.

Met behulp van deze methode is op hoofdlijnen duidelijk waar wij ons als organisatie de komende Build Phase aan committeren. Als Developer werk je de ene keer aan de back-end, de andere keer aan de web front-end of bijvoorbeeld aan de MoneyMonk Apps. Je werk bij MoneyMonk is daardoor erg leuk, afwisselend en uitdagend!

Doei deadlines...

Omdat we ons eigen product ontwikkelen, hebben we zelden te maken met deadlines. Functionaliteit is af, zodra het af is. Als refactoring noodzakelijk is, dan wordt daar tijd voor vrijgemaakt. Het gebrek aan deadlines zorgt ervoor dat je praktisch nooit hoeft over te werken en verlaagt de stress aanzienlijk.

Onder de motorkap


Application Development

Onze software wordt API-first ontwikkelt. Zo praten onze web front-end en onze mobiele applicaties met één en dezelfde API. Op de front-end werken wij met React en TypeScript.

Aan de back-end werken we volgens de principes van Domain Driven Design.

Op de back-end ontwikkelen we tegenwoordig het meeste met Kotlin. Dit is een taal ontwikkelt door JetBrains en compileert naar java bytecode en draait op de JVM. Kotlin is interoperabel met Java. Kennis van Kotlin is niet vereist.

DevOps Development

Onze infrastructuur is van oudsher ingericht middels een VPS-structuur. Momenteel zijn we bezig een groot gedeelte van onze infrastructuur te migreren richting Kubernetes. We werken volgens het principe 'Infrastructure as Code'.

Onze CI/CD pipeline is een belangrijk onderdeel. Je ontwerpt, programmeert, test, deployed, documenteert en implementeert zelfstandig verbeteringen aan onze Infrastructuur.

Technieken & principes die we gebruiken zijn o.a.: Kubernetes, Docker, GitLab CI/CD, SOPS, MySQL, Percona, SpringBoot, Cattle vs Pets.

Wat vragen we van een Senior Developer?

 • Je beschikt over een WO diploma in de richting IT
 • Minimaal 3-4 jaar werkervaring als Software Developer
 • Je kan zelfstandig werken
 • Je beschikt over communicatieve vaardigheden
 • Je bent bekend met agile development: Scrum, KanBan, ShapeUp

Pre 1: kennis over Domain Driven Design. Termen als Aggregates, Entities, Value Objects en Repositories zijn je bekend.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een leuke en uitdagende baan bij een snelgroeiende ScaleUp / Fintech in Utrecht
 • Een werkomgeving vrij van stress en deadlines
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei + opleidingsbudget
 • Hoger dan marktconform salaris, marktconform +
 • 4% bijdrage in je pensioen en/of oudedagsvoorziening
 • Netto reiskostenvergoeding
 • MacBook Pro van de zaak
 • Gratis lunch en vrijdag middag borrels
 • We hebben nog geen pingpongtafel, wel een kantoorhond ;-)

Heb je interesse om het technisch team van MoneyMonk te komen versterken als Senior Developer? Neem dan contact op met: Jasper Horstink (CEO) op jasper@moneymonk.nl of bel voor meer informatie 06-11320095.


Acquisitie door bemiddelings- en/of detacheringsbureau's wordt niet op prijs gesteld. De vacature is uitsluitend voor kandidaten die zelf rechtstreeks willen reageren. Wij zijn op zoek naar een collega in loondienst, géén ZZP of Freelance-constructies.