Start je gratis proefperiode!

Aan de slag

Door een account aan te maken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

 • Geen betaalgegevens nodig
 • Je kan altijd eerst 30 dagen het hele product gratis proberen
 • Je gaat pas betalen als je zelf een abonnement selecteert
 • Kies je geen abonnement, dan ga je naar het gratis abonnement
 • Tijdens je proefperiode kan je gebruik maken van de gratis opstartservice
Support
Blog
10 voordelen van online boekhouden

10 voordelen van online boekhouden

Boekhouden kan op verschillende manieren. Tijden veranderen, de manier van werken verandert, de manier waarop we boekhouden verandert!

Vroeger ging je naar de Dixons en kocht je je boekhoudpakket in een kartonnen doos. De nieuwe generatie ondernemers, “jongeren opgegroeid met een iPhone en iPad”, willen liever online boekhouden! Waarom? Dat lees je in dit artikel.

De 10 voordelen van online boekhouden

 1. Overal toegang tot je online boekhouding

  Online boekhouden heeft als voordeel dat, zodra je een internetverbinding hebt je ook toegang hebt tot je volledige boekhouding. Even vanuit huis of op je vakantieadres inloggen? Met online boekhouden heb je overal inzicht in je financiële situatie. Je bent niet meer computer- of werkplekafhankelijk!

 2. Eenvoudig en digitaal factureren

  Met de oude boekhoudsoftware is het nog factuurtjes printen, postzegels plakken en naar de brievenbus lopen. Het voordeel van online boekhouden is het digitaal kunnen factureren. Maak Online je facturen en verstuur deze digitaal naar je klant. Tijdbesparend, kostenbesparend en natuurlijk erg gemakkelijk.

 3. Online boekhouding makkelijk koppelbaar

  Bankafschriften inlezen is met een online boekhoudpakket super eenvoudig. Daarnaast bieden online boekhoudpakketten vaak ook een koppeling met de Kamer van Koophandel, klanten of leveranciers toevoegen is daarmee een fluitje van een cent. Daarnaast bieden sommige leveranciers nog andere koppelingen bv. voor een koppeling met je webwinkel of PayPal-account.

 4. Betere interactie klant – accountant

  Met een online boekhoudprogramma is het makkelijk om je boekhouder of accountant met je te laten meekijken. Voeg simpelweg een extra gebruiker toe. Je boekhouder of accountant kijkt met jou mee, niet andersom. Je hebt altijd zicht op je eigen financiële situatie. Daarnaast kan opgebouwde data eenvoudig worden uitgewisseld.

 5. Platform en browser onafhankelijk

  Of je nu gebruikt maakt van een Windows PC of een Apple computer? De meeste Online boekhoudprogramma’s zijn geschikt voor beide varianten. Vaak is het enige wat je nodig hebt een up-to-date webbrowser. Open je browser, surf naar de website en log in. Vaak zijn de online boekhoudprogramma’s geschikt voor verschillende browsers.
 6. Probeer MoneyMonk 30 dagen gratis

  Start een gratis proefabonnement.
  Meer dan 15.000 ondernemers gingen je voor.

  4.9 / 5 - Onze klanten op Google+

 7. Backups

  De gemiddelde ondernemer maakt te weinig en op een niet regelmatige basis backups van data. Het voordeel van boekhouden in de Cloud is dat online boekhoudprogramma’s vaak het SaaS-model hanteren. De softwareleverancier zorgt dan op een regelmatige basis voor de juiste backups. Grote kans dat jouw softwareleverancier dit beter voor elkaar heeft dan jijzelf!

 8. Serverside updates

  Vroeger ontving je van je softwareleverancier een brief met daarin een CD-rom met daarop de laatste update van de software. Erg omslachtig! Voordeel van online boekhouden is dat de softwareleverancier alleen de software op de server hoeft te updaten. Daar merk jij als klant als het goed is niets van. Je hoeft zelf nooit meer zorg te dragen voor de juiste versie en/of updates.

 9. Veiligheid online boekhouden

  Over het algemeen hebben de meeste online boekhoudprogramma’s goede voorzorgsmaatregelen genomen, zijn passen collectief vaak de meest recente veiligheidsmaatregelen toe. Denk daarbij aan het slotje in de browser waarbij data via een beveiligde SSL-verbinding ge-encrypt wordt verstuurd.

 10. SaaS-model en lage kosten

  Het SaaS-model staat voor Software as a Service. Daarbij betaal je een vast bedrag per maand om het recht te verkrijgen je boekhouding te doen. Voordeel hiervan, de maandelijkse kosten zijn over het algemeen betaalbaar, daarnaast heb je meestal niet te maken met opstartkosten. Een abonnement afsluiten en je kunt direct beginnen!

 11. Reden 10? MoneyMonk ☺

  Meld je aan en ervaar het gemak van online boekhouden met MoneyMonk zelf!