Two Factor Authentication (2FA) inschakelen / aanzetten

In dit artikel leggen we je uit hoe je 2FA in je MoneyMonk-account kunt aanzetten.

Om 2FA aan te kunnen zetten in MoneyMonk is het vereist dat je de Google Authenticator App op je mobiel hebt geïnstalleerd. Heb je dit nog niet gedaan? Klik dan hier.

Heb je de Google Authenticator App al wel geïnstalleerd?
Lees dan de onderstaande vervolgstappen hoe je 2FA activeert in MoneyMonk

1. Klik in het menu links onderin op je 'Voornaam'
  2. Klik vervolgens op 'Mijn Account'
  3. Klik op 'bewerken' achter 'Two Factor Authentication'
  4. Scan de QR-code* met de Google Authenticator App
  5. Vul je wachtwoord en de code uit de Google Authenticator App in
  6. Klik vervolgens op de groene knop 'Activeer 2FA'
  7. 2FA staat nu aan
  8. Sla je Recovery-code op een logische en veilige plek op
    Bewaar deze Recovery-code goed. De herstelprocedure voor nieuwe Recovery-code kan enkele werkdagen duren met als gevolg 'géén toegang tot je administratie'. Voor het aanvragen van een nieuwe Recovery-code zijn we genoodzaakt € 50,- (exclusief btw) kosten in rekening te brengen.

* heeft je apparaat geen camera om de QR-code te scannen? Gebruik dan de "secret-key" die onder de QR-code staat om in de Authenticator App de juiste codes te laten genereren.

Krijg je een foutmelding? Kijk dan hier wat je kunt doen.

De recovery-code heb je nodig als je je telefoon kwijt raakt. Ben je je Recovery-code kwijt? Bekijk dan hier de procedure van het aanvragen van een nieuwe Recovery-code.